Perussuomalaiset

Matti Luostarinen

Rahaa on vaikka kreikkalaisille jakaa

Hallitus on henkisesti jo luovuttanut. Rahaa olisi, mutta onko näkymiä? Tässä maan päälehden kahden viimeisen päivän otsikkoja. Ei ne siitä ole paljoa muuttuneet sitten Kataisen hallituksen hajottua pakolaishallitukseksi. Eurooppa oli jo aikoja ajautunut kahteen ääripäähän ja repivä keskustelu välikysymyskeskustelussa Kreikasta paljasti jällen kerran, kuinka Tanskaan vyöryy rahaa ja Kreikan uusi johto etsii sopua kaoottiseen talouteensa.

Ei juu vaarinhousut

Eurossa ja Ukrainassa kriiseinä yhteistä on sekä historia että tulevaisuus. Kun kriisi jatkuu se myös mutkistuu ja syvenee sekä pyrkii jäätymään pysyväksi olotilaksi. Kreikan tapa taivutella joustoa euromailta, käyden neuvotteluja kunkin kanssa erikseen, on hieman samaa sukkulointia, jota myös Venäjä käy tahollaan. Eurooppa ei ole vain kymmenien kulttuurien niemimaa vaan myös alueiden Eurooppa. Sen kanssa voi neuvotella hajottamalla ja halliten sen heikoimpien lenkkien tuella. Eurooppa kun vastaa huutoon aina moniäänisesti.

Onko Kreikan taloustilanne nyt parempi kuin vuonna 2010 ja onko kriisin hoidossa tehty vakavia virheitä? Kysymykseen voi vastata kiertäen se ja kieltäen samalla, ellei samaan aikaan hallitus esittänyt Kreikan korkojen laskua ja laina-ajan pidentämistä määrättömiin. Suomi on joka tapauksessa pääomittamassa vakausmekanismia 20 miljardilla ja  Suomen vastuut Kreikassa ovat 7000 miljoonaa. Laina-aikojen pidennys määrättömiin on sama asia kuin velkojen leikkaus suomalaisessa kulttuurissa. Se ei ole kuitenkaan sama kuin moniääninen Eurooppa.

Herrojen kiireitä

Euroopan kohtaamat haasteet ja yhtenäisyys eivät enää oikein taipuneet menneen hallituksen niihin tavoitteisiin, jossa olisi tullut hakea Suomen omia haasteita ja niihin löytyvää hallituksen yhtenäistä linjaa. Eurooppa vei ajan ja rahat, kaiken huomiomme, hallituksemme huomion. 

Teeskentely tavalla, jossa kaikki on hyvin, ei onnistu enää ja vaaleihin on mentävä myöntäen rehellisesti missä kaikessa menetettiin puoli vuosikymmentä parantaen sellaista potilasta, joka vaatisi nyt operointia, johon kukaan ei oikein rohkene ryhtyä peläten potillaan henkeä.

Venäjällä tiedetään Euroopan tauti ja Ukraina kärsii tästä taudista. Siinäkään ei ole mitään uutta ja myös suomalaiset ovat tienneet, millaisia riskejä monikulttuuriseen mantereeseen on aina liitetty.

Koska Kreikka on viimeksi ollut velaton ja koska sen demokratia on toiminut? Millaisia pankkeja Italiasta ja Espanjasta on aina löytynyt ja onko näiden ongelmien löytyminen tänään jotenkin koko Pohjolaa koskeva järkyttävä yllätys? Ei kai sentään. Kai siihen joku syy oli, miksi Ruotsi ja Tanska ymmärsivät vältellä sellaista, joka on kansakunnan oman edun vastaista.

Hallelujah

Ollakseen suomalainen Euroopassa on oltava omituinen. Tällainen omituisuus on euroviisuvoittajamme Lordi. Euroviisujen 60-vuotisjuhlakonsertissa Lordi edustaa Suomea. Ollakseen jotain muutakin kuin pelkästään erikoinen, Suomi pyrki kaikin keinoin Euroopan ytimeen ja maksaa siitä kovaa hintaa.

Mikä ero on kahdellakymmenellä miljoonalla ja miljardilla? Kukapa noita ymmärtäisi, kolme nollaa sinne tai tänne jos omalla tilillä ei muuta olekaan. Tai jos muita on kuin nollia, ne ovat lopussa, ei alussa kuten Kreikan veloissa.

Hard Rock Hallelujah  on se hinta, joka maksetaan teeskenneltäessä rikasta rutiköyhänä, Pohjois-Karjalassa, Kiteellä asuen, viisi tuhatta euroa enemmän veroja keskivertoperheenä maksaen palveluista, jota ei enää ole. Ja summa on vielä nettopalkasta.

Jopa asuminen Urjalassa näyttäisi tulevan bruttopalkaksi muutettuna yhden kuukausipalkan verran kalliimmaksi kuin muuttaen Tammelaan tai Forssaan. Minkäs teet, jos ihmisillä on varaa maksaa veroja palveluista, joita ei oikein enää ole yrittäjänä Nuutajärvellä ja hoitaa siinä sivussa myös Kreikkalaisten haluttomuuden maksaa omia verojaan ja laskujaan.

Huonon pään takia koko ruumis tahtoo kärsiä. Vaalipäivän lähestyessä voisi pohtia onko muitakin numeroita kuin vanhojen puolueittemme tarjoamat vaihtoehdot.

 

        

Tekstin aiheet:

Osallistu keskusteluun!


6 kommenttia
Maksetaan vaan veroja
#1

Joo ja Ukrainaan myös…sinne on jo jaetu ja tullaan jakamaan hirvittäviä määriä !

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

Nimetön
#2

Näin se on.

Oma valuutta.
Venäjän kiusaaminen ja ukrainalaisten joukkotapattaminen seis. Kauppa taas käyntiin.

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

Putkimies
#3

Sekin on uskomatonta touhua kun kehitys apu rahoilla ostetaan Suomesta kaikki vanhat 500.000 km ajetut hyväkuntoiset Toyota hiacet ja hiluxit sotaa käyviin maihin sota ajoneuvoiksi ja sotilaiden kuljetukseen ja täällä yrittäjät joutuu ajamaan huonomilla eurooppalaisilla romuilla joissa ei kestä vaihteistot eikä mikään jotka ei toimi kun 100.000 km ja maksamaan kovia veroja että rahat riittää tähän touhuun.

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

Nimetön
#4

Jos Suomen lehdistöstä ei löydy oikeaa kuvaa Kreikan taloustilanteesta, niin näillä hakusanoilla läytyy artikkeli, jossa on kuvaaja

”Grèce : trois questions sur la renégociation de la dette”

Kuviossa dette publique on julkinen velka ja PIB BKT.

BKT laskee rajusti, velka nousee rajusti.

Onko talous kunnossa? Niskalenkki? ”Olisi pääsemässä jaloilleen” 🙂

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

Matti Luostarinen
Hämmentynyt
#5

Suomalainen on varmaan hämmentynyt kuullessaan kuinka Kreikka alkaa vajota. Miksi suomalainen kommunisti juhli tätä voittona? Entä kun natohaukka kuulee kuinka jenkit harkitsevat aseiden vientiä Ukrainaan ja mukana seuraa aina myös niiden kokeneita käyttäjiä, kouluttajia. Keskellä Eurooppaa, vain muutaman tunnin päässä omasta rajastamme. Ja meillä on rajaa Venäjän kanssa enemmän kuin muulla Euroopalla yhteensä. Näitä uutisia seuraa hämmentyneenä ja toivoen parasta, peläten pahinta. Tulevissa vaaleissa jo seniori-ikäinen suomalainen on äänensä antaessaan varovaisempi kuin koskaan. Sitä samaa toivoisi nyt myös nuoremmilta.

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

Ota kantaa

Heräsikö ajatuksia? Ota kantaa. Muista kuitenkin, että lyhyet ja napakat kommentit menevät paremmin perille kuin polveileva tajunnanvirta. Pitäydy asiassa ja salli muille keskustelijoille mielipiteenvapaus. Tutustuthan pelisääntöihin.

Haluatko mielipiteellesi kasvot? Rekisteröityminen mahdollistaa keskustelun oikealla nimellä ja oikeilla kasvoilla. Rekisteröityneenä käyttäjänä saat myös automaattisen ilmoituksen aina, kun kirjoittamaasi kommenttiin vastataan. Rekisteröidy tai kirjaudu sisään.

Kommenttisi

1000 / 1000