Perussuomalaiset

Matti Luostarinen

Perässähiihtäjän tärkeä havainto

” Arvoisat Perässähiihtäjän lukijat ja kommentaattorit. Tutustukaapa PS:n ohjelmaan ennakkoluulottomasti. Unohdetaan hetkiseksi, että sen on kirjoittanut puolue, jolla on kokemusta vain oppositiossa. Nyt kannattaa mielikuvaharjoituksissa suunnata katse tulevaan, sillä PS:n ohjelma voi olla vaalien jälkeen lähdeaineistona siinä pöydässä, jossa kirjoitetaan uutta hallitusohjelmaa. Ihan totta!”

Näin kirjoittaa suuresti arvostamani poltiikantoimittaja Unto Hämäläinen. Jos kirjoittaja olisi kuka tahansa muu, en olisi tähän kiinnittänyt mitään huomiota. Nyt on syytä pohtia muidenkin, mikä on perussuomalaisten pihvi. Ennakkoluulottomasti.

Olen itse käyttänyt tätä ohjelmaa vaalipaneeleissa, jossa mukana on vain vasemman siiven ay-väkeä. Olen pannut merkille, että se on vastaus moneen kysymykseen, kunhan sen vielä avaa kokonaisuutena. Ei vain luettele muista ohjelmista poikkeavaa, kovin konkreettista ja liki iskulauseina esitettyjä korjausehdotuksia.

Lukekaa Perussuoamalaisten ohjelmaa ja pohtikaa, miten se saumautuu yhteen muiden puolueiden, etenkin keskustan je demareitten kanssa. Pohtikaa miten siitä saa ohjelman, jossa on kolme isoa asiaa ja neljäs rakennettu niiden sisälle, ideologinen sidos ja sen tuoma arvoks lisä. Siihen kannattaaa käyttää nyt aikaa yksi iltapäivä. Itse olen niitä yhdistellyt jo yhdessä kolmikantaperiaatetta noudattaen. Se on pakko tehdä Suomessa, jossa arvostetaan konsensusta.

Tekstin aiheet:

Osallistu keskusteluun!


0 kommenttia

Ota kantaa

Heräsikö ajatuksia? Ota kantaa. Muista kuitenkin, että lyhyet ja napakat kommentit menevät paremmin perille kuin polveileva tajunnanvirta. Pitäydy asiassa ja salli muille keskustelijoille mielipiteenvapaus. Tutustuthan pelisääntöihin.

Haluatko mielipiteellesi kasvot? Rekisteröityminen mahdollistaa keskustelun oikealla nimellä ja oikeilla kasvoilla. Rekisteröityneenä käyttäjänä saat myös automaattisen ilmoituksen aina, kun kirjoittamaasi kommenttiin vastataan. Rekisteröidy tai kirjaudu sisään.

Kommenttisi

1000 / 1000