Perussuomalaiset

Minna Reijonen

Onko kotitalousvähennys vain varakkaille?

2 kommenttia

Kotitalousvähennyksen veroedun heikentäminen tuntuu olevan hyvin heiveröisesti perusteltu.

Tämä kotitalousvähennys nimenomaan on mahdollistanut kodin pieniä remontteja. Samoin tämä on auttanut hoito- tai hoivatyön teettämisessä kotiin. Tähän voidaan lukea esimerkiksi vammaisten ja lasten hoitoa. Samoin pukeminen, syöttäminen ja peseminen mainitaan verohallinnon ohjeissa. Kuten myös kauppa-asioilla tai apteekissa käynnit.

Suosittelen tutustumaan verohallinnon ohjeisiin tarkemmin koti-talousvähennyksen osalta. Vero.fi -sivuilla kerrotaan sanatarkasti merkittäviä ohjeistuksia: ”Jos vähennys ylittää valtion tuloveron määrän, ylittävä osa vähennetään kunnallisverosta, vakuutetun sairasvakuutuksen sairaanhoitomaksusta ja kirkollisverosta näiden verojen suhteessa”. Eli kyseessä ei todellakaan ole vain hyvätuloisten etu, vaan se voidaan huomioida monella tapaa.

Toki olisi hyvä, jos hallitus muuttaisi kotitalousvähennyksen käyttöoikeuden jaettavaksi isommissa menoerissä usean vuoden ajalle. Näyttää tämän hallituksen ajama linja kotitalous-vähennyksen osalta olevan toisenlainen. Valitettavasti tässäkin hallitus unohti Suomen työllisyyden parantamisen, paitsi lisäämällä omia avustajiensa määrää runsaasti

Tekstin aiheet:

Osallistu keskusteluun!


2 kommenttia
Nimetön
#1

on

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

Nimetön
Hämmentynyt
#2

Hallitus työllistää! Nimittäin kavereitaan ja kavereiden kavereita. Kotitalousvähennyksen myötä on rahvaskin työllistänyt. Se ei vaan ole kysellyt jäsenkirjaa.
Kummastuttaa tuo Huulipunien älytön koohotus. Kun ei mitään oikeastaan osata, niin tehdään sitten jotain.
Tulipa laitettua Maalämpö! Siis ilmastoteko, joka tukee tuota ah, niin jaloa tehtäväämme, maailman ilmastokatastrofin sankarillisena airueena, ja sen pelastajana!
Kotitalousvähennyksen ansioista sen pystyi teettämään. Mitä vähennyksen jälkeen jäi maksettaavaa, niin joka saakelin sentistä on lypsetty vero, ihan varmaan. Nyt sitten kateelliset huohottaa, että on tarkoitettu vain varakkaille.
Liekö Krista Kiuru idean takana? Nimittäin Porissa oli joku nuoripari vuokrannut kämpän. Vuokra 590€/kk. Kela SITOUTUI maksamaan Asumistukea 572€/kk. Kävi siten niin, että vuokralainen vetikin tuen itselleen, välistä. Siis nuoripari asuu 18€/kk? Me vanhat rassukat, ei nähdä edes unta noin ”halvasta” asumisesta.

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

Ota kantaa

Heräsikö ajatuksia? Ota kantaa. Muista kuitenkin, että lyhyet ja napakat kommentit menevät paremmin perille kuin polveileva tajunnanvirta. Pitäydy asiassa ja salli muille keskustelijoille mielipiteenvapaus. Tutustuthan pelisääntöihin.

Haluatko mielipiteellesi kasvot? Rekisteröityminen mahdollistaa keskustelun oikealla nimellä ja oikeilla kasvoilla. Rekisteröityneenä käyttäjänä saat myös automaattisen ilmoituksen aina, kun kirjoittamaasi kommenttiin vastataan. Rekisteröidy tai kirjaudu sisään.

Kommenttisi

1000 / 1000