Perussuomalaiset

Katja Rantala-Airola

Yrittäjänä olet aina oman ”onnesi” varassa!

Yrittäjien asema on HUONO ja sitä pitäisi ehdottomasti parantaa!

Heti alkuun haluan mainita että KYLLÄ yrittäjäksi ryhtyminen on oma valinta, mutta mikäli meitä yrittäjiä ei olisi puuttuisi kansalaisilta työpaikat, palvelut ja tuotteet. KAIKEN TAKANA ON YRITYS!

Lisäksi osa aloista työllistää keikkaluonteisesti, näitä töitä on lähes mahdoton tehdä työntekijänä. Esimerkkinä muutaman tunnin tai päivän keikka, monikaan ei palkkaa sen vuoksi työntekijää listoilleen. On paljon sujuvampaa ottaa laskuttava yrittäjä tekemään satunnainen työkeikka.

Miksi me yrittäjät olemme aina yksin taloudellisten ongelmien kohdatessa? Oli syynä sitten korona, asiakkaan maksamaton lasku tai hetkellinen tilauskannan muutos ja sitä kautta taloudellinen ahdinko.

Miksi me emme saa apua samaan tapaan kuin muut kansalaiset?

PALKKATURVA

Palkkaturvan kaltainen oikeus tulisi olla myös yrittäjillä! Kun eteen tulee tilanne että yritys jolle on tehty töitä jättää laskun maksamatta syystä tai toisesta ja rahoja ei sieltä saada maksaa yrittäjä silti palkat sivukuluineen sekä mahdolliset tarvikkeet, matkakulut yms. Saamatta itse penniäkään.

Sama tilanne tulee eteen kun luottohäiriöt lisääntyvät. Yksityiset jättävät laskuja maksamatta eikä rahoja saada yritykseen välttämättä tehdystä työstä koskaan, palkat ja muut kulut on siitä huolimatta maksettava.

Yrittäjille taattava samat oikeudet taloudelliseen apuun kuin muilla kansalaisilla! Mikro ja pien- yrittäjät eivät saa jatkossa olla väliinputoajia!!!

Laskennallinen yrittäjätulo pois! Päätösten pitäisi perustua todelliseen tilanteeseen!

Muilla kansalaisilla on oikeus erilaisiin tukiin taloudellisen ahdingon kohdatessa, yrittäjillä ei ! Miksi???

Mekin olemme ihmisiä ja meillä tulisi olla oikeus apuun tarpeen niin vaatiessa. Päätösten pitäisi perustua todelliseen tilanteeseen ja laskentaan tulot vs.menot. Tällähetkellä tukia hakiessa yrittäjää ensinnäkin uhataan karenssilla, kehoitetaan lopettamaan yritys, ottamaan lainaa mutta lainoja ei sitten kuitenkaan huomioida laskennassa. Lisäksi laskennassa on mukana laskennallinen yrittäjätulo joka ei milläänmuotoa perustu todelliseen tilanteeseen. Tämä tulisi poistaa kokonaan! Se vääristää oikeaa tilannetta ja apu jää usein saamatta.

Korona- aikana yrittäjille lupailtiin monenlaisia apuja ja tukia, läheskään kaikki eivät niitä saaneet!

Meidän yritys sai valtionkonttorin pikkuisen avun sekä hetken sain työmarkkinatukea ei muuta! Joten se niistä suurista uutisoinneista yrittäjien auttamiseksi. Toki olen kiitollinen että saimme edes nuo avut <3

Korostan että kannattamatonta yritystoimintaa EI TULE TUKEA! Mikäli yritystoiminta on ollut kriisissä jo pitkään eikä ole työllistänyt vähintäänkin yrittäjää itse on toimintaan silloin tehtävä muutoksia tai lopetettava kannattamaton toiminta, mutta toiminnan ollessa kannattavaa tulisi tilapäistä apua saada niinkuin saavat muutkin kansalaiset joutuessaan taloudellisesti pulaan!

Olen myös kuullut lukuisia tositarinoita siitä kuinka osa on joutunut maksamaan takaisin korona-aikana saamiaan tukia mm. Business finlandin suuntaa, eihän se silloin mitään tukea ole ollut vaan lainaa jossa on korkokin, ahdinko tilanteen toistamista. 

NUORIA KEHOITETAAN LÄHTEMÄÄN YRITTÄJIKSI!

Edesvastuutonta!

Enenevissä määrin nuoria kehoitetaan lähtemään yrittäjiksi, mikä sinällään on hieno ajatus.

MUTTA… Yrittäjyydestä annetaan enimmikseen hyvinkin ruusuinen kuva. Yrittäjyys pitää sisällään hyvinpaljon erilaisia vastuualueita ja velvollisuuksia. Yrityksen perustaminen on nykyään entistä helpompaa ja moni meneekin kantapääoppien kautta kirjaimellisesti ojasta allikkoon!

Kirjanpito, sivukulut, verot, lait, ilmoitukset, sopimusasiat, vakuutukset, sivukulut ja kulujen kulut ja paljon muuta…

Yrittäjäksi nuoria patistaessa pitäisi antaa myös tietoa mitä riskejä ja velvollisuuksia yrittäjyyteen kuuluu ja pohtia kulurakennetta, se yllättää ! Ja haluatko tehdä valinnan olla ”aina yksin / oman onnesi nojassa”?

On hieno ajatus kaunistella tilastoja, kaikki vaan yrittäjiksi niin eivät ole enää työttömiä mutta tällainen kostautuu moninkertaisesti myöhemmin. Lisäksi se ettei osata laskea sivukuluja yms. kostautuu kilpailun vääristymisenä kun laskutetaan työstä pilkkahintoja. Tämä ei toki ole uuden yrittäjän vika vaan syynä se että tieto ja taito puuttuu.

Mitä mieltä sinä olet yllämainituista asioista?

Toivon asiallista keskustelua, Kiitos!

Tekstin aiheet:

Osallistu keskusteluun!


57 kommenttia
Nimetön
#1

Yrittämisen ei pitäisi olla onnen varassa, vaan osaamisen ja markkinatuntemuksen varassa, jossa riskien hallinta olisi korvien välissä, etenkin jos joutuu aloittamaan pankkilainan ym. avulla.

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

#6

Puhut asiaa, itsekkin olen koulut ja kurssit käynyt, mutta kantapääoppia on tullut silti ja tilanteita eteen jotka ovat olleet yrittäjästä riippumattomia. Yrittäminen niinkuin koko elämä on oppimista alusta loppuun. Moni tarvitsee yrityksen aloitukseen lainaa ja siinä ei ole mitään väärää silloin kun homma on suunnitelmallista. Yritys on aina riski koska mikään ei ole 100% varmaa, mutta yrittäjäksi ei ole kenestä vain ja pitää se sisällään paljon vastuita, velvollisuuksia. Asia mikä pitää korjata mielestäni olisi väliinputoajan roolin muutos, meitä pien ja mikroyrittäjiä pitäisi yhtälailla auttaa kuin peruskansalaisia silloin jos talous romahtaa tilauskannan äkillisen muutoksen tai mm. saamatta jääneiden rahojen vuoksi. Toki faktat täytyy tarkistaa ja toiminnan olla kannattavaa!

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

Halle Luja
Hämmentynyt
#13

Meitä kehotettiin aina kansainvälistymään. Tein työtä käskettyä ja kun palasin monen vuoden jälkeen Suomeen, en täällä kelvannutkaan enää mihinkään ilmeisesti, koska oli liikaa ulkomaan kokemusta. Hain armeijallekin, missä sanottiin etteivät voi valita minua, koska voin lähteä taas ulkomaille. Ei paljon auttanut vaikka kuinka olisin halunnut viimeinkin löytää Suomesta pysyvän työn monen vuoden kansainvälistymisen jälkeen muutamassa EU:n parhaista tutkimuslaitoksista. Suomessa ei tutkijaa arvosteta eikä tarvita. Älkää ihmeessä koskaan opiskelko tutkijaksi tai ainakaan minkään järkevän asian! Markkina- ja puhelinmyyntitutkimukset ovat tietenkin eri juttu, muttei arvostusta senkään vertaa.

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

Nimetön
#15

Kannattaa hakea YLE:lle toimittajaksi.Kun muistaa hokea tarpeeksi usein sanaa ilmastonmuutos.Niin työpaikka on varma ja pysyvä.

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

#17

Kiitos kommentista. Onpa erikoista kohtelua, ainahan on riski että tekijä vaihtaa työpaikkaa oli sitten työskennellyt ulkomailla tai ei. Oma mielipiteeni on että on rikkaus mikäli on laajempaa ja monenlaista kokemusta.

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

Nimetön
Tyytyväinen
#2

Aikoinaan SMP puolue / Veikko Vennamon aloitteesta lähtenyt , startti raha yritys kokeilu tuotti hyviä yrityksiä !!! SMP ” nykyinen PerusSuomalainen ” !!?

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

#7

Startti raha on hyvä keksintö ja toimiva pikku apu yrityksen starttaamiseen ja siinä on hyvä että täytyy perehtyä laskelmiin ja liiketoimintasuunnitelmaan, vaaditaan toki paljon muutakin. Mutta hieno pikku apu aloittavaan yritykseen.

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

Järkipersu
#3

Minkäänlaista työttömyys ja sosiaali turvaa ei yrittäjillä ole !
Vaikka yritäjille myydään kalliseen hintaan muka työttömyys turvaa ,siinä on köytänössä niin kovat ehdot ettei sitä saa.99% maksaa sitäkin aivan turhaan ! (ne jotka maksaa)
Samaan aikaan haalaitaan tänne sosiaali pumeja Völimeren takaa ja Ukrainasta ja niille maksetaan kaikki !
ON TÄMÄ HULLUA HOMMAA TÄSSÄ MAASSA !

Vaikka olenkin sitä mieltä että kaikki tuet pitäs karsia miniminn ja elento pitäs tulla työnteosta tai yrittämisestä ja kilpailu kyky pitäs panna kuntoon Viron Veromallilla jolloin kaikille halukkaille olisi töitä ja Yrittämisen mahdollisuuksia.
Sairaat ja vanhukset ja lapset (Suomen kansalaiset) pitää tietenkin elättää mutta muut joutaa tienaamaan itse jokapäiväisen leipänsä.

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

#8

Niin se on, olemme oman onnemme ja verkostomme varassa. Korona-aika teki pienen poikkeuksen että pikkuisia apuja osa sai.Ei kaikki…. ja osaa tuista (lainoista) … maksellaan korkojen kera takaisin. Silmänlumetta siis!

Olen kanssasi samaa mieltä että jokaisen joka on työkykyinen pitäisi tienata elantonsa.Nykymalli ei tue pätkätöiden vastaanottamista ja uudistuksia pitäisi suurella kädellä tehdä. Työnteon tulisi aina olla kannattavampaa kuin tukien varassa eläminen.

Tosiasia on myös se että osa töistä on niin alipalkattuja että ihminen elää köyhyysrajalla vaikka käy töissä ja osa joutuu hakemaan tukia vaikka käy töissä.

Maahanmuutto työperäisenä on ok silloin kuin se ei polje ihmisoikeuksia tai perustu tukiperäiseen maahanmuuttoon. Erilaiset palkkatuet ym.pitäisi ketjutus kieltää ja asettaa määräaika jolloin tekijä täytyy palkata normaalisti osaamistasonsa mukaisella palkalla. Nämä palkkatuet ulkoimaisen työvoiman osalta vääristävät kilpailua ja osin tarvitaan lisätukia.

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

Nimetön
#11

https://www.kela.fi/yrittaja-pienet-tulot

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

Järkipersu
#4

Oli täysin järjetöntä jakaa Korona avustuksia Yrittäjille ja menestyville firmoille jopa ja jopa kansanedustajille ja niiden Puolisoiden firmoille joilla on sika palkat ennestään !
Näitä rosvoja oli joka puolueessa ! Persuissakin oli 2 toinen on potkittu jo pois mutta miksei toista?
Persujen pitäs olla moraalin ,järjen ja talouden puolue !

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

#9

Samaa mieltä kanssasi siitä että esimerkiksi korona-ajan tuista osa ohjautui väärin eli ei hädässä oleviin lukuisiin mikro ja pienyrittäjiin vaan suuriin jo menestyviin yrityksiin joilla on puskurirahaakin kassassa. Näissä avuissa ja tuissa pitäisi kaikissa faktat tarkastaa.

Oman yritykseni tilauskanta ja laskutus tippui 90% emme silti saaneet juuri mitään apua ja elimme ottaen lainaa jotta firma pysyi pystyssä, luottotiedot ja asunto pään päällä.Niitä velkoja maksellaan edelleen. Meillä oli kannattava, useita työllistävä yritys ennen koronaa. Korona-aika muutti monia asioita ja oli pakko tehdä isoja muutoksia..

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

Nimetön
#5

Et ilmeisesti ole perehtynyt ollenkaan ohjeistuksiin ja aineistoon, jota yrittäjiksi aikoville ja uusille yrittäjille on tarjolla

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

#10

Perehdytty on ja kurssit,koulut käyty. Olen toiminut yrittäjänä 10-vuotta.

Työllistänyt kymmeniä aliurakoitsijoita ja työntekijöitä, mutta mm. koronan tuomiin äkillisiin muutoksiin ei ollut hetkessä ratkaisua, olemme pieni yritys ja isoja puskurirahastoja ei ole. Kulut jatkavat rullaamista vaikka tulot tippuisivat lähes nolliin. Lisäksi on toki yrityksen kulujen lisäksi oma koti, ruoka ym.pakollinen elämisen kulu.

Myöskin se että on luottanut vääriin ihmisiin, sopimukset on kunnossa mutta yritys kaatuu tai huijari riitauttaa saatavan,on pienyrittäjän aika mahdoton saada rahoja sillä perintä lakkaa riitaisessa asiassa heti. Luottotiedottomalta tai arvottomalta konkurssipesältä mahdoton saada rahoja. tilanteita on monia. Itse olen silti joutunut maksamaan palkat,kulut ja kulujen sivukulut , rahoja ei ole näkynyt koskaan. On totta että yrittäjyys on riskin ottoa mutta mikäli tilauskanta yrittäjästä riippumattomasta syystä romahtaa ja tulot sen myötä pitäisi auttaa niinkuin muitakin

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

Järkipersu
#14

Minulla olisi Hyvä ehdotus miten saataisiin järkevämpiä lakeja tähän maahan !
Meillä on Suomessa enään vain yksi työpaikka jossa saa olla tollona päissään ja jopa valtion laskuun (Ministerit ja Kansanedustajat)
JOKU PERSU JOS TEKISI KANSALAISALOITTEEN ETTÄ LOPETETAAN VIINAN MYYNTI/TARJOILU EDUSKUNNASSA JA LAITETAAN OVELLE PUHALLUS JA HUUME TESTI JA TASKUJEN JA LAUKKUJEN TURVA TARKISTUS.
Tämän kansalaisaloitteen on pakko mennä läpi vaikka eihän sitä kannata suoraan kuin Päivä Räsänen ,mutta kun äänestys kun on julkinen niin luulen että yli 50 % joutuisi äänestämään kansalais aloitteen puolesta !

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

Järkipersu
#16

Eduskunnassa ja Hallituksessa päätetään kaikki tämän maan tärkeimmät asiat ja lait niin eikö pitäisi kansalaisten saada vaatia että päätökset tehdään selväpäisinä ??
Kyllä ne ehtii viikonloppuna vetään pään täyteen niin kuin tavalliset duunaritkin.Eihän nekään saa nykyään päissään töissä olla kuten ennen sai.
Tämähän on jo Työturvallisuus asiakin,EDUSKUNNAN TYÖTURVALLISUUDESTA VASTAAVAT VOISI VIHELTÄÄ PELIN POIKKI MILLÄ HETKELLÄ TAHANSA JOS NE HALUISIVAT JA TYÖNSÄ HOITAISIVAT KUNNOLLA ! Mutta ne ei uskalla koska pelkäävät isopalkkaiset työpaikan puolesta.
Tämän takia homma pitää hoitaa kansalais aloitteen kautta.
Meillä on kuollut kymmeniä ministereitä ja kansanedustajia alkoholismin aiheuttamiin tauteihin ennen aikaisesti (sydän ym. tauteihin) Meillä on surullisia esimerkkejä miehiä ja naisia mihin kuntoon ihminen voi itsensä juoda,osa on siirtynyt Eu:n mepiksi sössöttämään jossa myös saa viinaa vetää työaikana aamusta iltaan pään täyteen.

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

Järkipersu
#19

Jos Persut saisi Arkaadianmäen selväksi alueeksi niin seuraavaksi pitäs vaatia että Brysselin Eu parlamentti ja Nato päämaja julistetaan raittiiksi alueeksi joka onkin vaikempi tehtävä. Joihin ajetaan rekkakuormittain joka päivä Viinaa !!!
OISKO UKRAINAN SOTAKAAN YLI 9V. SITTEN ALKANUT JOS BRYSSELISSÄ OLTAISIIN SELVINPÄIN ?

Tätä pitäisi kysyä Mepeiltä mm. Pietikäiseltä ja Hakkaraiselta ? (Jos ne muistaa edes)
Että olisiko päätökset olleet toisenlaisia

TÄLLAISTEN ASIOIDEN KANSSA EI SAISI LEIKKI JA PELLEILLÄ TÄSTÄHÄN VOI SYTTYÄ MAAILMAN SOTA JOPA !

Kyllä päätökset pitää tehdä selvinpäin !
Persujen on vaadittava sitä !

Eihän tavallinen kanalainen saa ostaa päihtyneenä edes kalja tölkkiä kaupasta (Laki kiletää sen)
Miten Politikot saa päätää päissään ?????

NYT PERSUT HETI KASNALAISALOITE KEHIIN ENNEN VAALEJA JO…. Käsitely kyllä menee seuraavalle eduskunnalle..

Järki tähän hommaan pitää saada !

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

Järkipersu
#21

Suomessa ei saa edes ravintoloitsija yrittäjä olla päissää omassa työpaikassa , lähtee anniskeluluvat välittömästi ja loppuu työt ja menee firma konkurssiin !

Niin miten voi olla mahdollista että maan päättäjät saa päissään tehdä lakeja ,huudella hulluja mailman medioille ja haukkua Naapuri maiden päättäjiä tollona päissään jne….

Tämähän on aivan järjetöntä että näin voidaan toimia…

Ja jopa Huumeissaan !!! meillä Suomessakin on ollut lähiaikoina Ministereitä joilla silmät seisoo sen näköisesti päässä että on muutakin otettu kuin viinaa !!!

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

#23

Niinpä. Tämän asian osalta oli työ tai virkasuhde mikä tahansa tulisi kaikkia koskea samat säännöt ja määräykset. Työtehtävät suoritetaan selvinpäin. Minulla ei ole faktapohjaista tietoa mainitsemastasi asiasta, kaikki toki on mahdollista… mutta en osaa ottaa asiaan kantaa ilman tietoa kyseisestä asiasta. uutisointeja kyllä osunut omiinkin silmiin näin ennen vaaleja kun kaivellaan kaikenmoista. Toivon että kyseinen ”silmien seisominen päässä” olisi ennemmin väsymyksen tuomaa kuin huumausaineiden tms. Toki ihmisillä voi olla erilaisia lääkityksiäkin, kansanedustajatkin ovat vain ihmisiä mutta vastaahan toisaalta väsymyskin humalatilaa kun tarpeeksi pitkälle menee. Jokaisen pitäisi kuitenkin arvostaa virkaansa ja työtään sen verran ja kunnioittaa muita niin että on työaikana täysin selvinpäin se on selvää.

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

#22

Niin se on, mitään työtehtäviä ei saisi päihtyneenä suorittaa. Tämän pitäisi olla selvää niin suomessa kuin ulkomaillakin.

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

#20

Minulla ei ole faktapohjaista tietoa mainitsemistasi asioista, mutta yleisesti mitään työ tehtäviä ei saisi mielestäni hoitaa minkään päihteen alaisena ei alkoholin eikä minkään muunkaan. Asiaa ei myöskään saisi peitellä tai edesauttaa jatkumista mikäli jollakin moinen ongelma työajalla on, apua olisi henkilön haettava ja on välittämistä ottaa asia puheeksi sekä toimia koska usein mikäli päihteitä käytetään stressin purkuun tai pahaan oloon tuppaa ongelma kärjistymään ja muuttumaan riippuvuudeksi, myös toleranssit kasvavat. Mutta tämä tosiaan kommentointia yleisellä tasolla.

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

#18

Väen vaihtoa sinne kaivataan ja monia uudistuksia sekä muutoksia mutta siinä olet oikeassa ehdottomasti kyllä että työtehtäviä ei sovi hoitaa alkoholin tai minkään muunkaan päihteen alaisena. Vapaa- aika jokaisella sitten erikseen…

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

Ota kantaa

Heräsikö ajatuksia? Ota kantaa. Muista kuitenkin, että lyhyet ja napakat kommentit menevät paremmin perille kuin polveileva tajunnanvirta. Pitäydy asiassa ja salli muille keskustelijoille mielipiteenvapaus. Tutustuthan pelisääntöihin.

Haluatko mielipiteellesi kasvot? Rekisteröityminen mahdollistaa keskustelun oikealla nimellä ja oikeilla kasvoilla. Rekisteröityneenä käyttäjänä saat myös automaattisen ilmoituksen aina, kun kirjoittamaasi kommenttiin vastataan. Rekisteröidy tai kirjaudu sisään.

Kommenttisi

1000 / 1000