Liha ja maito....
Liittyen Piia Kattelus-Kilpeläisen blogikirjoitukseen, hyvään sellaiseen, maailma alkaa vähitellen järkiintymään.
The Quardian:
https://www.theguardian.com/food/2021/sep/26/food-myths-busted-dairy-salt-steak-swedish-study-science-health-advice
Myös MTV:
https://www.mtvuutiset.fi/artikkeli/rasvattomat-vai-rasvaiset-maitotuotteet-uusi-tutkimus-tama-on-terveellisempi-valinta/8242354?fbclid=IwAR3ZLFGFtBM5rXYuyBVzPX6xZ5qno9If0KhIQrGN28-1phWrpF9v5CLTy4I#gs.bvsjmr
Liha ja maito ei olekaan niin vaarallisia. Taitavat olla peräti hyödyllisiä. Se kuinka kauan laivan käääntäminen kestää on tietenkin vaikea arvata.
Itse sain, n. 14 vuoden rasvattoman maidon käytön ja kaiken eläinrasvan kiertämisen jälkeen 60:ä sydäninfarktin. Kolesterolikaan ei ollut kuin jotain 5,5.
Sen jälkeen olen kiertänyt kaikki erilaiset akseli- ym rasvat mahdollisimman kaukaa ja käyttänyt vain voita ja tavallista maitoa.
Vihreiden mielestä huumeet ovat vaarattomia vaikka päivittäin saamme lukea niiden, alkaen kannabiksesta, aiheuttamista tuhoista ja henkilökohtaisista tragedioista.
Tekstin aiheet:
Ei kannabis ole kenenkään mielestä vaaratonta mutta monen mielestä alkoholi on vaarallisempaa ja varmasti kalliimpaa yhteiskunnalle. Kummankin voisi hyvin kieltää.
Sulje
Ilmoita asiaton kommentti
Kyllä vain on, käy US:n Puheenvuorossa lueskelemassa.
Siellä menee päivästä päivään uusia ja uusia mainospätkiä kannabiksen JA huumeiden vapauttamisen puolesta.
Sulje
Ilmoita asiaton kommentti
Kasviöljyssä on eniten rasvaa, jonka sulattamiseen ihmisen ruoansulatus ei ole kehittynyt, eli se toimii haitallisten sokerien tavoin. Myös kasvikset ovat suurelta osin kuormittavaa vähä energistä ravintoa, jossa ihmisen ruoansulatuksessa on vain vähän mikrobeja, jotka kykenevät muuttamaan sen sokeriksi. Vain märehtivillä on systeemi, joka saa selluloosasta ravinteet irti, ja esim. hevosella siihen sopiva suolisto ja mikrobit. Ihmisen kehittäminen sellun sulatukseen veisi alkaa tuhansia vuosia. Täysmaito ja liha ovat terveellisimpiä ravinteita ja pitää tärkeät elimet jatkuvasti lievässä kuormituksessa ja toimintakuntoisina.
Sulje
Ilmoita asiaton kommentti
Näin on, kasviöljyllä ei pitäisi terästää muidenkaan eläinten ravintoa, saattaa aiheuttaa maksan rasvoittumista ja kuormittaa haiman insuliinitoimintaa.
Sulje
Ilmoita asiaton kommentti
Kyllä, ruokaöljyssä on yleensä rasvaa yli 93%, kun voissa rasvapitoisuus ilmoitetaan 81,3%. Voissa on myös runsaasti K2 vitamiinia, joka ehkäisee mm. sepelvaltimotautia. Ruokaöljyjen terveellisyyttä ei ole tutkittu kunnolla, vain mukava ja halpa pehmike voin pilaamiseen.
Sulje
Ilmoita asiaton kommentti
Perinteisen kirnuvoin rasvapitoisuus voi olla jopa vain 65%. Voissa on noin 400 erilaista rasvahappoa, joita ei tietenkään löydy kasvipohjaisesta öljyistä. Kasviöljyjen terveyshaitat vaihtelevat öljyn laadusta, äärimmäisen epäterveestä osittain terveellisiin.
Sulje
Ilmoita asiaton kommentti
Kasvisolut ovat sen verran yksinkertaisia otuksia, että ne eivät kykene monipuolisiin rasvahappojen valmistamiseen, siksi eläinrasvat ovat monipuolisempia. Jos ihminen koostuisi kasvisoluista, tilanne olisi toinen, ehkä meille riittäisi yksinkertaiset kasvirasvat. Ihminen on äärimmäisen monimutkainen solujärjestelmä, jossa tarvitaan solujen huoltoon ja jatkuvan solukuoleman vuoksi koko ajan uusia soluja ja niiden rakenteet eivät ole edes nyky tieteen valossa täysin selvillä, siksi on järjetöntä suosia mahdollisimman yksinkertaisia ravinteita, joista luonnosta löytyy.
Sulje
Ilmoita asiaton kommentti
Yksinkertaisten kasvirasvojen syönti johtaa puutostiloihin ja sairauksiin.
Sulje
Ilmoita asiaton kommentti
Haiman näivettyminen voi johtaa diabetekseen. Kasviravintoon ja -öljyihin liiallisesti sekaantuminen voidaan rinnastaa terveyden osalta jopa runsastuneeseen alkoholin käyttöön. Kansatalouden kannalta asiaa olisi tutkittava ja suositukset sen mukaan, puolueettoman tutkimuksen pohjalta.
Sulje
Ilmoita asiaton kommentti
Voin käyttö auttaa myös näen säilymiseen koska siinä on A-vitamiinia.
Muutoin ja linkityksiin viitaten, kun tämä kasvisruokahöpötys alkoi joskus 1980-luvulla niin sen jälkeen on diabetes lisääntynyt räjähdysmäisesti, nimenomaan kakkostyypin diabetes.
”Terveellisen” ravinnon pitäisi myös johtaa siihen että ihmiset ovat terveempiä kuin ennen. Näinhän asia ei todellisuudessa ole. Sairaanhoitokuluista päätellen tilanne on täysin päinvastainen.
Samoin lähes kaikki tuntuvat valittavan jatkuvaa väsymystä ja työssä uupumusta vaikka työ on, etenkin fyysinen työ, tullut tänä aikana huomattavasti kevyemmäksi kuin ennen, erilaisten koneiden ja apulaitteiden kautta.
Kuten liitteissä mainitaan, ihmisten paino on keskimäärin noussut hälyttävästi josta mm. mainittu lisääntynyt diabetes johtuu.
Mitä erilaisten elintarvikkeina käytettyjen rasvojen laatuun tulee niin erilaiset kasvisperäiset rasvat ovat ns. prosessoituja rasvoja. Niitä on muokattu, pesty ja uudelleen muokattu moneen kertaan.
Sulje
Ilmoita asiaton kommentti
Vihreä ravinto ja hivenaineet ihmisen rakenteissa on yhtä hölmöä, kuin uskoa puhtaaseen pistorasia sähköön. Siinä vaiheessa, kun joku oikeasti osoittaa todeksi, että ihmisen solu koostuu kasvisolujen osista, niin uskon vegaaniseen ravintoon ja sen terveellisyyteen. Tuossa sana terveellisyys ei tarkoita sitä, että sen vastakohta olisi myrkyllisyys, siis kasviksista harvoin on haittojakaan, hyötyjäkin löytyy, kuidut.
Kasviksien hyötynäkökulma ei kuitenkaan merkitse sitä, että niistä saataisiin ihmisen elimistön kannalta välttämättömiä hivenaineita, joita tarvitaan solujen uusiutumiseen ja elimistön virheettömään toimintaan, josta esimerkkinä vaikka aivojen toiminta ja se haiman insuliinin tuotannon väheneminen haiman huonon kunnon seurauksena, puhumattakaan kasvaimien muodostuminen.
Sulje
Ilmoita asiaton kommentti