Perussuomalaiset

Jarmo Hussi

Märästä asiaa

Märkä sanaa käytetään viittaamaan alkoholin käyttöön: märkä sukupolvi. Märkään liittyvistä asioista märisen tänään.

Aloitetaan eduskunnasta. MTV tutki ministeriöiden alkoholinkäyttöä ja tulos oli jälleen loistava Sanna Marinin kannalta. Pääministerillä oli alkoholikuluja 15 800 euron edestä. Näin hän peittosi kaikki muut ministerit. Onko tuo sitten paljon vai vähän? Sietää kysyä, sillä neljä vuotta sitten Rahaa on-fläppitaulun katveessa hallitusneuvotteluissa mussutettiin karkkia kolmella tonnilla. Jos hallitus julisti haluavansa hyvää, voi epäillä että yleisen hyvän sijaan se oli makeisten perään koko kauden.

MTV ei eritellyt montako pulloa jallua pääministerille oli ostettu, mutta voimme epäillä sitä olleen valtaosa ostoista. Mistä muusta ne jallujengi-puheet olisivat syntyneet?

Neljännessä kappaleessa kirjoituksen alusta päästään viimein Alkoon. Pernord Ricard-juomayrityksen juomat on nyt merkitty Alkon hintalapuissa. Syy käytäntöön on se että yritys ilmoitti aloittavansa jälleen alkoholijuomien toimitukset Venäjälle. Tämähän on loistavaa. Nyt Ano Turtiainen, VKK:n porukka sekä miksei Vapauden Liiton porukkakin tietää mitä ostaa jos haluavat tukea Venäjän kanssa kauppaa tekevää yritystä.

Toivon että tapa yleistyisi. Ainakin Jenkeissä kuluttajat ovat heränneet (woke up). Sen sijaan mediamme nukkuu ruususen unta eikä ole uutisoinut tästä heräämisestä. Kerroin jo aiemmin ja Suomen Uutisen neljä päivää kirjoitukseni jälkeen, Bud Light-woketransmainosyhteistyön vaikutuksista. Eikö Alko voisi merkitä myös ABInBev-yrityksen tuotteita joka panee Bud Lightiä. Vaikka Budia Lightia ei Suomesta saakaan, niin tarjolla on Budweiser, Corona, Stella Artois, Beck’s, Franziskaner, Hoegarden ja Leffe oluet. Näitä voivat ostaa kaikki transwokeinkluusiota kannattavat. Tunnustaa väriä ja makua.

Lopuksi kädenojennus Petteri Orpolle. Tavoitteena on leikata kuusi miljardia. Hei Petteri, eihän tämä ole temppu eikä mikään. Laita oikea mies, ei ku nainen asialle. ABInBev-yrityksen markkinointipäällikkö Alissa Heinerscheid saattaa piankin vapautua uusiin tehtäviin. Hänen toimintansa ansioista ABInBev:n pörssiarvosta leikkautui kuusi miljardia ilman sen suurempaa tuskaa.

Tekstin aiheet: