Perussuomalaiset

Leena Meri

Asiaa perintöoikeudesta

Nyt kannattaa olla hereillä, jos vietät aikaasi pysyvästi muussa EU maassa kuin Suomessa.

EU:n yhtenäinen perintöasetus astuu voimaan 17.8.2015. Sen jälkeen perintöasioissa sovelletaan kuolinhetken asuinpaikan lakeja.

– Eli jos asut ja kuolet Espanjan Aurinkorannikolla, niin silloin perintöasioissasi sovelletaan Espanjan lakia, ellei asuinpaikan määrittämisen osalta muuhun tulokseen tulla. Yllätyksiä voi olla monenlaisia mm. vainajan velkavastuun osalta. Suomessa velat eivät periydy, mutta muualla se ei välttämättä mene näin.

Tältä voi välttyä tekemällä testamentin siitä, että perintöön sovelletaan Suomen lakia. Testamentin tekemisessä kannattaa käyttää asiantuntijaa. Sillä varmistetaan että testamentin tekijän todellinen tahto ja tarkoitus toteutuvat sekä se, ettei testamenttia rasita esimerkiksi muotovirhe, joka kumoaa koko testamentin.

Linkki: lue Et-lehden lyhyt tietopaketti

Osallistu keskusteluun!


1 kommenttia
Aarne Matintalo
Hämmentynyt
#1

Tämä ongelma tuskin koskee keskivertoperussuomalaista millään tavalla vai mitä !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!.

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

Ota kantaa

Heräsikö ajatuksia? Ota kantaa. Muista kuitenkin, että lyhyet ja napakat kommentit menevät paremmin perille kuin polveileva tajunnanvirta. Pitäydy asiassa ja salli muille keskustelijoille mielipiteenvapaus. Tutustuthan pelisääntöihin.

Haluatko mielipiteellesi kasvot? Rekisteröityminen mahdollistaa keskustelun oikealla nimellä ja oikeilla kasvoilla. Rekisteröityneenä käyttäjänä saat myös automaattisen ilmoituksen aina, kun kirjoittamaasi kommenttiin vastataan. Rekisteröidy tai kirjaudu sisään.

Kommenttisi

1000 / 1000