Perussuomalaiset

Jarmo Hussi

Kuka on sopiva sisäministeriksi?

IS:n Kaisu Suopanki jatkaa muiden toimittajien tapaan kirjoitteluaan tyytymättömänä demokraattisesti suoritetun vaalin tulokseen. Juttu on otsikoitu Sisäministerin rajut kirjoitukset kuohuttavat – ”Onko näin vahvasti värittynyt henkilö kykenevä ministeriksi?” Jos on vihervasemmistolainen niin tottakai tuntuu värittyneeltä. Aivan samalla tavalla kuin vihervasemmistolainen on värittynyt perussuomalaisen mielestä. So what. Boom boom boomer, get over it.

Kun maailmankatsomus on erilainen niin tottakai jotkut kirjoitukset saattavat tuntua rajuilta. Omasta näkövinkkelistä katsoessaan Suopanki ei ole huomannut mitään erikoista siinä että edellisessä hallituksessa oli sisäministeri joka kiisti maahanmuuton luomat ongelmat. IS jopa puolusteli sisäministeriä: Sisäministeri tykitti 15 twiittiä – Ohisalon mukaan Halla-ahon väite Suomen ajautumisesta Ruotsin tielle ”ei yksinkertaisesti pidä paikkaansa”. Eikö pidä? Jokainen joka on poliisin tilastoja tutkinut huomaa että Ohisalon väite että Suomi ei olisi Ruotsin tiellä ei yksinkertaisesti pidä paikkaansa. Siellä ollaan ja tukevasti. Siitä huolimatta media ei ole kyseenalaistanut Ohisalon sopivuutta.

Otetaanpa toinen esimerkki samaiselta sisäministeriltä ennen ministeriaikaa. Jostain syystä Ohisalon 2014 lähettämä twiitti ei kiinnostanut kuin Suomen Uutisia: Ohisalon sanomisia aina vuoteen 2014 saakka ja löysivät sieltä niin sanotusti ajan hermoon sopivan kirjoituksen:

Best quote: “The World Economic Forum, a giant circle jerk of self important arseholes dedicated to sustaining global economic inequality.”

Tönkkösuomennettuna: Paras sitaatti: “Maailman talousfoorumi, jättimäinen itseään täynnä olevien persereikien runkkurinki, jonka tehtävänä on ylläpitää globaalia taloudellista epätasa-arvoa.”

Kyseisenlainen kirjoittelu ei Suopankin ja toimittajakollegoiden mielestä ole vahvasti värittynyttä tai kuohuttavaa? Eipä tietysti koska heillä on erilainen arvomaailma. Sen sijaan sisäministeri jonka mielestä, joka muuten sattuu olemaan vastuussa sekä sisäisestä että rajaturvallisuudesta, laiton maahantulo on estettävä on siis kuohuttava ja vahvasti värittynyt?

Entä väite: Ja kyllä, sota tulee jos tätä ei hoideta. Jokainen joka on seurannut muita kuin Ylen uutisia Ranskasta ymmärtää kuinka lähellä kyseinen tilanne maassa on. Jos ei sota, niin epäjärjestys ja järjettömiä mellakoita. Ja ne eivät johdu koronasta tai ilmastonmuutoksesta. Ranskan kaduilla ei ole viimeisen viikon aikana riehunut mikään median kaupittelema oikeistolainen #väestönvaihto salaliittoteoria. Kyllä siellä ovat riehuneet maahanmuuttajat, eikä siellä ole vietetty mukavia ruuanlaittohetkiä tai solmittu ystävyyssuhteita kantaväestön ja tulijoiden kesken pelihetkistä puhumattakaan.

Suopanki ottaa kantaa myös Rantasen pakolaisia koskevaan kommenttiin. No minäpä kysyn Suopankilta mihin otsikoista ovat hukkuneet pakolaiset? Sieltä kun tulee nykyään yli pelkkiä siirtolaisia. Mikä on muuttunut, vai valehteliko media meille useita vuosia pakolaisista?

Kysyisin Suopankilta vielä lisäksi sen miksi he hukkuvat lukuisissa onnettomuuksissa? Eivätkö korkeastikoulutetuilta voi vaatia sen vertaa että ostavat lippunsa kunnolliseen alukseen kun paperitkin ovat kunnossa. Jos tulijoilta puuttuvat tarvittavat dokumentit heillekin on nimitys joka tuntuu olevan medialle tuntematon: laiton siirtolainen.

Sen verran Rantasen toimintaa kritisoin että en minä olisi twitterissä tykkäyksiä laittanut kaikille Suopankin jutussa luetellulle twiiteille, mutta enpä minä olisi peukuttanut Ohisalonkaan peukuttamia twiittejä.

Jussi Halla-aho ennakoi puhemieheksi valintansa jälkeen tulevan median toiminnan: ensi kirjoitetaan juttu, sitten syötetään se ulkomaiselle suopealle medialle ja sen jälkeen taivastellaan että katsokaa mitä ne meistä kirjoittaa. Hyvin ennakoitu.

Puoluejohdolle annan sellaisen neuvon että antaa median huutaa oman arvomaailmansa mukaan kita auki. Ehkä se pikkuhiljaa herättää nekin mediaa kuluttavat jotka eivät ole vielä huomanneet vinoutumaa median toiminnassa.