Perussuomalaiset

Nico Ojala

Keskustan Via Dolorosa

Torstaina 4.2 ylen kanavalta tullut A-talk oli kiusallista katsottavaa, varmasti osittain tuntemani myötähäpeän johdosta, mutta myös sen takia että, minusta tuntui kuin Keskustan eduskuntaryhmän puheenjohtaja Antti Kurvisen toistama mantra Perussuomalaisten pahuudesta tuntui olevan se tärkein asia. Jotenkin en voinnut olla saamasta sellaista kuvaa että, Perussuomalaiset ovat syy Keskustan huonoon menestykseen hallitustyöskentelyssä kuin myös syy siihen, että sydänmaiden äänestäjät ovat kääntäneet selkänsä Keskustalle.

Toki ymmärrän, että syyllisiä täytyy aina hakea muualta kuten tapana on ollut, on varmasti paljon helpompaa osoittaa sormella toisaalle, kuin katsoa peiliin ja niellä ylpeytensä. Keskusta tuntuu käyvänsä kaikki neljätoista kärsimyksen pysähdyspaikkaa etsiessään keinoja syyllistää Perussuomalaisia, kunnes lopulta uhriutuvat ja tulloinkin syyllinen löytyy muualta, milloin syyllisen penkillä istuu Vihreät ja milloin Perussuomalaiset. Toki viimeksi mainittu on yleensä syyllinen kaikkeen, räntäsateesta, hyttysiin ja väärään jäätelö valintaan.

Mutta palataan tuohon torstain A-talk ajankohtaisohjelmaan, Keskustan Antti Kurvinen totesi Perussuomalaisten käyttävän valtakunnan politiikkaa aseenaan kunnallisvaaleissa, Kurvisen mukaan valtakunnan politiikka ei kuulu kunnallisvaaleihin, vaan siellä tehdään ”ruisleipä” politiikkaa, mitä kyseinen ilmaisu mahtaakaan ikinä tarkoittaa. On selvää, että Keskusta haluaa tällä ”ruisleipä” politiikalla häivyttää omat tekemiset ja tekemättäjättämiset valtakunnan politiikasta ja yrittää näin keskittää äänestäjien katseet kunnallistason asioihin. 

Tämä Perussuomalaisten tietoinen valinta pitää yllä valtakunnan politiikkaa kunnallisvaali keskustelussa sekä nostaa esiin Keskustan toimia hallituksessa on osoittautunut todella osuvaksi valinnaksi ja tällä tiellä Perussuomalaisten tulle myös jatkaa. Keskusta on todella syvässä kuopassa tällä hetkellä, eikä pääse sieltä mitenkään omilla avuillaan nousemaan, joten he hakevat apuja kulisseissa kaikilta mahdollisilta toimijoilta, myös hallituskumppaneilta Keskusta kaipaa kipeästi apuja. Varmasti neuvotteluissa on myös väläytelty poistumme hallituksesta, joka on ennenkin kuulunut Keskustan neuvottelutaktiikkaan. Esimerkkinä voidaan varmasti käyttää edellisen pääministerin Juha Sipilän useita kortin vilautuksia maakunta-asioiden hoitamisessa.

Keskusta on valjastanut myös entisen Ranskan kirjeenvaihtaja Helena Petäistön harjoittamaan lokakampanjaa Perussuomalaisia ja varvinkin puheenjohtaja Jussi Halla-Ahon kohtaan. Helena Petäistö kirjoitti maaseuduntulevaisuus lehdessä joka on poliittisesti sitoutumaton, mutta lehden lukijoista valtaosa asuu taajamien ulkopuolella ja näin myös Keskustan potentiaalisia äänestäjiä. Maaseudun tulevaisuus lehdessä julkaistussa kolumnissaan 29.1.2021 Petäistö kirjoitti todella kyseenalaisen kirjoituksen, jossa hän arvosteli niin Perussuomalaisia, heidän äänestäjiään sekä myös puheenjohtajan ulkonäköä. Mielestäni kyseinen kirjoitus ei täyttänyt hyvän journalistisen tavan periaatteita vaan kirjoitus oli loukkaava. 

Mitä Helena Petäistö sitten kirjoitti? Alla muutama lyhennettu lainaus kirjoituksesta ja miten Petäistön kirjoitusta on jo käytetty Perussuomalaisia vastaan. Lopussa Petäistön näkemys miten Perussuomalaisiin tulisi jatkossa suhtautua.

”Kuntavaalien alla on Perussuomalaisten näkyvä houkuttelu ehdokkaaksi vedonnut kauniisti kansalaisten isänmaallisuuteen. Kiiltokuvan pohjalta löytyy kuitenkin karu maailmankuva äärioikeistolaisesta ajattelusta joka on verhoiltu maahanmuuttovastaisuudeksi” 

Antti Kurvinen sanoi useaan kertaan torstain A-talk:ssa että Perussuomalaiset ovat äärioikeistoa eikä muuksi muutu.

”Esimerkiksi Ranskassa kaikki puolueet ovat tuominneet rotuopin jyrkästi ja liittoutuneet yli puoluerajojen. Miksi Suomessa muut puolueet vaikenevat? Nyt kuntavaalien alla olisi syytä lukea Lauri Nurmen ansiokas Halla-Aho kirja jossa valotetaan persujohtajan liian vähälle huomiolle jääneitä blogikirjoituksia”

– Nämä blogit ovat vuodelta 2003-2015, eli ajalta ennen kuin Jussi Halla-Ahosta tuli Perussuomalaisten puheenjohtaja. Kirja julkaistiin 2020 ja kirjoittaja Lauri Nurmi on Iltalehden politiikan toimitta. Viestintäammattilainen Jan Erola sitaarasi 5.2.2021 yle:n jälkiviisaat osiossa Lauri Nurmen kirjaa sanomalla ” Suosittelen kirjaa kaikille, erityisesti Keskustalaisille joita Perussuomalaiset on viimeaikoina haastanut. Kuunnelkaa, lukekaa se kirja ja ymmärtäkää minkälaisen aatemaailman edustajan kelkkaan te olette ken ties jos lähdette Perussuomalaisia äänestämään, koska se perustuu oikeasti puhtaaseen ihmisvihaan heidän aatemaailma.”

”Kun Jussi Halla-Aho käytti meppinä puheenvuoroa Euroopan parlamentissa, jo hänen monotoninen äänensä ja ilmeettömät kasvonsa oudoksuttivat”

– Onko Helena Petäistö oikeutettu haukkumaan toista ihmistä kirjoituksessaan? Varsinkin, kun samassa kirjoituksessa Saksan kansallissosialistinen työväenliike ja Hitler.

Helena Petäistön kirjoitus antaa myös ymmärtää, että Perussuomalaisten kannattajat ja jäsenet ovat vaaraksi yhteiskunnalle, tämä nähtiin Petäistön mukaan jo entiseen pääministeriin kohdistuneena väkivallan tekona. Perussuomalaisilta tulisi poistaa mahdollisuus käyttää netin keskustelupalstoja, koska on suurena riskinä että Suomessa tapahtuu samoin kuin loppiaisena Washigtonissa.

On todella huolestuttavaa, kuinka yle ja useat lehdet sallivat suoranaisen vihapuheen Perussuomalaisia kohtaan puuttumatta millään tavalla siihen loukkaavuuteen. Miksi vain Perussuomalaiset voi syyllistyä kunnian loukkaukseen tai vihapuheeseen, mutta muut eivät?

Pyydän että Jan Erola pyytää vilpittömästi anteeksi sanomisiaan, koska minun aatteisiin ei kuulu ihmisviha kuten ei muidenkaan puolueeseen kuuluvilla tai meitä äänestävällä, on loukkaavaa että käytät meistä kyseistä nimitystä, eikä kyseinen nimittely kuulu ainakaan Perussuomalaisten toimintatapaan emmekä näin myöskään hyväksy sitä.

Nico Ojala

nico.ojala72@gmail.com

Kuntavaaliehdokas PS

Toimittaja blogisti

Iniö

Osallistu keskusteluun!


18 kommenttia
Nimetön
#1

Nämä Erolat, Petäjistöt, Nurmet ja monet muut ovat juuri niitä demokratian syöjiä ja vastakkainasettelun luojia.

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

Nico Ojala Toimittaja blogisti
#2

Uskon että Erolan on tultava vielä julkisuuteen sanomiensa takia ja pyydettävä anteeksi vihapuheitaan.

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

Nimetön
Utelias
#6

”Persujen pelko on viisauden alku”!Ja pelko on kova keskustalla sekä vihervasemmistolaisilla puolueilla,kokoomus mukaan lukien.Ja sillähän tämä loanheitto on alkanut!Mistä Halla-ahon Jussi jo varoitteli!Mutta viisaushan noilta lokakampanjaan osallistujilta puuttuu!Eivät he tuolla ”persujen”mollaamisella mitään voita!Kuluttaavat vaan turhaan enerkiaansa,saattaapi pian iskeä vaaliväsymys?!

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

Nico Ojala Toimittaja blogisti
#13

Kiitos kommentista, tuo pitää paikkaansa täysin, vihervasemmistolla kuluu valtavasti aikaa siihen että he keskittyvät Perussuomalaisten haukkumiseen, käyttäisivät tuonkin ajan vaikka Suomen pystyssä pysymiseen niin asiat voisivat olla paremmin.

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

Suomalaiset ensin
#9

Persujen ei kannata edes lähteä mukaan Kepun provosointiin ,vaan nauraa niille ja niiden tyhmyydelle jolla ne sotii omia kannattajia vastaan ja ajaa puolueen kannatusta kohti 5 % tasoa pitämällä pystyssä Viher-Kommunsitista Hallitusta joka tuhoaa tämän maan talouden ja velkaannuttaa tämän maan pilalle.

Kepun paras äänestäjien ajaja puolueesta pois on Mikko Kärnä aina kun se suunsa avaa ja ääliömäisyyksiä päästelee niin kannatus laskee ihan kuin Suomen kirkossa kun Päivä Räsänen suunsa aukaisee 🙂
Joten Persujen kannalta paras Kepulainen on ehdottomasti Mikko Kärnä 🙂

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

Nimetön
Hämmentynyt
#3

Keskustalaiset poliitikot muistuttavat hyvin paljon Suuren Itäisen naapurimaamme vallanpitäjiä.Joiden mielestä syy/vika on aina jossain muualla kuin heissä itsessään?!

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

Nico Ojala Toimittaja blogisti
Tyytyväinen
#7

Keskustalla on aiva ollut tapana etsiä vikoja muualta kuin omasta hiekkalaatikosta, moni Keskustalainen on jo kyllästynyt siihen selittelyyn jota puolueen ylin johto harjoittaa, he kaipaavat suoraselkäistä politiikkaa ja sitä Perussuomalaiset voivat heille tarjota. Tämän tietävät myös Keskustan eliitti ja siitä syystä kuraa tulee nyt joka ovista ja ikkunoista Perussuomalaisten niskaan.

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

Nimetön
#4

Mustamaalaamiseen persuja kohtaan ryhtyi myös tampereen vasemmiston Jouni Siren. Blogit.kansanuutiset sivustolla 3.2.2021 15.43 ”Perussuomalaisten kunta: aamupala pois koululaisilta, äänioikeus pois köyhiltä, oma asunto pois nuorilta”

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

Nico Ojala Toimittaja blogisti
Iloinen
#8

Kuulostaa ihan Vasemmisto nuorten kesäleirin päiväohjelmalta.

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

Vasemmistonuori
#14

Maailman paras Vasemmistolainen on Biden 🙂

Se laittaa 2 muuta sotilasmahtia (Venäjän ja Kiinan ) kuriin Mielenosoituksin ihan samoilla konsteilla kun itse pääsi Usa:n Presitentiksi blac matter mielenosoitusten turvin .

Puuttini ja Kiinan pitää laittaa kuriin vaikka 3. Maailman sodan uhalla.
Suomenkin pitää osallistua Netin kautta tapahtuvaan sodan lietsontaan Eu ja Usa:n rinnalla !
Navaljuuni ja Uiguurit on hyvä syy lietsoa sotaa 🙂 ja uusia keinoja pitää keksiä ,Onneksi meidän Presitenttikin on mukana tässä työssä:) ja kävelevä sateenkaari lippu Ulkoministeri joka menee Venäjälle ensiviikolla liputtamaan Lavroville 🙂

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

En jaksa
#5

Minä olen yli kuusikymppinen reumaa sairastava nainen sairaus alkoi 25 vuotiaana olen siitä asti kivuista kärsinyt. Kannatan PS puoluetta ja senkö takia minua saa haukkua jopa valtiolliselta tasolta vieläkö minut täytyy lisää kipua kantaa. Ole äärettömän surullinen että minulla ei ole samanlaista oikeutta valita puoluettani ilman julmaa haukkumista ja solvausta. Olen se osa kansasta joka ei ole minkään arvoinen.

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

Nico Ojala Toimittaja blogisti
#10

Kiitos kommentista, on todella harmillista että Perussuomalaiset ja heidän kannattajat tuntuvat oleva vapaasti haukuttavissa, eikä kukaan halua puuttua kyseiseen toimintaan vaikka siitä ollaan useasti puhuttu. Mutta jos Perussuomalainen arvostelee toista puoluetta tai heidän kannattajiaan niin hän syyllistyy heti vihapuheeseen. Toki on selvää että ne jotka vuodesta toiseen haukkuvat Perussuomalaisia ja heidän kannattajiaan ovat peloissaan omasta kannatuksestaan ja purkavat tuon pelon ja pahan olon Perussuomalaisiin. Toivotan sinulle hyvää jatkoa ja koetetaan jaksaa ja odottaa parempaa aikaa.

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

Lasse Hietanen.
Iloinen
#11

Hei. Kiitos; En jaksak’kin. Rakas: Olet Tärkeä henkilö. Hän maksoi sinusta täyden Hinnan: Olet ostettu Taivaan iloon; Sen tietää perkelekkin. Siksi sinäkin olet vainottu hänen taholtaan. Ei perkele omiaan kiusaa, ne on jo hänen omiaan. Rakas, jaksetaan yhdessä. Nyt Valkeus koittaa Suomeen, ja, ihana kukka; Tulee, jälleen, tuomeen. Kiitos. Siunaten, Lasse.

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

Nico Ojala Toimittaja blogisti
Iloinen
#15

Kiitos kommentista Lasse

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

Lasse Hietanen
Iloinen
#12

Hei. Kiitos; En jaksak’kin. Rakas: Olet Tärkeä henkilö. Hän maksoi sinusta täyden Hinnan: Olet ostettu Taivaan Iloon; sen tietää perkelekkin. Siksi sinäkin olet vainottu hänen taholtaan. Ei perkele omiaan kiusaa, ne on jo hänen omiaan. Rakas, jaksetaan yhdessä. Nyt Valkeus koittaa Suomeen, ja,ihana kukka; Tulee, jälleen, tuoneen. Kiitos. Siunaten, Lasse.

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

Ota kantaa

Heräsikö ajatuksia? Ota kantaa. Muista kuitenkin, että lyhyet ja napakat kommentit menevät paremmin perille kuin polveileva tajunnanvirta. Pitäydy asiassa ja salli muille keskustelijoille mielipiteenvapaus. Tutustuthan pelisääntöihin.

Haluatko mielipiteellesi kasvot? Rekisteröityminen mahdollistaa keskustelun oikealla nimellä ja oikeilla kasvoilla. Rekisteröityneenä käyttäjänä saat myös automaattisen ilmoituksen aina, kun kirjoittamaasi kommenttiin vastataan. Rekisteröidy tai kirjaudu sisään.

Kommenttisi

1000 / 1000