Maahanmuutto – uhka vai mahdollisuus?
Perussuomalaiset ovat aina puhuneet maahanmuutosta, mutta miten saada muut puolueet samalle linjalle? Järki ja tunteet menevät monesti sekaisin, siksi asiasta pitäisi pystyä keskustelemaan asiapohjalta.
Termistö on tärkeä huomioida, ilman sitä keskustelu on aina hankalaa. Työperäinen maahanmuutto on sitä, kun ulkomaalainen muuttaa Suomeen tekemään töitä ja tulee palkallaan toimeen, ilman sosiaalitukia. Sitten on sitä toista laatua, haitallista maahanmuuttoa. On sanomattakin selvää, kumpaan kannattaa panostaa.
Vaikutusten arviointi, työvoimapulan helpottaminen, jengiväkivalta, kotoutuminen tai kotiuttaminen. Maahanmuuttajalla itsellään on suurin vaikutus siihen, miten hyvin hän sopeutuu Suomeen. Turha heitellä rasistikorttia, jos ei ole valmis sulautumaan suomalaiseen yhteiskuntaan.
Kielikysymys nousee myös usein ilmoille. Suomessa täytyy osata puhua ja ymmärtää suomea. Emme voi rakentaa tasapuolista yhteiskuntaa useiden kielien varaan, vaan tarvitsemme yhden asiointikielen. Nyt ollaan tuomassa esimerkiksi hoitoalalle porukkaa kolmansista maista, joiden opetus tapahtuu englanniksi. Kuka on vastuussa, jos hoitovirhe tapahtuu kielimuurin takia?
Toimenpiteitä, jotta maahanmuutto olisi positiivista Suomen kannalta. Kansalaisuus ja sosiaalietuudet on ansaittava, työllistyminen ja suomenkielen osaaminen. Huippuosaajat ovat tervetulleita, mutta emme tarvitse matalapalkka-aloille porukkaa. Ripeät turvapaikkakäsittelyt, laittomasti maassa olevien poistaminen Suomesta. Pakolaiskiintiöt pois. Rajavalvonta EU:n ulkorajoilla kuntoon, siirtolaisia ei tarvitse ottaa Eurooppaan. Vankilatuomion saaneet ulkomaalaiset pitää siirtää kotimaihinsa kärsimään rangaistuksensa.
Me Perussuomalaiset rakastamme Suomea ja haluamme sen pysyvän jatkossakin rakastamisen arvoisena.
Tekstin aiheet:
Osallistu keskusteluun!
0 kommenttia