Perussuomalaiset

Pia Pentikäinen

SoTe - soppaa

1 kommenttia

Kevään 2019 puhutuimpia aiheita on SoTe uudistus. Hallituksen pitäisi saada runnottua lakipaketti läpi.

Tähän asti on selvinnyt, että 3 miljardin euron säästötavoite on tarkoitus saada vain antamilla sen verran vähemmän rahaa maakuntiin, Pohjois -Savoonkin 35 miljoonaa vähemmän kuin nykyiset kulut. Lisäkustannuksia tulee itc yhteensovittamisesta ja palkkojen harmonisoinnista. Näistä Pohjois-Savon arvio on 100 miljoonaa vähemmän rahaa ihmisten hoitoon. Rahaa tarvitaan myös kun maakunnat vuokraavat kuntien SoTe- kiinteistöt muutamaksi vuodeksi. Vähemmän rahaa tarkoittaa ihan oikeasti vähemmän paikkoja ja palvelua.

Maakunta saa rahaa myös asiakkailta, siksipä asiakasmaksulakia pidetään pimennossa mahdollisemman pitkään. Selvillä on jo, ettei eri maksukattoja yhdistetä eli paljon erilaisia palveluja maksaisivat jatkossakin eniten. Jatkossakin maksetaan kyyti-, lääke-, hoito- ja lääkärimaksut jokainen omalla maksukatolla.

Hoitotakuu laki eli miten nopeasti pääsee hoitoon pysyy entisellään eli valinnanvapauden tuomat yksityisetkin firmat noudattavat niitä. Samoin ”käypä hoito”- ohjeistus on voimassa eli hoitoon pääse ja hoito on samanlaista kunnallisessa ja yksityisessä lääkärissä.

Vähenemällä rahalla pitää saada tulostuottoa pörriäisen omistajille ja uusiin palkkakuluihin päättäjille, kuka luuleee, että asiakas olisi tässä sopassa tärkein?

Moni sanoo, että kunhan laki vaan saadaan läpi, niin sitä voi seuraava hallitus muuttaa. Me eletään ja käytetään SoTe – palveluja koko muutosajan, vaikka se olisi miten huono.

Pia Pentikäinen
Perussuomalaisten Pohjois-Savon
piirin puheenjohtaja

Tekstin aiheet:

Osallistu keskusteluun!


1 kommenttia
Nimetön
Hämmentynyt
#1

Keskitytään nyt pariin oleelliseen juttuun. Ensinnäkin väestön vanhetessa tulevat hoitokulut väistämättä kasvamaan. JOS vielä ”arvopohja” Orpon johdolla tänne haalitaan kaikki halukkaat ILMAISEEN hoitoon (niinkuin tuntuu rivien välistä luettavissa olevan) , niin ne räjähtävät.
Siksi jotain on pakko tehdä, mikäli halutaan edes jotain tasoa pitää yllä. Jotenkin vaan tuohon Julkisen kykyyn vastata tarpeisiin ei jaksa uskoa. Kysehän ei ole siitä, etteikö siellä touhuttaisi, mutta johtamisjärjestelmät ovat sen heikkous. On aivan järjetöntä käyttää kymmenekin vuotta lääketieteeseen koulutettua henkilöä puuhastelemassa joidenkin budjettien kimpussa. Tietysti heidän osaamisensa on korvaamatonta, mutta oman alansa asiantuntijoina, päätöksiä tehdessä ja toimintaa kehitettäessä.
Tietysti markkinavoimia pitää hillitä ja siinä on Julkisella erinomainen mahdollisuus kykyjensä näyttämiseen.

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

Ota kantaa

Heräsikö ajatuksia? Ota kantaa. Muista kuitenkin, että lyhyet ja napakat kommentit menevät paremmin perille kuin polveileva tajunnanvirta. Pitäydy asiassa ja salli muille keskustelijoille mielipiteenvapaus. Tutustuthan pelisääntöihin.

Haluatko mielipiteellesi kasvot? Rekisteröityminen mahdollistaa keskustelun oikealla nimellä ja oikeilla kasvoilla. Rekisteröityneenä käyttäjänä saat myös automaattisen ilmoituksen aina, kun kirjoittamaasi kommenttiin vastataan. Rekisteröidy tai kirjaudu sisään.

Kommenttisi

1000 / 1000