Perussuomalaiset

Matti Luostarinen

Muistatko ruoskaparlamentarismin ja talonpojan tappolinjan

Maahan syntyi hallitus, joka otti hoitaakseen poliittiset tehtävät ja kutsui sitä pandemiaksi, koronan hoidoksi. Ja hoidettu on yhden asian varjolla kaikki muukin. Pandemia politisoitiin Suomessa. Toki muuallakin. Kuinkas muuten kun asialla ovat ammattilaiset poliitikkoinamme. Myös presidentti sivuutettiin.

Kun näin on käymässä, myös puheet kuntavaalien pitämisestä huhtikuussa on syytä unohtaa ja siirtää uskottavampaan aikaa lähtemättä rapauttamaan paikallishallintomme arvostusta sitäkin entisestään väheksyen. Maata kun näyttää nyt hallitsevan ja moukaroivan muutaman henkilön poliittinen eliitti.

Miten tämä eliitti pääsi valtaan? Koronan tuellako? Onko meillä yhden asian hallitus, pandemian varjolla politiikkaa tekevä demokratiamme ja myös kuntiemme pilkkaaja, EU:n juoksutyttöjen ja poikien ruoskaparlamentarismista tuttu ilmiö.

Ruoskaparlamentarismista suomalaiset ovat kuulleet ennenkin, mutta ei nyt tällaisin verukkein ja pandemiahallituksen voimalla, yhden asian medialiikkenämme..

Mediayhteiskunnan pandemiahallitus hybrideineen on suomalainen ilmiö. Suomeeen kun perinteisesesti mahtuu vain yksi asia kerrallaan. Ja media liioittelee sen mahdottomiin. Tekeee siitä poliittisen varjon tehdä sen suojissa rötöksensä, joista oppisitiossa oleva puolue joutuu koko ajan kansaa herättelemään kuten takavuosien unilukkarit.

Meillä on kuntavaaleja siirretty ihan vain poliittisena liikkenäkin, jolloin nykyinen siirto olisi aivan eri luokan peruste. Nythän niiden luonnetta poliitikot suorastaan vähättelevät. Paikallishallinnon rapautumiseen on nyt puututtava, vaalit siirrettävä ja samalla aloitettava keskustelu siitä, mikä on oman paikallishallintomme merkitys ja tulevaisuus muunakin kuin kuntavaakunan kiillottajan tehtävät. Ei sellaiseen lähde ihmiset mukaan muuten kuin asiaa kokonaan ymmärtämätön huru-ukkojen joukko.

Ryhtiliikettä nyt paikallishallintoomme.Paikallishallintoomme kuuluvat myös luonnonvarat ja niiden hoitajat, maanviljeljät.

Nyt sielläkin alkaa olla perinteisen pitkä vieteri vedetty viimeisilleen. Perussuomalaiset ovat yrittäjien suosituin puolue ja nyt niihin kuuluvat myös maanviljelijät. Mistähän mahtanee johtua?? Muutos kun on ollut suurin maamme historiassa ja koskien juuri aiemmin jäyhää talonpoikaa. Puolue kun on ollut siellä osa vuosisataista sosiaalista pääomaa.

Mietitäänpäs yhdessä miten metsien, soiden ja peltojen omistajaa ja hoitajaa on kohdeltu. Sekä taloudellisesti että pilkaten ja väheksyen, liki rikollinen talonpojasta tehden.

Kuka muistaa koska näin kävi edellisen kerran? Silloin puhuttiin talonpojan tappolinjasta. Se autioitti kyläkunnittain maaseutumme perusteet ja siellä tärkeimmän, sosiaalisen pääoman. Eihän siitä ole toivuttu vieläkään ja jäljet näkyvät Helsingissä, pandemiassa. Nyt se iski myös sinne ja ammatteihin, joita ei ole kohta olemassakaan. Tervetuloa etätöihin maalle. Itse en täältä edes koskaan muuttanut.

Tähän kirjoitukseen ei voi jättää kommentteja