Perussuomalaiset

Nina Strandén

Puheeni puoluevaltuuston kokouksessa toukokuussa 2022

Paljon puhutaan siitä, että koko ajan yhä nuoremmat tekevät rikoksia, käyttävät yhä raaistuvaa väkivaltaa ja järjetön jengiväkivalta lisääntyy.

Nyt onkin tärkeää kiinnittää huomio väkivaltaiseen käyttäytymiseen mahdollisimman varhaisessa vaiheessa. Jo päiväkodissa ja varsinkin kouluissa tulee olla nollatoleranssi väkivaltaista käytöstä tai uhkailua ilmetessä. Meidän on tehtävä lapsille ja nuorille selväksi, että tällainen käytös ei ole hyväksyttävää missään tapauksessa.

Meidän on annettava selkeä viesti lapselle ja vanhemmille, että tällaiseen käytökseen puututaan voimakkaasti jo alkuvaiheessa ja tilannetta seurataan edelleen, jotta tilanne ei tule toistumaan. Jos näin kuitenkin tapahtuu on mietittävä, onko normaali lähikoulu oikea paikka lapselle tai nuorelle, joka oireilee väkivaltaisesti tai uhkailee muita.

Kenenkään lapsen tai nuoren ei pitäisi joutua pelkäämään kouluun tulemista väkivallan pelossa.

Itse toimin lähikoulumme johtokunnan puheenjohtajana ja ikävikseni joudun toteamaan, että olemme joutuneet viimeisien vuosien aikana tekemään useammankin päätöksen oppilaan määräaikaisesta erottamisesta.

Huolestuttavaa uudenlaista väkivaltaista käyttäytymistä esiintyy myös tyttöjen keskuudessa.

Näihin asioihin on puututtava ajoissa, ennenkuin nuori on toivottomassa väkivallan kierteessä matkan päässä vankila!

Osallistu keskusteluun!


1 kommenttia
Nimetön
Iloinen
#1

Nämä ovat sitä parempaa itsesensuuria. Aina kun jostain kaivetaan video tai nimi, alkaa mieletön raivo syvässä päädyssä. Eipä haittaa tulee se sitten esille, kun ollaan samalla tasolla kuin Ruotsissa, eikä sitä enää voi piilottaa.

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

Ota kantaa

Heräsikö ajatuksia? Ota kantaa. Muista kuitenkin, että lyhyet ja napakat kommentit menevät paremmin perille kuin polveileva tajunnanvirta. Pitäydy asiassa ja salli muille keskustelijoille mielipiteenvapaus. Tutustuthan pelisääntöihin.

Haluatko mielipiteellesi kasvot? Rekisteröityminen mahdollistaa keskustelun oikealla nimellä ja oikeilla kasvoilla. Rekisteröityneenä käyttäjänä saat myös automaattisen ilmoituksen aina, kun kirjoittamaasi kommenttiin vastataan. Rekisteröidy tai kirjaudu sisään.

Kommenttisi

1000 / 1000