Perussuomalaiset

Kari Suomalainen

Koulu - elämän tukipilari horjuu

Yle sohaisi ja kunnolla, kun se julkaisi koulukoneen, josta voi katsoa koulukohtaisesti S2-oppilaiden määrän. Siis oppilaat, joilla on äidinkielenä joku muu kuin suomi tai ruotsi. Mutta jos jotain hyvääkin, kone käynnisti kauan kaivatun keskustelun koulun ja opetuksen tilasta
Tämän koneen julkaisua yritti opetushallitus kieltää, mutta Yle päätti kuitenkin julkaista. Samaan kuoroon liittyi opetusministeri ja lapsiasiavaltuutettu. Puhetta tuli koulushoppailusta, luokkayhteiskunnasta ja rasismista totta kai.

Vanhempien tehtävä on huolehtia siitä, että lapsella on parhaat lähtökohdat elämään, tähän kuuluu koulutus mitä tärkeimpänä asiana. Jos muutto toiselle alueelle tai toiseen kaupunkiin takaa paremmat lähtökohdat, niin miksei lapsiaan arvostavat vanhemmat näin tekisi.

Helsinki on kertonut, että aikoo luopua luokka­muotoisesta painotetusta opetuksesta. Käytännössä se tarkoittaisi, ettei kaupungin kouluissa olisi enää musiikki-, taide- tai liikuntaluokkia. Eli kun tasapäistetään kaikki koulut, niin enää ei ole eriytymistä tai muitakaan ongelmia.

Jos kielellisesti tai muuten haasteelliset oppilaat häiritsevät ja hankaloittavat tavallisten oppilaiden opiskelua, ei olla kestävällä pohjalla. Joko pitää perustaa erilliset luokat tai lisätä opettajien sekä avustajien määrää.

Ja mitä koulukoneeseen tulee, voihan siellä myös katsoa mihin monikulttuuriseen kouluun lapsensa haluaa sijoittaa. Miksi pitää tulla negatiivisen lähtökohdan kautta ulos? Maahanmuutto on rikkaus ja voimavara, vai miten se meni?

Täällä Hämeessä ei vielä niin paljon näitä S2 lapsia kouluissa, joten meillä on vielä toivoa. Meillä voidaan edelleenkin rauhassa valita lähikoulu tai joku painotettuun opetukseen keskittynyt koulu.

Osallistu keskusteluun!


0 kommenttia

Ota kantaa

Heräsikö ajatuksia? Ota kantaa. Muista kuitenkin, että lyhyet ja napakat kommentit menevät paremmin perille kuin polveileva tajunnanvirta. Pitäydy asiassa ja salli muille keskustelijoille mielipiteenvapaus. Tutustuthan pelisääntöihin.

Haluatko mielipiteellesi kasvot? Rekisteröityminen mahdollistaa keskustelun oikealla nimellä ja oikeilla kasvoilla. Rekisteröityneenä käyttäjänä saat myös automaattisen ilmoituksen aina, kun kirjoittamaasi kommenttiin vastataan. Rekisteröidy tai kirjaudu sisään.

Kommenttisi

1000 / 1000