Perussuomalaiset

Niko Ohvo

Lasihytin kaava vaarantaa Kauklahden kylämäisyyden

Joulukuussa Espoon valtuustossa hyväksytty Lasihytin asemakaavalla tavoitellaan lisärakentamista Lasihytin alueella jopa 4000 ihmiselle. Lisärakentaminen on sinänsä perusteltua rautatieaseman läheisyyteen, mutta nyt hyväksytty kaava tulee särkemään Kauklahden historiallisen keskustan omaleimaisuuden.

Ensinnäkin asuntorakentaminen olisi tullut olla huomattavasti maltillisempaa ja liian korkea kerrosrakentaminen vaarantaa Kauklahden keskustan kylämäisyyden ja alueen kulttuurihistoriallisesti arvokkaan ilmeen. On selvää, että kulttuurihistoriallisesti arvokkaan Espoonjokilaakson yleisilme muuttuu peruuttamattomalla tavalla. Vähintäänkin Espoonjokilaakson rantavyöhyke olisi pitänyt toteuttaa huomattavasti nyt päätettyä leveämpänä.

Muita huolenaiheita ovat luonnollisesti palvelujen riittävyys. On syytä kysyä, olisiko kasvavaan Kauklahteen alueelle perusteltua rakentaa tässä yhteydessä esimerkiksi uusi koulu.

Pidän perusteltuna, että palvelujen riittävyys, kulttuurihistorialliset arvot sekä kaikki liikkumismuodot yksityisautoilu mukaan lukien huomioidaan rakentamisvaiheessa. Erityisen tärkeätä on mahdollistaa jatkossakin autoilun yhdistäminen julkisen liikenteen käyttöön. Tämän vuoksi asemanseudun ilmaisten pysäköintipaikkojen riittävyys tulee turvata.

Tekstin aiheet:

Osallistu keskusteluun!


4 kommenttia
Nimetön
#1

Jaha, somaleille lisää asuntoja?
Täytyyhän Migrin maahanpäästäville muslimeille saada hienot lukaalit.
Vai luulitko, että suomalaiset asuntoihin pääsisivät?
Luulisi, että pääkaupunkiseutu on jo täyteen rakennettu.
Kaikki maahanmuuttajat, jotka eivät itse kykene elämistään maksamaan
ilman Kelatukia, pitää sijoittaa itärajan tuntumaan muuttotappiosta kärsiviin kuntiin.

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

Nimetön
#3

Kauklahti ON MENETETTY rakentamalla tuhottomasti rivitaloja ulkomaalaisille, joille lisäksi maksetaan niissä asumisesta ja Suomen tuhoamisesta.

Maahanmuutto loppuu heti kuin seinään, kun valtio lopettaa maahantulijoiden lahjomisen ilmaisilla asunnoilla, tavaroilla, palveluilla ja rahalla vastineeksi EI MISTÄÄN! Hölmölässä kaikki rahoitetaan kuitenkin velaksi ennen romahdusta.

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

SUVAKIT
Vihainen
#4

SUVAKIT, SUVAKIT,SUVAKIT

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

Nimetön
#2

Millaisia asuntoja on suunnitteilla? Minkä kokoisia? Vuokra-asuntoja vai omistusasuntoja?

Onhan Kauklahden entinen keskusta jo menneiden aikojen muisto.
Halmeen kahvila vielä hengittää.

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

Ota kantaa

Heräsikö ajatuksia? Ota kantaa. Muista kuitenkin, että lyhyet ja napakat kommentit menevät paremmin perille kuin polveileva tajunnanvirta. Pitäydy asiassa ja salli muille keskustelijoille mielipiteenvapaus. Tutustuthan pelisääntöihin.

Haluatko mielipiteellesi kasvot? Rekisteröityminen mahdollistaa keskustelun oikealla nimellä ja oikeilla kasvoilla. Rekisteröityneenä käyttäjänä saat myös automaattisen ilmoituksen aina, kun kirjoittamaasi kommenttiin vastataan. Rekisteröidy tai kirjaudu sisään.

Kommenttisi

1000 / 1000