Perussuomalaiset

Leena Meri

Vapaan liikkuvuuden direktiivi ei takaa sosiaalietuuksia

EU-tuomioistuin on linjannut, että sosiaalietuuksia hakeva maahanmuuttaja ei voi vedota EU:n vapaan liikkuvuuden direktiiviin, jos hän ei halua hakea oleskelumaassa työtä. Direktiivissä todetaan, että jos toisessa maassa oleskeleva henkilö ei hae aktiivisesti töitä, hänellä pitää olla itse riittävästi varoja tulla toimeen eikä hänellä ole oikeutta laajaan sosiaaliturvaan.

Linjaus on hyvä. Kukaan ei voi olettaa harrastavansa ns matkailua toiseen maahan vain nauttimaan hyvästä sosiaaliturvasta ilman että kyseinen henkilö on myös halukas osallistumaan työhön eli verovarojen keräämiseen. Ei voi siis olettaa saavansa tukea ja apua, ellei ole valmis antamaan omaa panostaan yhteiskunnassa.

 

Linkki talouselämän kirjoitukseen asiassa ja koko tuomio luettavissa

Tekstin aiheet:

Osallistu keskusteluun!


1 kommenttia
Seppo Muurinen
#1

Sosiaalisella shoppailuilla – ei pidä olla lain/EU:n voimaa !

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

Ota kantaa

Heräsikö ajatuksia? Ota kantaa. Muista kuitenkin, että lyhyet ja napakat kommentit menevät paremmin perille kuin polveileva tajunnanvirta. Pitäydy asiassa ja salli muille keskustelijoille mielipiteenvapaus. Tutustuthan pelisääntöihin.

Haluatko mielipiteellesi kasvot? Rekisteröityminen mahdollistaa keskustelun oikealla nimellä ja oikeilla kasvoilla. Rekisteröityneenä käyttäjänä saat myös automaattisen ilmoituksen aina, kun kirjoittamaasi kommenttiin vastataan. Rekisteröidy tai kirjaudu sisään.

Kommenttisi

1000 / 1000