Perussuomalaiset

Kaisa Juuso

Jotain rajaa rasismihysterialle

En voi ymmärtää sitä rasismihysteriaa mikä Perussuomalaisiin liitetään joidenkin yksittäisten Perussuomalaisiin kytköksissä olevien henkilöiden tai meitä hännystelevien ryhmittymien mielipiteiden vuoksi. Olen ollut Perussuomalainen kuntapoliitikko vuodesta 2013 enkä todellakaan pidä itseäni rasistina. Kunnallispolitiikassa olen vuosien ajan, toistuvasti ja jatkuvasti, ajanut vanhusten ja lasten asioita kuten niin monet muutkin Perussuomalaiset. Rasismisyytökset tuntuvat epäoikeudenmukaisilta ja loukkaavilta.

Perussuomalaisten maahanmuuttolinja poikkeaa muiden puolueiden linjasta, mutta se ei missään nimessä ole rasistinen. Vastustamme haittamaahanmuuttoa ja puolustamme suomalaisia perinteitä ja kristillissosiaalisia arvoja. Puhumme asioista ja suoraan ja rehellisesti ja puolustamme sananvapautta. Se ei ole rasismia.

Suomalainen yhteiskuntarauha on jo koetuksella maahanmuuton seurausten vuoksi mutta minkäänlainen etnonationalismi tai ihonväriin perustuva syrjintä ei ole puolueen linja.

Kysyin vasemmistoliiton edustaja Vesa Puuroselta eilen facebookissa mikä on se määrä pakolaisia/siirtolaisia jonka Suomi hänen mielestään voi ottaa esim. Afganistanista, Somaliasta ja Irakista ja minkä suomalainen yhteiskuntarauha kestää ja voi kustantaa. Näin hän vastasi ”varovaisesti voisi arvioida, että kyse on miljoonista ihmisistä”. Huh huh. Jotain rajaa siis.

Lapin PS-nuorten puheenjohtajan ja muutaman muun etnonationalistiset ulostulot olkoon nuorten omia juttuja. Rajoja pitää kokeilla ja kantapään ja kokemuksen kautta oppia näkemään asiat monipuolisemmin ja suhteuttamaan ne ympäröivään todellisuuteen. Perussuomalaisen puolueen edustajana irtisanoudun jyrkästi kaikenlaisesta rasismista.

Tekstin aiheet:

Tähän kirjoitukseen ei voi jättää kommentteja