Perussuomalaiset

Matti Haapala

Kotouttamisesta kotiuttamiseen

3 kommenttia

Rovaniemen kaupunginvaltuustossa maanantaina 18. kesäkuuta käsiteltävä kotouttamisohjelma on pohjaesityksenä hyvin kammottava rovaniemeläisten kannalta. Suomalaisuus saa väistyä monikulttuurisuuden tieltä.

Kotouttamisohjelmassa toistetaan useaan otteeseen kotouttamisen ”kaksisuuntaisuutta”. Se siis edellyttää rovaniemeläisiä kotoutumaan turvapaikanhakijoihin, pakolaisiin ja muihin ulkomaalaisiin. Sen sijaan, että maahanmuuttajat assimiloituisivat, eli sulautuisivat valtakulttuuriin, kotouttamisohjelma haluaa suomalaisten itse sulautuvan eri vähemmistöihin.

Lisäksi kotouttamisohjelma antaisi siunauksensa laittomasti maassa olevien läsnäololle Rovaniemellä. Säilöönoton ja karkotuksen sijaan julkinen valta tarjoaisi niille sosiaalityötä. Tämä on erityisen karmivaa rovaniemeläisille, koska laittomasti maassa olevat ihmiset aiheuttavat vakavan turvallisuusuhan. On käsittämätöntä, että tätä toimintaa halutaan suoraan tukea. Tästä seuraavana askeleena on laajempien palvelujen tarjoaminen laittomasti maassa oleville, jos poliittinen tahto ei käänny suomalaismyönteiseksi.

Ohjelmassa myös jaksetaan levittää myyttiä ”tulevaisuuden työvoimapulasta”. Tätä jo yli kymmenen vuoden ajan toitotettua harhauskoa jaksetaan toistaa papukaijan lailla, vaikka Rovaniemen työttömyys oli 2017 keskiarvoltaan 13,3 %. Sitä käytettävää työvoimaa on jo olemassa, ei tarvitse mennä merta edemmäs kalaan.

Maahanmuuttajien kotouttamisen sijaan Rovaniemen pitäisi panostaa kotiuttamiseen.

Osallistu keskusteluun!


3 kommenttia
Nimetön
#1

Ja minä kun luulin, että nämä etelän hömpötykset eivät olisi levinneet sinne pohjoiseen, jossa luulin olevan enemmän oikeaa ajankäyttöä loogiseen ajatteluun ja matematiikkaan, mutta ei, samaa hömppähumppaa tanssivat suurin osa päättäjistä sielläkin. Voimia Haapalalle sinne pohjoiseen!

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

Matti Haapala Opiskelija
#2

Etelän standardeilla maahanmuuton määrä on hyvinkin kohtuullinen Rovaniemellä. Silti nytkin Rovaniemellä vastaanottokeskusten kapasiteetti täynnä. On hyvä estää kiihtyvä kehitys jo tässä vaiheessa, muuten jäljelle jää vain ikäviä vaihtoehtoja.

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

Hege Storhaug
#3

Kannattaa lukea HEGE STORHAUG – Islam 11 vitsaus.
Rovaniemi tekee samat virheet kuin länsimaat suvaitessaan ja suvaitessaan hamaan saakka kunnes ollaan tilanteessa missä länsimaat nyt ovat. Tulijat ovat maassa asukkaina mutta henkisesti muualla. Eli täysin kotimaansa tavoin.
Lukekaa tuo kirja! Tilatkaa se lainaksi kirjastosta! Ostakaa netistä käytettynä jne mutta LUKEKAA SE !!!

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

Ota kantaa

Heräsikö ajatuksia? Ota kantaa. Muista kuitenkin, että lyhyet ja napakat kommentit menevät paremmin perille kuin polveileva tajunnanvirta. Pitäydy asiassa ja salli muille keskustelijoille mielipiteenvapaus. Tutustuthan pelisääntöihin.

Haluatko mielipiteellesi kasvot? Rekisteröityminen mahdollistaa keskustelun oikealla nimellä ja oikeilla kasvoilla. Rekisteröityneenä käyttäjänä saat myös automaattisen ilmoituksen aina, kun kirjoittamaasi kommenttiin vastataan. Rekisteröidy tai kirjaudu sisään.

Kommenttisi

1000 / 1000