Vaalitoimihenkilön palkkion vaikutus tuloihin, tuloloukku!
Kysymys, kuka/ketkä voivat vaikuttaa asiaan, joka vaikeuttaa huomattavasti vaalitoimihenkilöiden rekrytointia kaikissa valtakunnallisissa vaaleissa?
Nimittäin, tehtävästä maksettava pieni verollinen palkkio vähentää henkilöiden saamia tukia mm. KELA:n maksamia, ja sen vuoksi todella usea henkilö kieltäytyy tehtävästä, koska tuo on ns. tuloloukku, johon ei kannata pudota.
Käsitykseni mukaan asia koskettaa myös nuoria opiskelijoita, jotka saattaisivat kiinnostua tuon kautta myös politiikasta.
Vertailun vuoksi, edellinen hallitus maksoi ylimääräisen lapsilisän ja se ei vaikuttanut mitenkään sen saajien muihin tuloihin.
Miksi tämä, demokratian kannalta tärkeä tehtävä, on tehty mahdottomaksi heille, jotka siinä kuitenkin haluaisivat muuten olla mukana ja usein ovat niitä, joille tuo pieni ylimääräinen verollinen tulo olisi ehkä myös tärkeää?
Ja edellä mainitun haitan lisäksi, vähentää entisestään kiinnostusta demokratiaan mm. vaaleihin.
Nyt kun erilaisia vaaleja on lähes joka vuosi, tuon asian korjaaminen niin, ettei siitä ole haittaa tuloloukun muodossa, olisi tärkeä mahdollismman pian, jotta toimihenkilöitä löytyy ja vaalit saadaan myös pidettyä!
Lisäys, ymmärtääkseni KELA tulkitsee tehtävästä saadun palkkion palkaksi, aivan kuin henkilö olisi työsuhteessa kuntaan, näinhän ei ole, kyseessä on kertaluonteinen luottamustoimi, joista maksetaan verollinen palkkio, ei palkkaa!
Eipä siis ole mikään ihme, etteivät henkilöt hakeudu mihinkään oikeaan tilapäiseenkään työtehtävään, koska siitä ei ansaitse yhtään mitään, tuloloukusta johtuen!
Päinvastoin, viedään loputkin rahat ja mahdollisuudet.
Pysyvät siis mielummin mm. työttöminä ja kaikenlaisen tuen saajina.
Tekstin aiheet:
Kela tulkitsee mitä tulkitsee , mutta tulishan ne säännötkin olla , miten tulkitaan !!?Eikös persut voisi palkata myös apulaisia ?!?
Sulje
Ilmoita asiaton kommentti
No olen jo useimmissa vaaleissa rekrytoinnut henkilöitä ja voin kertoa, että myös ”apulaisia” on aina mukana.
Koska suomalaisilla menee vielä aivan liian hyvin, tehtävä ei kiinnosta kaikkia, onneksi aina löytyy täysin uusiakin, tosin ei aivan tarpeeksi.
Paras kommentti on, ”Mistään en koskaan ole saanut istumalla näin helpolla rahaa!!!
Sulje
Ilmoita asiaton kommentti
Tämä on tosiasia, vaikkakin kokonaisuuden kannalta mitättömän pieni ongelma. Mamutus ja Ukraina nielevät sairaasti varoja ja lisäksi pilaavat Suomen. Suomen pitää erota EU:sta ja itsenäistyä!
Sulje
Ilmoita asiaton kommentti
Niin loppujen lopuksi meiltä on tainut täysin mennä perspektiivi ja mittakaava näihin asioihin ja syynä lienee media ja sen vaikuttama ilmatila, mistä puhutaan -tai edes saa puhua! EU on nimenomaan se ongelma, koska loppujen lopuksi vaikka saisimme lopultakin vaikka kuinka hyvän lainsäädännön EU voisi aina tulla ja yliajaa kaiken matalaksi! On arvioitu, että n. 80% lainsäädännöstä tulee jo EU:sta. On naurettavaa sumutusta ajatella, että jännitämme täällä vaalien edustajien valintaa, jonka jälkeen mikä tahansa puolue joutuu toimimaan kumileimasimena EU-lainsäädännölle. Ja missä on Suomen EU-kritiikki? Omissa silmissä varsinkin tuo Kokoomus tuntuu pelkuriporukalta, joka ei pysty taistelemaan Suomen etujen puolesta poliittisen korrektiuden nimessä. En silti manaa etteikö muutosta voisi tapahtua, jos silmät avautuvat. Sen varaan ei voi kuitenkaan laskea ja sen takia politiikkaan tarvitaan enemmänkin itsensä liikoon laittavia taistelijoita, eikä kaikkia miellyttäviä pelureita.
Sulje
Ilmoita asiaton kommentti
Me tarvitsemme paljon enemmän EU kriittisiä EU:un! Suomi ei liittynyt liittovaltioon, vaan kauppaliittoon! Jos EU:sta ei voi erota ilman, että siitä seuraa massiivisia sankioita, joka tuhoaa talouden jne. -Se juuri osoittaa järjestelmän totaalitäärisen luonteen. Paradoksi onkin, että oikestaan juuri silloinhan tälläisesta pimeästä systeemistä pitääkin erota! Sitten kun tämä systeemi alkaa vielä yhä enemmän määrittämään asioita liittyen perusihmisoikeiksiin, koska ne EU:n OIKEAN maailmankuvan näkökulmasta ovat poliittisen järjestelmän ’horjuttanista’, vihapuhetta, turvallisuusriski(’et ota rokotetta’, ’kannat asetta’,), maailman tuhoamista(tuotat päästöjä) jne. Kysymyksessä on loppujen lopuksi totaalitäärinen, ei demokraattinen kontrollisysteemi, joka nyt tällä kertaa(vai onko se aina ennenkin ollut sama valhe?) hyvyyden nimissä pistetään pystyyn! Todellisuudessa Suomi pystyyn tekemään ihmisoikeiksia tasapuolisestisti kunnioittavaa lain sääd. erittäin hyvin ilman EU:ta!
Sulje
Ilmoita asiaton kommentti
Periaattessa jokainen isompi kriisi mitä maailma kohtaa aina pelaa näiden maailman federalistien pussiin, koska silloin voidaan aina sanoa, tarvisemme maailmanlaajuista lainsäädäntöä estämään tällaisen tilanteen syntymisen. Siinä panee miettiään, että oikestaan tälläiselle politiikolle voisi olla ok, että kansakunta tekee itseään heikentävää politiikkaa, kuten otetaan vaarallista maahanmuuttoa, otetaan lainaa riskillä(Jos laina tuottaa talouskasvua: jes poliittinen onnistuminen, jos ei: jes voidaan kutsua isoveli(’tai ihmisoikeusyhteisö’ apuun jne.) Tai huono talous entisestään saa pelkäämään irrottautumisesta systeemistä(johon halutaan kuulua). Vahvat talousmaat kuten Sveitsi tai Norja eivät kuulu EU:un. Pohjosmaista ainoastaan Suomella ei ole omaa valuttaa. Se on mielenkiintoista, alkaakohan EIOO(EU) heitäkin jotenkin painostamaan syvempään yhteistyöhön tai vastavaan.
Sulje
Ilmoita asiaton kommentti
Niin, mikä sitten on kenellekin ongelma?
Jos teet päivän töitä ja tuloksena on lompakkoon nolla, ellei miinusmerkkinen tulos, käytännössä paljon muutakin harmia ja selvittelyjä.
Luulen ja vain luulen, kun en varmasti tiedä, mikään maahanmuutto, Ukrainan tilanne tai EU, eivät taida siinä vaiheessa paljoakaan kiinnostaa?
Sulje
Ilmoita asiaton kommentti
Kyllä tämä ihan hyvä pointti. Ehkä näiden pitäisi simppelisti kuntatason toiminassa olla verottomia palkkioita. Entä Jos tekisit lakialoitteen? Jos se vaikka muutaman yrityksen jälkeen alkaisi tulla tietoisuuteen ja menisi läpi.
Sulje
Ilmoita asiaton kommentti
Kiitos luottamuksesta, mutta taidot, kyvyt ja henkilökohtainen tilanne ei anna mahdollisuuksia aloitteen tekoon, siksipä kysyin tuolla alussa ”… kuka/ketkä voivat vaikuttaa asiaan…”
Toiseksi, kukapa aivan tavallisen yhden henkilön aloitetta edes kannattaisi?
Sulje
Ilmoita asiaton kommentti
Jos ei kiinnosta kuin hetkellinen oma etu, niin Suomen käy huonosti.
Sulje
Ilmoita asiaton kommentti
Mutta pienituloisen tapauksessa tästä ei olisi kysymys. Lähinnä vaan oikea järkevä tapa toimia.
Sulje
Ilmoita asiaton kommentti
Mutta mikä se laki sitten olisi? Palkkiot tiettyyn rajaan asti verottomia?
Sulje
Ilmoita asiaton kommentti
Pien palkkiot verottomia. 300 tai alle?
Sulje
Ilmoita asiaton kommentti
… ja eläkkeille katto. 3000,-.
Sulje
Ilmoita asiaton kommentti
Onko Vortum myynyt sähköä asevelihintaan vallassolijoille?
Sulje
Ilmoita asiaton kommentti