Perussuomalaiset

Matti Luostarinen

Piinaviikko

Kolmannentoista ja pääsiäistä edeltävän viikonlopun uutisanti

Jumalainen näytelmä (ital. La divina commedia) on italialaisen Dante Alighierin 1300-luvulla italiaksi kirjoittama runoelma. Danten kirjallisen uran pääteos on kolmiosainen näkymatka tuonpuoleiseen. Se kertoo Danten tekemästä matkasta Helvetin ja Kiirastulen kautta Taivaaseen.

YK:n turvallisuusneuvostoa vaaditaan välittömästi kutsuttavaksi koolle sekä Ukrainan että Venäjän toimesta. Viikonlopun sodan tuloksena Ukrainassa on löydetty satoja ihmisiä joukkohaudoissa ja siviilejä on surmattuna silmittömästi kaduille.

Molemmat osapuolet vaativat sotarikokset ja siviilien ampumisen YK:n turvallisuusneuvoston tutkittavaksi. Tekojen selvitys turvallisuusneuvostossa. Medioittemme välittämät kuvat tulevat etenkin Botsasta ja Mariupolis vaikuttaa rauniokaupungilta. Kuvat Ukrainasta ovat kuin Hirošimasta atomipommin pudottamisen jäljiltä.

Emme vaikene, emme unohda, kommentit tulevat Suomesta sekä presidentin että pääministerin lausuntoina. Suomessa pääministeri Marin on pöllyttänyt Venäjän ohella etenkin Tarja Halosen perintöä. Putinin sotarikollisuus ja Halosen presidenttikauden läheiset suhteet juuri Putiniin on kyseenalaistettu myös medioissa. Viron suuntaan heitetyt viestit olivat harkitsemattomia.

Läntisen maailman tuki Ukrainalle lisääntyy samaan aikaan kun Unkari vaalit ratkeavat Vikor Orbanin Fidesz puolueen voittoon.

Miten tämä vaikuttaa Suomen mahdolliseen Nato hakemukseen, kysytään. Voisiko yksittäinen valtio vaikeuttaa Suomen hakemusta?

Naton pääsihteeri Stoltenberg uskoo kaikkien hyväksyvän Suomen jäsenyyden. Jäsenyyttämme kiirehditään. Viikonlopun kaoottinen ja siviileihin kohdistunut viha ja terrori on laukaissut Ukrainan sodan suunnan.

Ulkona sataa Suomessa lunta ja räntää, kevät on siirtynyt viikkoja ja tieliikenne on petollista.

Hoitajien lakko jatkuu, Tehy ja Super syyttävät työnantajaa virheellisestä tiedottamisesta medioille. Se mustuttaa Venäjän ja Ukrainan tapaa syyttää toisiaan virheellisestä ja harhaan johtavasta tiedottamisesta.

Nyt ne esitellään vielä rinnakkain, jolloin lakon ajoittaminen juuri tähän hetkeen pandemian pahetessa tuntuu tahalliselta provokaatiolta. Lakkomarssit ja joukkohaudat Ukrainassa, pandemian paheneminen ovat omituinen yhdistelmä saman kuvaan uutisoituna loskaisen kevätsään rinnalla pääsiäisviikolle.

Pandemia etenee sekin ja viikonvaihteen ruumiiden määrä kuvataan liki mennyttä vuotta muistuttavaksi. Tilanne sairaaloissamme oli jo ilman lakkoakin kaaoksellinen. Olisiko lakkoa voinut pohtia sopivampaan aikaan vai onko juuri tällainen aika se kaikkein sopivin? Mikä meihin on mennyt?

Kehen me voimme luottaa ja uskoa? Joku käyttää syntynyttä kaaosta hyväkseen ja jopa lisää sitä samaan aikaan kun medioittemme kyky jakaa tietoa on sekin tahallisen vandalismin kohteena Venäjältä.

Pääsiäistä edeltävä aika ja piinaviikko on muuttumassa nimensä veroiseksi, oli kyseessä Suomi ja sen kyky hoitaa terveydenhuolto, turvata etenkin vanhusten ja ikäihmisten viimeiset vuodet tai seurata samaan aikaan siviilien kohtaloita ja pakenemista silmitöntä vihaa Ukrainasta.

1) Samaan aikaan kun uutiset Ukrainasta ja maailmalta kertovat piinaviikon vaihtuvan helvetiksi Ukrainassa koskien etenkin siviiliväkeä ja jopa lapsia turvakilpinä käyttäen.

2) Samaan aikaan ulkona sää on sekin kääntänyt meille selkänsä ja kevään tulon sijaan siirtynyt takatalveksi. Vuoden 2022 kevät ja pääsiäinen tullaan muistamaan kauan ja kauhulla.

3) Samaan aikaan hoitajamme marssivat kaduilla vaatien palkkojensa korotuksia ja kertoen, kuinka heistä jaetaan väärää tietoa.

Oikein hyvää pääsiäisen aikaa ja alkavaa piinaviikkoa, joka jää varmaan myös kansakunnan muistiin ja sosiaalisen pääoman varastointiin piinaviikon 2022 elämästämme.

Tähän kirjoitukseen ei voi jättää kommentteja