Perussuomalaiset

Pia Kuparinen

Hyvinvointivaalit

Ilmastovaalit? Ilmastovaalit. Ilmastovaalit! Nämä ovat ilmastovaalit, tehdään näistä ilmastovaalit, ilmasto sitä, ilmasto tätä. Ilmasto on vaalien tärkein aihe ja jokaisen puolueen ja ehdokkaan on otettava kantaa siihen miten Suomi torjuu ilmastonmuutosta.

Näin meille nyt joka tuutista toitotetaan ja ilmastonmuutoksen torjunnasta on tullut huutokauppaa siitä kuka lyö kovimmat toimet pöytään. Siitä on myöskin muodostunut jonkinlainen uskontunnustus: jos et lähde tähän meidät varmastikin ihan lähivuosina tai ainakin vuosikymmeninä tuhoavan voiman torjuntaan, olet kerettiläinen – harhauskoinen.

Miksi nämä vaalit olisivat sen enempää ilmastovaalit kuin edelliset? Tai vaikkapa vuoden 2007 vaalit? Miksi 1999 vaalit eivät olleet ilmastovaalit, olihan kasvihuoneilmiöstä ja otsonikadosta puhuttu jo yli kymmenen vuotta. Miksei etenkin vihreät, jotka puheenjohtajansa mukaan vihdoin aikovat ottaa nuorison huolen ympäristöstä tosissaan ja korjata tilanteen, eivät tehneet sitä vaikkapa ympäristöministerin salkkua kantaessaan?

Suomi on tehnyt ja tekee osansa ja ylikin ilmaston puolesta ilman mitään lisäkiristyksiä ja kotimaisen teollisuuden menestysmahdollisuuksien heikentämistä. Tämän olen jo itsekin niin monta kertaa avannut, että eiköhän kantani ole tiedossa. Puhutaan tällä kertaa muusta.

Media haluaa lyödä Ilmastovaalileiman vaalien ylle ja moni puolue tuntuu olevan samaa mieltä. Ilmastosta yläkäsitteenä puhuttaessa ei tarvitse puhua kansalaisen päivittäisistä ongelmista: vähävaraisuudesta, syrjäytymisestä, hoidon puutteesta, turvattomuudesta – ikävistä asioista. Nämä vaalit eivät ole kuitenkaan ilmastovaalit. Eivät ne ole myöskään vanhustenhuoltovaalit, sotevaalit, maakuntauudistusvaalit tai lapsiperhevaalit. Eivätkä – ja tämä saattaa tulla yllätyksenä jollekin – ei, nämä eivät ole maahanmuuttovaalit. Kansanedustajien valintaa ei voi niputtaa minkään yksittäisen otsikon alle.

Eduskuntavaaleissa valitaan edustajat äänestämällä tekemään kahta asiaa: päättämään kansalta kerättyjen verovarojen käytöstä ja säätämään lakeja. Tätä valtaa käyttäessään ja keskuudestaan valittua hallitusta valvoessaan joutuvat kansanedustajat tottakai ottamaan kantaa kaikkiin edellä mainittuihin teemoihin ja paljon muuhun.

Tärkein ja kaiken ylitse menevä tehtävä on pitää huoli Suomalaisten edeltävien sukupolvien luomasta hyvinvointivaltiosta, mistä saamme tänään nauttia. Tuore tutkimus on mediassa näemmä laajalti otsikoitu “perusoikeudet suomalaisten mielestä kunnossa” . Kuitenkin yli kolmannes vastaajista näkee, ettei esimerkiksi oikeus toimeentuloon, huolenpitoon, sosiaaliturvaan ja terveydenhuoltoon toteudu riittävän hyvin. On siis paljon vielä tehtävää Suomalaisen perusoikeuksien eteen.

Hukkaammeko varamme liian kunnianhimoisiin, maailman tasolla hyödyttömiin ilmastotavoitteisiin? Olemmeko maailman sosiaalitoimisto ja jatkossakin rahoitamme kallista turvallisuusongelmia luovaa humanitaarista turvapaikkaturismia. Olemmeko mukana kehityksessä, missä Euroopan Unioni lipuu kohti liittovaltiota itsenäisten valtioiden liiton sijaan, ja missä päätösvalta annetaan keskushallinnolle, mutta maksajan rooli jää meille?

Vai? Valitsemmeko pitää huolta ensisijaisesti kotimaisista vähäosaista, vanhusten hyvästä hoidosta, syrjäytymisvaarassa olevista nuorista, yrittämisestä, työpaikoista ja niin edelleen.
Voimme puolustaa Suomalaisten hyvinvointia.

Mikäli näihin vaaleihin täytyy joku leima lyödä, niin valintani olkoon: Hyvinvointivaalit.

Osallistu keskusteluun!


4 kommenttia
Nimetön
#1

Se on kumma juttu, miten suurimmalta osalta kansasta puuttuu historian tuntemus ja ajantaju. Kun tarkastellaan laajemmalla aikaskaalalla niin ilmasto on milloin kylmennyt ja milloin lämmennyt täällä Suomessakin ihan ennen teollistumista ja jopa vieläkin aikaisemmin ilman ihmisiä. Ja aina on joku ”humppa” käynnissä, josta vouhkataan niin että herkimmät päätyy hoitoon ja osa sitä todella tarvitsisi. 70-luvulla oli kuulemma hirveä öljykriisi, ”ihan loppuu nyt heti öljy kokonaan, iiiik, kuollaan kaikki”. Ja nyt siitä ei puhu enää kukaan. 80-luvulla oli otsonikatokriisi, ”käääk, taivaassa on hirveä reikä pohjoisessa, iiiik, kuollaan kaikki”. Ja nyt siitä ei puhu enää kukaan. Mitähän hiilidioksidikriisin jälkeen? Minä sanon, että jotain rajaa ja perspektiiviä – siksi äänestän PS-ehdokkaita kaikissa vaaleissa.

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

gew
#2

Upea kirjoitus, kiitos!

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

Nimetön
Hämmentynyt
#3

Meille syötetään, savuverhona, johdonmukaisesti tuota ilmasto-ongelmaa? Sen tiedostamiseen psyykataan, taitavasti manipuloimalla kaikki, vauvasta vaariin. Näin vältytään paneutumasta syvällisesti moniin yhtä ajankohtaisiin, mutta MEIDÄN ratkaistavissa oleviin asioihin. Täysin johdettua ja tarkoituksellista.
Tilannehan on vähän sama kuin omassa taloudessa. Emäntä hoitaa ja määrää raha-asiat, ostamiset ja vastaavat pikkujut. Minä keskityn suurempiin linjoihin, kuten Meksikon muuriin ja Brexitin seurauksiin maamme voin viennille.
Vertaamalla muutama tunti vaikka Saksan A10 moottoritetä ja meidän nelostietämme, joutuu ilmastofanaatikokin myöntäämään, että ei norsua nallipyssyllä kaadeta. Näinhän meidän kyllä annetaan ymmärtää.

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

Demokratia
#4

Nämä ovat kansan vaalit.

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

Ota kantaa

Heräsikö ajatuksia? Ota kantaa. Muista kuitenkin, että lyhyet ja napakat kommentit menevät paremmin perille kuin polveileva tajunnanvirta. Pitäydy asiassa ja salli muille keskustelijoille mielipiteenvapaus. Tutustuthan pelisääntöihin.

Haluatko mielipiteellesi kasvot? Rekisteröityminen mahdollistaa keskustelun oikealla nimellä ja oikeilla kasvoilla. Rekisteröityneenä käyttäjänä saat myös automaattisen ilmoituksen aina, kun kirjoittamaasi kommenttiin vastataan. Rekisteröidy tai kirjaudu sisään.

Kommenttisi

1000 / 1000