Turun puoluekokous, mikä muuttuu
Puoluekokous valitsee puheenjohtajan ja kolme varapuheenjohtajaa. Puheenjohtajan valinta on ilmeisen selvää. Timo Soini on puoluetta hyvin johtanut. Kahdessakymmenessä vuodessa Perussuomalaiset on kasvanut eduskunnan toiseksi suurimmaksi puolueeksi. Lisäksi lähes 1200 kunnanvaltuutettua ja kaksi paikkaa Euroopan parlamentissa osoittavat Soinin kyvykkyyden ja puolueen merkittävät vaikuttamismahdollisuudet.
Toisarvoinen asia ei kuitenkaan ole se, keitä puolueen varapuheenjohtajiksi valitaan. Puoluehallitus valmistaa vaaliohjelmat, päättää varojen käytöstä sekä määrittelee painopisteet, joita jäseninä poliittisin keinoin yhdessä tavoittelemme. Hallituksen ja puheenjohtajien ammattitaidosta, aktiivisuudesta ja kokemuksesta riippuu, miten paljon puolue kehittyy.
Osaltani odotan puoluehallitukselta linjauksia seuraaviin asioihin.
1. Puolueen tehokkuus. Hallituksen tulee sitoutua viemään puoluetta kustannustehokkaampaan ja tuottavampaan suuntaan. Miten puolueen saamia tuloja voitaisiin käyttää siten, että varoja olisi käytössä myös vaaleissa nykyistä paremmin?
2. Miten puolueen kristillis-sosiaaliset arvot näkyvät politiikassa? Suomen nousu on aina liittynyt lyhyellä viiveellä kristillisten arvojen arvostamiseen ja lähimmäisestä välittämiseen. Kristillisiä arvoja ei tule piilottaa esimerkiksi varhaiskasvatuksesta ja kouluista.
3. Mikä on puolueen strategia työllisyyden parantamiseksi? Millä tavoin pienen- ja keskisuuren yrittäjien asemaa parannetaan? Millaisia keinoja tavoittelemme myös vienninedistämisen hyväksi?
4. Miten maahanmuutto-ohjelma näkyy hallitustyöskentelyssä? Turvapaikanhakijoiden määrän kasvu ja nykyinen perheenyhdistämis- ja EU-politiikka haastavat puoluettamme.
5. Miten puolueen sääntöjä kehitetään siten, että kaikki puolueeseen liittyneet ovat tervetulleita myös paikallisyhdistyksen toimintaan mukaan?
Yrittäjän ja järjestöjohtajan kokemuksella näen puolueen mahdollisuudet suurempana mitä ne ovat. Puolueen resurssit oikein kohdennettuna, yhdessä strategisella suunnittelulla ja toistuvalla toiminnan tuloksen arvioinnilla saavutamme paremman tuloksen. Ei vain vaaleissa vaan kaikissa politiikan osa-alueilla.
Puolueen puheenjohtajistoon olisi hyvä saada yrittäjyyden ja järjestötyön osaamista. Taloutta tulee käyttää tehokkaammin ja kaikessa päämäärässä tulee olla suunnitelmallinen lähestymistapa. Pitkä yrittäjyyden ja järjestöjohtajuuden kokemukseni olisi hyödyksi puolueelle asioita suunniteltaessa. Siksi asetun ehdolle puolueen varapuheenjohtajan tehtävään tulevana viikonloppuna.
Tekstin aiheet:
Pitääkö muuten paikkansa, että Perussuomalaisten puoluekokous maksaa yleensä lähes puoli miljoonaa euroa? Ainakin puoluevaltuustojen kokoukset on satoja tuhansia.. Kuka hoitaa taloutta, talouspäällikkö vai puoluesihteeri yksin??
Sulje
Ilmoita asiaton kommentti
Mihin varapuheenjohtajan virkaan asetut ehdolle? 1., 2. vai 3.?
Sulje
Ilmoita asiaton kommentti
Tarvittaessa kaikkiin, tilanteen mukaan katson Turussa.
Sulje
Ilmoita asiaton kommentti
Timo Soinin valinta on itsestään selvää? Anteeksi nyt, mutta olen eri mieltä. Ei ole normaalia eikä tervettä, että valitessa pomoa ei ole yhtään vastaehdokasta.
Sulje
Ilmoita asiaton kommentti
Onhan hänelle ilmoittautunut vastaehdokas. Löytyykö kannattaja,niin päästään äänestämään!
Sulje
Ilmoita asiaton kommentti
Timo on porukan pomo, eikä kukaan puolueen jäsen ole asettamassa hänen asemaansa kyseenalaiseksi. Ei ole kyse siitä, että hän olisi diktaattori, vaan siitä ettei ole olemassa uskottavaa haastajaa, Hän luovuttaa varmasti paikkansa jos riveistä löytyy haastaja, joka päihittää hänet esim puoluejohtajaa valittaessa…
Sulje
Ilmoita asiaton kommentti
No on se nyt vähän outoa jos maan toiseksi suurimman puolueen sisältä ei löydy tarpeeksi uskottavaa vaihtoehtoa Soinille. Kertooko se puolueen jäsenistöstä jotain.
Sulje
Ilmoita asiaton kommentti
Puoluekokous on pidetty ja puheenjohtajat valittu. Demokratia toimii ja hyvä näin.
Tästä on hyvä jatkaa.
Sulje
Ilmoita asiaton kommentti