Valtuustopuhe 11.11.2024:"Turun vuoden 2025 talousarvio"
Paroni von Münchhausen kertoi vetäneen itsensä omista hiuksistaan ylös suosta. Kuntaveron korottaminen on tuo tarina. Kuin lämmin kusi kalsareissa talvipakkasella.
Kunta- sekä yhteisövero kohentuvat vain työn tuottavuutta parantamalla. Ilman paniikkinappulaa.
Turku voi ottaa velkaa vain lisäarvoa tuottaviin investoiteihin. Niiden skenaarioissa tulee olla etukäteen jälkiviisas. Velanhoidon kantokyky on hallittava selkeällä mittarilla.
Kaiken toimeliaisuuden tulee olla kustannustehokasta sekä todennettavissa. Velaksi eläminen on taloudellista pedofiiliyttä.
Perhehopeita eli konserniyhtiöitä ei tule myydä. Ei edes osakkuuksia. Kunnallisen hinnoittelun monopoli on pidettävä kohtuullisena, mutta kustannustehokkaana. Maata vuokrataan myymisen sijaan.
Turun tehtävä on luoda elinkeinoelämälle mahdollisuuksia. Menestyvistä yrityksistä on pidettävä lujasti kiinni. Fokusointia yritysten tarpeisiin on tehostettava.
Kohtaanto-ongelma on nitistettävissä panemalla pussauskoppiin työnantajat, kouluttajat sekä työntekijät. Taloudellisesti on järkevää antaa ihmisten hakea töitä sieltä, mistä puuttuu tekijöitä. Siihen TE 24- uudistuksessa pyritään.
Mutta ilman lisäarvoa ei kukaan työllistä!
Yhteiskuntarauhan pulmakysymyksiä ovat: 1) toimeentulon ongelma muuttuvassa maailmassa sekä 2) miten varmistamme hyvinvoinnin jakaantumisen.
Automatiikka ja tekoäly on pantava töihin uusien, mielekkäiden ja tuottavien työpaikkojen luomiseksi. Se litistää myös byrokratiaa.
Me perussuomalaiset tiedostamme: ”Ellet opi, työt loppuvat.” Koulutus on paras investointi.
Maailmantaloudessa parveilee mustia joutsenia. Talous ei saa olla osaoptimointia kuten veronkorotukset. Sen tulee olla linjakasta. Merenkulkijana tiedän, että taloudellinen nousuvesi kohottaa kaikkia aluksia!
Mikael Miikkola
Turun valtuuston vpj (ps)
Tekstin aiheet:
Mikaelialla on jälleen, hyviä ehdotuksia ne olisi, vain saatava käytäntöön !?!
Sulje
Ilmoita asiaton kommentti
Minun mielestäni blogaajan ehdotukset ovat samalla totuuksia, jotka pitäisi todellakin saada käytäntöön!
Sulje
Ilmoita asiaton kommentti