Selkeyttä tukiviidakkoon
Mistä tietää, että meillä on vasemmistolainen hallitus? No siitä, että kaiken maailman sosiaalitukimalleja on paljon ja lisää kehitetään koko ajan. Kansalaiset on pakotettu erilaisten tukitoimien käyttäjiksi ja ulospääsy on tehty taloudellisesti epäedulliseksi.
Näin oikeistolaisena, en voi ymmärtää sitä, että mieluimmin pidetään porukkaa tukien varassa, kuin tehdään työnteosta kannattavampaa. Työn verotukseen pitää saada selkeä kevennys, kaikkiin palkkaluokkiin.
Ruoan, energian ja polttoaineiden veroale, auttaisi kansalaisten ostovoimaa tasaisesti ja samalla jokainen pääsee itse vaikuttamaan maan elintasoon. Nykyiset tukimallit passivoivat ja aiheuttavat riippuvuutta, ei se kansantalous näin nouse.
Suomeen ei saatu aikaiseksi sähkön hintakattoa, vaan tähän tehtii erikseen Kelasta haettava tukimalli. Monimutkainen sekä hämmennystä aiheuttava prosessi ja rahat tulevat tilille sitten joskus. Tästä yhtälöstä olisi aivan hyvin voitu jättää tavalliset sähkön käyttäjät pois.
Vuonna 2024 voimaan tulevaan polttoaineen 50 sentin korotukseen suunnitellaan samanlaista toimintamallia. Taas yksi hakumenettely, jonka toivottavasti seuraava hallitus estää. Kuten myös tuon hinnan korotuksen.
Asumistuki on aikamme merkillisin tukimuoto ja sen kulut sen kun vaan kasvavat. Itse olisin muuttamassa tuen niin, että se olisi määräaikainen. Tämä siis työikäiselle ja työkykyiselle, ei koskisi eläkeläisiä. Ei ole mitään mieltä, että kustannamme työnvieroksujien asumista vuositolkulla, varsinkaan kun meillä on olevinaan työvoimapula.
Ansiosidonnaisen päivärahan voisimme muuttaa Tanskan mallin mukaisesti, alussa korkeampi ja sieltä sitten loppua kohti vähenevä. Päivien määrää voisi pysyä edelleen 400 päivässä.
Suomen sosiaalietuudet kuuluvat suomalaisille, ei ulkomaalaisille, joten siitä on tehtävä kansalaisuus perusteinen malli.
Tekstin aiheet:
Kari , eipä taida tulla valoa ikkunaan , korkeintaan seuraavien vaalien jälkeen , sikäli / mikäli Suomen kansa ” herää ruususen unesta ja muistaa , että Suomi on itsenäinen , päätösvaltainen !?!
Sulje
Ilmoita asiaton kommentti
Sosialisteille inflaatio on luontainen tapa irrottaa pääomia yrityksistä, mm. palkankorotuksina, ja sieltä sitten lisäveroina, ja samalla laskee kilpailukyky. Kun kaikki palkankorotuksien aiheuttama hintojen nousu on käyty loppuun, alkaa uusi palkkakierros. Tuossa vaiheessa pienempituloisten tuet on jo saatu osittain korjattua, joskin eläkeindeksi ei ole vielä paukkunut, joten demareiden tavoite laskea nettoeläkkeitä on onnistunut. Koko inflaatiosysteemi on keino pumpata lisää rahaa tukiin, ja päinvastoin, tuet tarvitsevat lisää inflaatiota ja kierros alkaa alusta. Tärkeintä on laskea elinkustannukset mahdollisimman alas, ja leikata kaikki ei tärkeä valtion menoista, joista vain pari esimerkkiä; yleä ei nykyisessä läskissä tarvita ja kaikki tarpeettomat eläkevirat on poistettava valtion menoista jne. Suomeen olisi perustettava talouden siivousryhmä, joka ei pelkää virkamiehiä.
Sulje
Ilmoita asiaton kommentti
Juuri näin, Kanadassa tuota eläkeläisten väliinputoamista on edes yrittetty pehmentää, eli korkeat arvolisäverot korvataan eläkeläisille alvin osittaisilla vuotuisilla palautuksilla, kun arvolisäpotti on juuri se massiivisin rasite tasaveroissa. Suomessa pääpaino kokonaisverotuksessa alkaa olla arvonlisäverossa, ja työnantajat pyrkivät alentamaan palkkaveroja, ja välillisten verojen, mm. ns. haittaverojen nostoa, eläkeläisillä ei juurikaan jää vaihtoehtoja, eläkkeet jää vuosi vuodelta jälkeen tulopuolella. Mitäpä tekee eläkkeellä, jolla ei saa edes ruokaa pöytään. Toisaalta, euron kuukausipalkkakin riittää, jos rahalla olisi arvoa, tätä ei ymmärretä. Kun sosialistihallitus päättää vaikka ilmastonmuutossyistä, leikata ostovoimaa, ollaan väärillä raiteilla.
Sulje
Ilmoita asiaton kommentti
Taitaa olla vaalit tulossa kun huudellaan veroja alas. Kerro Kari-hyvä vielä millä menetetyt veroeurot korvataan kun persujen mielestä velkaakaan ei saa ottaa. Ja maahanmuutto ja kehitysyhteistyö ei nyt enää uppoa vastaukseksi kenellekään.
Sulje
Ilmoita asiaton kommentti
Veropohjaa voi laajentaa lisäämällä maan kilpailukykyä ja sitä kautta työpaikkoja. Päinvastainen kehitys, tuotantoa ulkomaille siirrettäessä työpaikat vähenenevät ja tukien jakamisen määrä kasvaa. Autoja ei kannata pitää ensiapuna maan talouteen, tehdäänhän autot pääasiassa ulkomailla, ja palkkatulot jne. jää myös ulkomaille, eli suomalainen ottaa verot maahantuodusta autosta ja käytöstä, kaikki päin helvettiä ajattelua. Emme elä pelkästään kulutusta verottamalla, eikä hyvinvointimme voi roikkua tuossa. Meidän hyvinvointimme tulee perustua tuottavuuteen, työhön ja työmme myyntiä erityisesti ulkkomaille.
Sulje
Ilmoita asiaton kommentti
Juuri näin, hyvinvointi rakentuu työstä ja viennistä, ei menoista. Vaikka kallis korkkia myöten verotettu viina ei tuota hyvinvointia, vaan pahoinvointia.
Sulje
Ilmoita asiaton kommentti
Suomi on jo verohelvetti ja arvaamaton toimintaympäristö, jota vahvaistaa mielivaltainen demariohjattu lakkopioneerit. Juuri siksikin yritykset ovat sijoittaneet itään, ja menettivät kymmenien vuosien tuotot, tappiota tappion perään.
Sulje
Ilmoita asiaton kommentti
Nimetön hyvä. Otetaan tuosta näkymättömästä ”ilmastohömpästä” irti!
Sulje
Ilmoita asiaton kommentti
KANSALAISPALKKA tyyppinen ratkaisu on ainut, joka poistaa tukiviidakon.
Toimeentulotuki olisi ainut jäljelle jäävä muoto nykyistä systeemiä.
Sosiaalihuollon palveluosat, kuten lastensuojelu, vanhustenhuolto, vammaishuolto jatkaisivat entisellään.
Sulje
Ilmoita asiaton kommentti