Perussuomalaiset

Marko Hamilo

Äänestä ennakkoon, perussuomalainen

Kuuluu poliittiseen retoriikkaan kannustaa ihmisiä äänestämään, yleensä puhujan omaa puoluetta tai joskus jopa vain yleisesti äänestämään, koska näin puhuja kuulostaa demokratian puolustajalta. Jussi Halla-aho päätti hienon linjapuheensa
puoluevaltuustossa äänestyskehotukseen, ja samat klisheet toistimme Henna Kajavan (Espoo) ja Tomi Salinin (Vantaa) kanssa lintutornilla, kun puhuimme ympäristöpolitiikasta.

Vähän tylsää ja ponnetontahan se on pelkästä äänestämisestä muistuttaa. Periaatteessa kaikki varmasti ymmärtävät, että äänestämättä jättävä antaa käytännössä tukensa niille, jotka ajavat hänen kannaltaan kaikkein huonointa politiikkaa – koska äänestäjällä olisi ollut mahdollisuus valita vähiten huono.

Perussuomalaisilla on ollut tapana ottaa ääntenlaskennassa hieno loppukiri, kun ääntenlasku edistyy ennakkoäänistä varsinaisen vaalipäivän ääniin. Syynä voi tietysti osaltaan olla se, että perussuomalaiset tekevät nousujohteisen kampanjan, joka saa viime hetkillä epäröiviä äänestäjiä liikkeelle. Toisaalta voi olla niinkin, että PS-kannattajien poliittiseen kulttuuriin jostain syystä vain kuuluu äänestää vaalipäivänä, vähän samaan tapaan kuin keskustan kannattajien poliittiseen kulttuuriin kuuluu äänestää sankoin joukoin ennakkoon.

Keskustan kannattajat ymmärrettävästi äänestävät usein ennakkoon, koska maaseudulla etäisyydet ovat pitkät, ja vaalipäivänä ei ehkä ole hinkua lähteä koululle tai kunnantalolle sen yhden ainoan asian takia.

Nyt voisi olla paikallaan perussuomalaisten ottaa mallia keskustasta. Erityinen syy liittyy siihen, että vaalit siirrettiin keväältä kesään.

Varsinaisena äänestyspäivänä kesä on jo pitkällä. Vaikka nyt ei välttämättä siltä näyttäisikään, vaalisunnuntaina tai sen aattona lauantaina voi olla niin upea kesäilma, että tuleekin ihan pakko lähteä mökille koko päiväksi tai parin yönkin yli, tai kalaan tms. Silloin voi jäädä äänestämättä, vaikkei ollut tarkoitus.

Muistakaamme sekin, että ennakkoäänestyspaikkoja on kaikkialla Suomessa, ja ennakkoäänestys onnistuu muuallakin kuin omassa kunnassa (vaikka äänestää voikin vain oman kunnan ehdokkaita), mutta varsinaisena vaalipäivänä voi äänestää ainoastaan yhdessä paikassa.

Lisäksi äänestämällä perussuomalaisia jo tällä viikolla ehdit hehkuttaa asiaa sosiaalisessa mediassa ja Esson baarissa ainakin viikon ajan!

Osallistu keskusteluun!


3 kommenttia
Nimetön
#1

Äänestetty on jo ja persua tietenkin 🙂

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

Nimetön
Iloinen
#2

Kävin äänestämässä kokoomuksen ehdokasta. Miksi? Oli sitten vaali mikä hyvänsä niin äänestän ensin kakun tekijää en jakajaa. Toiseksi puolueen pitää olla vahva EU kannattaja ja lopuksi ehdokkaan fiksu ihminen joka ei hauku, parjaa eikä dissaa muita! Tähän koriin ei PS mahdu!

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

Nimetön
#3

haha… mutta eipä ole koksuilla palstoja joille kirjoittaa, pakko tulla PS-sivuille (huutonauruaaa…) tyhjäpäät äänestävät aina tyhjää!

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

Ota kantaa

Heräsikö ajatuksia? Ota kantaa. Muista kuitenkin, että lyhyet ja napakat kommentit menevät paremmin perille kuin polveileva tajunnanvirta. Pitäydy asiassa ja salli muille keskustelijoille mielipiteenvapaus. Tutustuthan pelisääntöihin.

Haluatko mielipiteellesi kasvot? Rekisteröityminen mahdollistaa keskustelun oikealla nimellä ja oikeilla kasvoilla. Rekisteröityneenä käyttäjänä saat myös automaattisen ilmoituksen aina, kun kirjoittamaasi kommenttiin vastataan. Rekisteröidy tai kirjaudu sisään.

Kommenttisi

1000 / 1000