Perussuomalaiset

Joukamo Kortesalmi

Virheellistä vihreää vastuunpakoilua

5 kommenttia

Vihreä valtuutettu ja kaupunginhallituksen jäsen purnaa Koillissanomien mielipidekirjoi-tuksessaan 6.4. Kuusamon kyläkoululakkautuksista koulujen kannalta katsottuna perin postuumisti. On aikamoisen julkeata tulla julkisuuteen jälkikäteen asiasta, mitä päätöksiä tehtäessä vihreät valtuustojakkarat kumisivat pääosin tyhjyyttään!

Vihreillä kahdeksan poissaolijaa

On syytä muistuttaa mieliin, että Kuusamon kaupunginvaltuustossa on vihreillä viisi val-tuustopaikkaa ja näille paikoille neljä varapaikkaa. Yhden vihreän valtuutetun varaedusta-jana on Perussuomalaisten Tapio Lämsä, mikä johtuu siitä, että kyseinen varsinainen valtuutettu loikkasi Perussuomalaisista vihreisiin lähes ensitöinään heti vaalikauden alussa.

Tästä huolimatta 23.3. pidetyssä kaupunginvaltuuston kokouksessa, missä kyläkoululak-kautukset käsiteltiin, oli paikalla ainoastaan yksi vihreiden varsinainen valtuutettu. Poissa oli peräti 4 vihreätä varsinaista valtuutettua. Tämän lisäksi 4 vihreää varaedustajaakin loistivat valtuuston kokouksessa vain poissaolollaan. Yhtä vihreiden valtuustojakkaraa miehitti edellämainittu Perussuomalaisten edustaja. Näin ollen PS:llä oli valtuuston ko-kouksessa paikalla kaksinkertainen edustus normaalitilanteeseen nähden.

Ääni vihreille menee tyhjälle jakkaralle

Olen hyvin huolissani vihreitä viime kuntavaaleissa äänestäneiden poliittisesta kuluttajan-suojasta. Ei kai kukaan heistä sentään antanut ääntänsä tyhjälle penkkiriville? Mielestäni tällainen vastuuton suhtautuminen luottamustehtävien hoitoon ei ole millään muotoa hy-väksyttävää. Minkään koronan syyksikään massapoissaoloa ei voi laittaa, sillä samanlaista luistelua on tapahtunut pitkin valtuustokautta varsinkin valtuustoseminaareissa.

Jos vihreät aikovat vielä jatkaa mittavaa valtuustopinnaustaan, niin olisi kuitenkin äänes-täjiä kohtaan reilua laittaa myös ehdokaslistalle vähintään kolmeneljäsosaa tyhjiä penkkejä ja tuoleja tyrkylle edes hiukankaan totuudenmukaisen kuvan aikaansaamiseksi. Näistä osa voisi sitten olla vieläpä sitoutumattomia jäsenkirjajakkaroita.

Turhautuneille tarjottava tukiopetusta

Vihreiden valtuustoryhmän kunnalliselle toiminnalle on koko kuluvan vaalikauden ollut kuvaavaa kunnallishallinnon taitamattomuus ja osaamattomuus. Tämä siitäkin huolimatta, että luottamushenkilöille on järjestetty asiaan kuuluvaa koulutusta moneen otteeseen. Ehkäpä tähän pitäisi toimeenpanna myös tukiopetusmahdollisuus?

Vihreiden valtuustovaikuttamisväistely oli viimeksi pidetyssä valtuuston kokouksessa sen verran totaalista, että siihen pitäisi jo toimielimen itsensäkin puuttua.

Kuntalain 70 § kuuluu seuraavasti: ”Luottamustoimeen voidaan valita vain henkilö, joka on suostunut ottamaan toimen vastaan. Valtuustoehdokkaaksi voidaan asettaa vain henkilö, joka on antanut kirjallisen suostumuksensa valtuutetun toimen vastaanottamiseen.” Ken siis luottamustehtäviin lähtee, hän ne kestäköön.

Perussuomalaiset paikalla

Määttälän ja Törmäsen kyläkoulujen kohtalo ratkaistiin viimeksi pidetyssä kaupunginval-tuuston kokouksessa. Puolueista vain Perussuomalaiset oli kokonaisuudessaan ja käy-tännössä kaksinkertaisena paikalla ja yksimielisesti puolustamassa kyläkoulujamme. Vih-reän poissaolleen valtuutetun jälkipuheet ovat pelkkää arvotonta sanahelinää. Rintama-karkureista ja poliittisista käpykaartilaisista ei yksinkertaisesti ole yhteisten asioidemme hoitajiksi.

Taitamattomuudesta tai ainakin ainakin alkeellisimmankin yhteistyökyvyn puutteesta kertoo puolestaan se, että vihreät eivät saaneet lautakuntakäsittelyssäkään koulujen lakkautuspykäliä edes äänestykseen saakka. Pelin politiikka sopii hyvin huonosti, jos lainkaan, kunnalliselämään.

Muutoin olen sitä mieltä, että Kuusamo on pelastettava.

Osallistu keskusteluun!


5 kommenttia
Nimetön
#1

EIKÖ VIHREÄT OLE KUUSAMOSSAKIN TOIMINEET ANSIOKKAASTI SEN ETEEN ETTÄ

-Kaivoksia vastustaan
-Että Carunan ryöstö onnistu ja veti maton Matkailun tulevaisuudelta
(kukaan ei halua enään Mökkiä sieltä ostaa)
-Että yksityis autoilua vähennetään ja verotetaan enemmän
(Kuusamo on korvessa johon Junat ja Lentokeet ei kulje)
yksitysautoilu on Kuusamon välttämättömyys

Viher-Vasemmiston politiikka on on tehnyt tehtävänsä ja Rukalle on pesiytynyt niiden ihanne sakkia jo mm. huumehörhöjä ja Homostelijoita ja pedofiileja joka ei todellakaan ole alueen etu.

Kaiken Kruunaa Kuusamossa vallala oleva ”turistien rahat on vapaata riistaa ajettelu ” mm. Rosvo taksit !!!!! joita ei saada kuriin 2-3 km matka voi maksaa jopa 25- 30 ,- !

Nämä kaikki yhdistettynä erittäin huonoihin tuuliolosuhteisiin Kuus amon matkailun tulevaisuus ei hyvältä näytä. Koska Kuusamossa on pelattu yhden kortin varaan rosvos menttaliteetillä ja nyt Lama sekoittaa pakan lopullisesti.

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

Haalarit ja maski
#2

Ja jouksmo ilmsn madkia liihotti kokoukseen todella vaasuutonta käytöstä

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

Kuusamolaiset
#3

Maski päähän heti ku tommosta suoltaa

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

Karantteeni
#4

Kuusamon persuthan ei kokoonnu

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

Järkipersu
#5

Joukamo tukiopetukseen maskin käytöstä ja peruskokoontumis karantteenista

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

Ota kantaa

Heräsikö ajatuksia? Ota kantaa. Muista kuitenkin, että lyhyet ja napakat kommentit menevät paremmin perille kuin polveileva tajunnanvirta. Pitäydy asiassa ja salli muille keskustelijoille mielipiteenvapaus. Tutustuthan pelisääntöihin.

Haluatko mielipiteellesi kasvot? Rekisteröityminen mahdollistaa keskustelun oikealla nimellä ja oikeilla kasvoilla. Rekisteröityneenä käyttäjänä saat myös automaattisen ilmoituksen aina, kun kirjoittamaasi kommenttiin vastataan. Rekisteröidy tai kirjaudu sisään.

Kommenttisi

1000 / 1000