Perussuomalaiset

Kai Karhukorpi

Maalaisjärjellä maaseutu pidetään toimintakuntoisena.

Kun katselee noin vuoden verran taaksepäin otsikoita, puheita ja ennustuksia voi todeta, että tuolloin joka puolelta manattiin maaseudun kuolemista. Ennustettiin väkipakoa ja viimeisen sammuttavan valot.

Maaseudun ykköselinkeinon eli maanviljelyn osalta ei vielä muutoksia ole näköpiirissä, mutta näiden poikkeusolojenkin vaikuttamana on muuttoliikettä tapahtunut maaseudun suuntaan. Miksipä ei olisi? Lööppimedia suorastaan pursuaa tarinoita siitä, kuinka etelän kaupungeista on muutettu luonnon ja rauhan perässä maaseudulle ja pohjoiseen Suomeen. Tilastojen mukaan muutama pohjoisen kunta on muuttunutkin pitkän vuosia kestäneen muuttotappiokierteen jälkeen muuttovoittoiseksi kunnaksi.

Vaikea sanoa, miten nämä pilkahdukset näkyvät pitkässä juoksussa. Olisi kuitenkin erittäin suotavaa, että suunta jatkuisi poikkeavan tilanteen eli covid19 epidemian voitettuammekin. Nykyään tekniikka mahdollistaa monilla aloilla etätyöt, tätä tulisi jatkossakin hyödyntää ja mahdollistaa työskentely myös maaseudun rauhasta. Varmasti olisi myös kustannustehokkaampaa ja päästöillekin suosiollisempaa lopettaa turha ajelu kaupunkiin joka päivä ja työskennellä etänä se mikä on mahdollista. Luulisi etätyön tuovan myös neliösäästöjä.

Maaseudun vireänä pitäminen ja siellä asumisen mahdollistaminen vaatii kuitenkin toimia myös hallitukselta, joita ei vielä ole nähty. Maamme hallituksen on viimeinkin ymmärrettävä esim.autoilun ja maanviljelyn välttämättömyys. Suurin osa ei huvikseen kurvaile. Maanviljelyn luulisi osoittaneen välttämättömyyytensä jo moneen kertaan. Huoltovarmuuden suhteen ei kannata tuudittautua muiden apuun.

Ennen puhuttiin maalaisjärjestä. Uskon maalaisjärkeä löytyvän vieläkin, sitä pitäisi vain jostain saada maamme hallitukseen ja sen päätöksiin.

Tähän kirjoitukseen ei voi jättää kommentteja