Mediayhteiskunnan syvä henkinen taantuma
Sirkka Liisa Anttila on kokenein poliitikkomme ja naisista ilman muuta kirkas ykkönen. Hän on vuosikymmenien ajalta läheinen ystäväni jota kannattaa aina kuunnella täällä Forssassa mutta myös Helsingissä ja Brysselissä .
Näin kirjoittaa tänään Anttila: Pitkän linjan keskustalainen kansanedustaja Sirkka-Liisa Anttila puolustaa voimakkaasti pääministeri Juha Sipilää (kesk.). Hän kertoo saaneensa tällä viikolla suomalaisilta erittäin paljon palautetta suoranaisesta kyllästymisestä median toimintaan suhteessa Sipilään.
–Sipilän käsittelyä mediassa monet kansalaiset pitävät tarkoituksellisena ajojahtina ja kiusaamisena, Anttila sanoo tiedotteessaan.
–Juha Sipilä teki merkittävän taloudellisen uhrauksen luopuessaan hyvin menestyneestä yritystoiminnastaan ja lähtiessään pelastamaan isänmaatamme konkurssilta. On ikävää, että ponnisteluja ei ymmärretä. Tämän päivän Suomea leimaa itsekkyys, vastakkainasettelu, muiden nälviminen ja syyllisiä-kunnes-toisin-todistetaan –asenne. Henkinen tilamme on todella huolestuttava, hän jatkaa.
Samalla Anttila korostaa, että pääministeri Sipilän jääviyskysymykset pitää selvittää, mutta pääministerille tulee antaa myös työrauha.
–Vapaa ja riippumaton media toimii kansanvallan ja sen toimijoiden välisenä keskustelufoorumina. Näin ei ole valitettavasti nyt. Medialla on nyt ironinen, osin jopa pilkkaava ja halveksuva suhtautuminen yhteiskunnan vastuullisiin toimijoihin. Tästä on päästävä pois. Kuka puolustaa kansanvaltaa itsenäisen Suomen 100-vuotisjuhlavuotena, Anttila kommentoi.
Tuo loppu on ikävä kyllä ollut totta jo vuosikymmenet. Se ei ole suinkaan sosiaalisen median tuotetta. Perinteinen mediamme joutui syvään kriisiin ja samalla taantumaan, josta seurauksena oli myös koko demokraattisen yhteiskunnan kokema kriisi puoluelaitoksineen. Emme selvinneet maailmakuvat muuttaneesta globaalista, paradimaisesta vaiheesta, vaan jäimme hybridi- ja kyberyhteiskunnan puoliväliasetelmaan syvine traumoineen. Mediayhteiskunnan pilkkaava, ironinen ja vastuullisia ihmisiä halveksiva asenne arvoineen syveni myös tieteen ja tutkimuksen sisälle, monin paikoin myös kirkkoomme ja näin kaikkiin perusarvioihimme.
Tekstin aiheet:
Tähän kirjoitukseen ei voi jättää kommentteja