Perussuomalaiset

Mika Antikka

Sähkön siirtohinnoittelussa Tehoperustaiseen laskutukseen

2 kommenttia

Minun mielestä tämä tulee olemaan Täysin rahastusmalli siirtoyhtiöille, mitä tämä käytännössä tarkoittaa?? et maksa enää määrän mukaan, vaan Suurimman kuukauden aikana käytetyn Kw/tunti Kulutuksen mukaan, eli jos tehopiikki on yhden kuukauden aikana 10Kw/tunti, tulet maksamaan koko kuukauden tämän mukaan, no mitä tämä tekee tavalliselle Kuluttajalle?

-Kesämökkiläisen siirtohinta kohoaa pahimmassa tapauksessa monta sataa prosenttia

Pienjännitetehosiirto (Helenin hinnasto)

-Perusmaksu 32,24€/kk

-Tehomaksu 5,07€/kW /kk

eli pahimmassa tapauksesa kesämökillä käyt kerran kuukaudessa, pistät uunin päälle ja levyn, kulutat tunnin aikana 5Kw,

kuukauden siirtolaskuksi tulee olemaan 57,59€/kk

Nykyisellä Elenian hinnastolla tulee laskua 18,07€/kk , vieläkö jostakin kuulostaa reilulta?

Ja kuinka tavallinen kuluttaja pystyy tätä valvomaan?jos verkkoyhtiö sanoo että sinä kulutit Keskiviikkona klo 16-17 välillä 7kw?

Susi jo syntyessään

lähteet

https://www.tekniikkatalous.fi/tekniikka/energia/sahkon-siirtoyhtiot-pelkaavat-kuluttajan-reaktioita-uuteen-laskutustapaan-kesamokkilaisen-sahkonsiirtomaksu-voi-nousta-satoja-prosentteja-6696626

http://www.elenia.fi/sahko/liittyman_hinta

https://www.helensahkoverkko.fi/palvelut/hinnastot/

https://www.tekniikkatalous.fi/ttpaiva/suomalaisten-sahkolaskut-menevat-uusiksi-6578550

Osallistu keskusteluun!


2 kommenttia
Nimetön
Iloinen
#1

Iloinen asian esilleotosta , Mika Antikka olen näitä asioita miettinyt jonkin verran , mutta mitä tälle asialle voisi tehdä ??? Ketkä on tämän asian aiheuttaneet/mahdollistaneet tahot/nimiä esiin , voisko asiaa mitenkään korjata ??! Ettei vain jäisi pelkän nurinan varaan ! Niinkuin turhan monesti jäää !?

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

Utelias
#2

Tällä esille tuomisella halusin saattaa asian muidenkin tietoon, yksinäinen valtuutettu ei tälle asialle voi tehdä muuta kuin purra leukoja yhteen ja maksaa laskuja, mutta ehkäpä joku ylemmissä tahoissa ottaa kopin tästä?

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

Ota kantaa

Heräsikö ajatuksia? Ota kantaa. Muista kuitenkin, että lyhyet ja napakat kommentit menevät paremmin perille kuin polveileva tajunnanvirta. Pitäydy asiassa ja salli muille keskustelijoille mielipiteenvapaus. Tutustuthan pelisääntöihin.

Haluatko mielipiteellesi kasvot? Rekisteröityminen mahdollistaa keskustelun oikealla nimellä ja oikeilla kasvoilla. Rekisteröityneenä käyttäjänä saat myös automaattisen ilmoituksen aina, kun kirjoittamaasi kommenttiin vastataan. Rekisteröidy tai kirjaudu sisään.

Kommenttisi

1000 / 1000