Perussuomalaiset

Jorma Piisinen

YRITYSTEN EDUSTUSKULUJEN VÄHENNYSOIKEUS 100 PROSENTTIIN

Korona on kurittanut kovasti yrityksiä, yrittäjiä ja sitä kautta myös heidän ammattitaitoista työvoimaansa. Nyt näyttäisi siltä, että rokotteiden myötä pieni häivähdys valoa pilkottaisi synkän korona-ajan päättymisen merkiksi. Toivokaamme, ettei uutta aaltoa enää tulisi ja pääsisimme vihdoinkin ns. ”normaaliin arkeen.”

Osalle yrityksistä korona on tuonut myös taloudellista hyötyä – ennen näkemättömän piikin kaupankäyntiin ja liikevaihdon nousuun.

Nyt olisi Arkadianmäen päättäjillä ns. ”Tuhannen taalan” paikka näyttää taloudellista osaamistaan.

Jotta koronan myötä paremmin menestyneiden yritysten tuotot saataisiin kiertoon ja tuottamaan lisää verovaroja Suomelle, voisivat päättäjät nostaa yritysten edustuskulujen vähennysoikeuden sataan prosenttiin (100%).

Tällä hetkellä edustuskuluista ei saa tehdä edes ALV-vähennystä, kuten muista liiketoiminnan kuluista. Kyllä edustustoimintakin pitäisi nähdä ns. normaalina liiketoimintana, jolla pyritään parantamaan yhtiön tulosta ja siten hyväksyä ALV-vähennys myös edustuskuluista – aivan samoin, kuin minkä tahansa toiselta yritykseltä ostetun palvelun kohdalla.

Tällä kannustettaisi yrityksiä käyttämään vaikeuksista eniten kärsineiden, ravintola-/matkailualan, tapahtumajärjestäjien ja artistien, sekä muusikoiden palveluja.

Heidän liiketoimintansa ja ammattinsa on käytännöllisesti katsottuna lakkautettu koronan myötä kokonaan.

Viranomainen määrittelee edustuskulut seuraavasti:

”Edustusmenoina pidetään Verohallinnon ohjeen mukaan asiakkaisiin, liiketuttaviin tai muihin elinkeinonharjoittajan elinkeinotoimintaan vaikuttaviin henkilöihin kohdistuvia vieraanvaraisuudesta tai muusta huomaavaisuudesta aiheutuneita menoja, joilla elinkeinonharjoittaja pyrkii uusien liikesuhteiden luomiseen, entisten säilyttämiseen tai parantamiseen taikka

muutoin toiminnan edistämiseen. Edustusmenot kohdistuvat yhtiön ulkopuolisiin tahoihin.”

Vaikka ehdotus ärsyttääkin joitakin päättäjiä, on asiakastilaisuuksien järjestäminen normaalia markkinointia, jolla pyritään parantamaan yrityksen tulosta. Nykyisin asiakastilaisuuksia järjestetään hyvin paljon elämyspohjalta – ilman monien vieroksumaa runsasta alkoholitarjoilua.

Edustuskulujen vähennysoikeuden korottaminen 100% ja ALV-vähennyskelpoiseksi ei olisi valtiolle kummoinenkaan kustannus, mutta se maksaisi itsensä moninkertaisti takaisin lisääntyneenä verokertymänä ja työllisten määränä. Yllä mainitut alat työllistävät valtavan määrän suomalaisia.

Ehdotusta kannattaisi kokeilla, sillä ei se ainakaan tämän hetkistä tilannetta huononna. Edustuskulujen vähennysoikeuden korottamista voisi kokeilla, ensin vaikka määräaikaisena 2-3 vuotta, jonka jälkeen yhteenveto tuotosta antaisi osviittaa kokeilun jatkamiselle.

Osallistu keskusteluun!


4 kommenttia
Nimetön
Hämmentynyt
#1

No niin, nyt taitaa mennä aamukahvit henkitorveen monelle ”yritysten toimintaa kannattavalle” vihervasemmistolaiselle? Tuohan on niin väärin, niin väärin! Yrityksethän ovat sitä varten, että niitä ja niiden henkilöstöä voidaan verottaa, joita ME sitten voisimme, yhteisen edun nimissä, jakaa kannattajillemme.
Nyt ehdotetaan, että myös yrittäjä saisi päättää miten hän näkee parhaiten yrityksensä varoja käytettävän. Järkyttävä ehdotus!
Tietenkään ei saisi uhata ”S-puolueen isännistön” nauttimia etuisuuksia! Kuntien Liikepaikkojen ”oikea ja tasapuolinen jako” tulee, ”asiakasomistajuuden perusteella” taata, sitä ei saa vaarantaa!

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

Nimetön
#3

Aivan oikea päätelmä vasemmistolaisesta aatteesta.

Jottei asia alv:in kohdallakaan olisi täysin jäsenmaan itsensä määriteltävää, niin eu:n moniviidakkoinen direktiivien säädökset säätelevät myös edustuskulujen vähennyskelvottomuuden alv:ssa. Niinpä mainittujen kulujen nostaminen 100 %:iin vaikka vain tilapäisesti taitaa hallituksen mielestä olla liian suurta tukemista yrityselämälle.

”3. luku 176 artikla
Neuvosto päättää yksimielisesti komission ehdotuksesta, mitkä kustannukset eivät oikeuta arvonlisäveron vähentämiseen. Sellaiset kustannukset, jotka eivät luonteeltaan ole liiketoimintaan liittyviä, kuten ylellisyys-, huvi- tai edustuskustannukset, jäävät kaikissa tapauksissa vähennysoikeuden ulkopuolelle.”

https://eur-lex.europa.eu/legal-content/FI/TXT/PDF/?uri=CELEX:02006L0112-20190116&from=FI

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

Nimetön
Utelias
#2

Jorma , oliskos siinä semmoinen vaara , että tulisi laitettua esimerkiksi , osa omista viikonlopun eväistäkin , edustuskuluihin ?!? Milläs sitä , valvottaisi ?

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

Nimetön
#4

Ei mitään eroa nykyiseen ole Piisisen ehdotuksella valvonnan suhteen. Siten on aivan sama onko eduskutuskulujen hyväksyttävä määrä verotuksessa 50 vai 100%, koska samat kulut siellä kirjanpidossa nököttävät joka tapauksessa. Määrä siis yhtäsuuri. Näinpäs siellä nytkin voi olla vaikka vallan muunlaisia kuluja edustuskuluina kirjattuna kuin tosiasassa ovat.

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

Ota kantaa

Heräsikö ajatuksia? Ota kantaa. Muista kuitenkin, että lyhyet ja napakat kommentit menevät paremmin perille kuin polveileva tajunnanvirta. Pitäydy asiassa ja salli muille keskustelijoille mielipiteenvapaus. Tutustuthan pelisääntöihin.

Haluatko mielipiteellesi kasvot? Rekisteröityminen mahdollistaa keskustelun oikealla nimellä ja oikeilla kasvoilla. Rekisteröityneenä käyttäjänä saat myös automaattisen ilmoituksen aina, kun kirjoittamaasi kommenttiin vastataan. Rekisteröidy tai kirjaudu sisään.

Kommenttisi

1000 / 1000