Uraani halkeaa, PS ei
Lännen Median aamupäivällä julkaisema epäuutinen perussuomalaisten eduskuntaryhmän oletetusta jakautumisesta meni sukkana läpi suomalaisen mediakentän.
Lännen Median uutinen lauantaina vihjaili seuraavasti: ”Suomen hallituksessa on käyty vakavia keskusteluja siitä, että perussuomalaisten eduskuntaryhmän soinilais-terholainen enemmistö muodostaisi oman eduskuntaryhmänsä ja jatkaisi hallituksessa. Asia vahvistettiin perjantaina Lännen Medialle useista eri hallituslähteistä.”
Tämä pätkä vaatii hieman suomentamista. Ensinnäkin hallituslähde-sanalla tarkoitetaan joko ministeriä tai ministerin erityisavustajaa eli ns ”erkkaria”.
”Useita”-sanalla tarkoitetaan määrää, joka on suurempi kuin yksi.
Kolmanneksi, tekstissä ei mainita mitään siitä, että keskustelua olisi käyty perussuomalaisten keskuudessa. Jos olisi, asia olisi uutisessa kerrottu.
Niinpä ”Asia vahvistettiin perjantaina Lännen Medialle useista eri hallituslähteistä” tarkoittaa suurella todennäköisyydellä sitä, että pari keskustan ja kokoomuksen erkkaria on juorunnut asiasta toimittajan eduskunnan kuppilassa, ja tästä on revitty lauantain skuuppi. Vahinko vain, että uutinen oli ankka. Vai oliko edes se? Uutinen on niin läpisurkea, ettei sitä ilkeäisi kutsua ankaksi – joka on sentään kiltti ja sympaattinen otus.
Noh, asia otettiin suomalaisessa mediakentässä tietenkin sen enempiä pohtimatta vastaan ja nieltiin sellaisenaan totuutena.
Muistuttaisin journalistin ohjeista: Tiedot on tarkistettava mahdollisimman hyvin – myös silloin kun ne on aikaisemmin julkaistu.
On kuvaavaa, että SDP:n Demokraatti-verkkolehti ainoana mediana vaivautui kysymään ps-ryhmyri Toimi Kankaanniemeltä, että onko tässä jutussa mitään perää. Ryhdikästä toimintaa. Normaalit mediat eivät tällaiseen ikävään ja työlääseen varmisteluun vaivautuneet vaan alkoivat välittömästi rakentaa höttöisen hiekan päälle. Tulos ei ole kunniaksi kenellekään.
Jos toimitukset olisivat alkaneet toden teolla asiaa pohtimaan, he olisivat ensin joutuneet vastaamaan keskenänsä seuraavaan kysymykseen: ”Ihanko varmasti me kaikki täällä toimituksessa uskomme siihen, että kaikki perussuomalaiset ministerit ja 15 kansanedustajaa eroaisivat omasta puolueestaan ja perustaisivat uuden eduskuntaryhmän? Onko täällä paikalla ketään jonka mielestä tämä ei välttämättä ole totta? Anyone? Käsi ylös, rohkeasti vaan! Eikö ole? No ei muuta kuin juttua tekemään sitten vaan.”
Moni politiikan toimittaja varmaankin toivoisi, että tällainen halkeaminen tapahtuisi. Mutta toivomisesta on vielä pirun pitkä matka siihen, että voisi uutisoida siitä, että tällainen halkeaminen on mahdollisesti tapahtumassa.
Ettei nyt ihan pelkästään minun sanani varassa tarvitsi olla, Soini kommentoi asiaa blogissaan:
”Ajatus siitä, että loikkaisin perustamastani puolueesta on mieletön. Se oli Juudas, en minä, joka meni ja hirtti itsensä. Kolmellakymmenellä hopearahalla, jotka kavaltaja sai, ostettiin savenvalajan pelto muukalaisten hautausmaaksi.”
En tiedä, onko kenelläkään muulla vastaavaa havaintoa, mutta minusta näyttää siltä, että suomalainen journalismi ei kykene noudattamaan omia sääntöjään silloin, kun uutisoinnin kohteena on PS.
Tekstin aiheet:
”Uutinen” voi nykyään tarkoittaa melkein mitä tahansa.
Se voi olla huhu, kolmannen käden tieto tai satunnaisten ”lähteiden” jakama sanoma.
Mihin oikeastaan voi uskoa?
Sulje
Ilmoita asiaton kommentti
Hyvänä esimerkkinä on mennyt/edellinen aika ( vrt.SMP ),joka ei toistu,eikä ”kusti kuljeta postin sanomaa” kansalaisille puolueen hajoamisesta,vaikka toisinkin toisaalla ”kerrotaan” viihde nroina.
Kun on ” ”- merkit,ne vain liittyvät tiettyihin viihdearvoihin,vailla häivähdystä todenmukaisuudesta.
Todelliset uutiset tulevat aina vasta vahvistettujen tietojen saattelemana.
Sulje
Ilmoita asiaton kommentti
Tieteen kuvalehdestä voi lukea faktoja, juorulehdistä juoruja. Useinmiten juorussa on aina jotain perää. Totuus ei ole aina se mitä meille kerrotaan. Kansaa on aina manipuloitu ja tietoa pimitetty jo ennen ajanlaskun alkua. Suomalainen uskoo vain sen minkä itse näkee. Jokainen kulkee omia polkujaan ja näkee sen minkä haluaa. Uskominen on sitten toinen asia, jokainen uskoo johonkin, itse uskon siihen että Timo S. pelaa omia pelejään puolueensa kustannuksella. Uskon myös siihen että Timon Hillotolppa on oikeasti olemassa.
Sulje
Ilmoita asiaton kommentti
Timo on ihan oikeasti niin ansioitunut, että ansaitsisikin hillotolppansa. Toisin kuin tähän saakka hillotolppansa saaneet.
Sulje
Ilmoita asiaton kommentti
Timo varmastikkin ansaitsee jonkinlaisen palkinnon siitä että on saanut puolueelle näkyvyyttä ja tunnettavuutta sekä antanut sille omat kasvot. Olen taas siitä aika varma että Timo ei ole tehnyt tätä yksin vaan tunnettuvuutta on ollut antamassa James, Jussi H., Teuvo, Sampo, Immonen ja moni muu. Vasemmisto ja vihreät ovat myös Timon onneksi pitänyt Perussuomalaisia esillä tietämättään että se on satanut Perussuomalaisten laariin. Varmasti Timon olisi voinut palkita jollakin viralla vaikkapa hallituskauden jälkeen, nyt Timon palkinto tuli liian aikaisin koska Timo jäi nuoleskelemaan makeanhimossansa kuuluisaa ”Hillotolppaa” ja unohti politiikan tekemisen Perussuomalaisten arvoilla. Vaan ainahan on ollut niin että lapsen kädessä tikkari saa suuremman huomion kuin se minne ollaan menossa. Onnea Timolle elämässään, Perussuomalaisuudelle hän on kuitenkin pyllistänyt ja siksi tyytymättömyys sikiää PS.-riveissäkin.
Sulje
Ilmoita asiaton kommentti
Ennustus, Jussi valitaan, Soini joutuu luopumaan salkusta. Sampo ajautuu paitsioon, myös toinen Jussi. Hallitus eroaa, sillä Jussin kanssa ei tulla toimeen. Tulee uudet vaalit. SDP, Vihreät ja Kokomuus sen muodostaa. PS joutuu/pääsee oppositioon. Jussi ja Co mesoavat maahanmuutosta. Timo eroaa puolueesta, niin myös Sampo ja toinen Jussi. PS hajoaa ja jakaantuu kahtia. PS taru päättyy ja jää vain muisto Jytkystä ja lippahatusta meloonin päällä.
Sulje
Ilmoita asiaton kommentti
http://www.kaleva.fi/uutiset/kotimaa/turunen-demokraatille-perussuomalaisia-kansanedustajia-lahtee-ryhmasta-jos-halla-ahosta-tulee-puheenjohtaja/761975/
Sulje
Ilmoita asiaton kommentti