Perussuomalaiset

Matti Henttunen

PERUSTUSLAKITUOMIOISTUIN SUOMEEN PARANTAMAAN OIKEUSTURVAA.

Mielenkiintoinen haastattelu Suomessa tehtävien päätösten ja viranomaistoimien lainmuksisuudesta ja ihmisten sekä yrittäjien oikeusturvasta oikeusvaltiossa nimeltä Suomi.

Perustuslakituomioistuin muissa maissa antaa mm. ratkaisuja lakien perustuslainmukaisuudesta sekä antaa päätöksiä kansainvälisten sopimusten soveltuvuudesta maan perustuslain kannalta. Tällainen oikeusturvamekanismi Suomesta puuttuu.

Itse kysyin Perustuslakituomioistuimen merkityksestä oikeuskansleri Pöystiltä ja hän sanoi olevansa valmis aloittamaan keskustelun asiassa. Joten nyt hallitusneuvotteluissa myös tämä asia olisi huomioitava, sillä Suomi on saanut toistuvasti langettavia päätöksiä ihmisoikeusloukkauksista mm. Euroopanihmisoikeustuomioistuimelta.

#perustuslaki #oikeusturva #EIT #perustuslakituomioistuin #verotarkastus #ihmisoikeudet

Tekstin aiheet:

Osallistu keskusteluun!


0 kommenttia

Ota kantaa

Heräsikö ajatuksia? Ota kantaa. Muista kuitenkin, että lyhyet ja napakat kommentit menevät paremmin perille kuin polveileva tajunnanvirta. Pitäydy asiassa ja salli muille keskustelijoille mielipiteenvapaus. Tutustuthan pelisääntöihin.

Haluatko mielipiteellesi kasvot? Rekisteröityminen mahdollistaa keskustelun oikealla nimellä ja oikeilla kasvoilla. Rekisteröityneenä käyttäjänä saat myös automaattisen ilmoituksen aina, kun kirjoittamaasi kommenttiin vastataan. Rekisteröidy tai kirjaudu sisään.

Kommenttisi

1000 / 1000