Perussuomalaiset

Janne Koskela

Ratkaiseeko rahan mahti vaalit?

Jokainen 18 vuotta täyttänyt Suomen kansalainen voi äänestää. Mutta voiko pienituloinen olla ehdolla ja mennä läpi? Puolueilla on erisuuruisia ehdokasmaksuja, joihin sisältyy mainosta ja vaalikuvaa. Ehdokasmaksun suuruus vaihtelee ilmeisesti 50–350 euron välillä. Onko 350 euron maksu jo kohtuuton? Miten opiskelijat ja pienituloiset? Löytyykö heiltä ylimääräistä rahaa vaalialoitukseen 350 tai 200 euroa, ja vain siihen, että tarkastetaan paperit, että kelpaatko ehdokkaaksi?
Mistä sitten rahat itsensä markkinointiin? Facebook on ilmainen mainospaikka, mutta tavoittaako se lähistön äänestäjät, se kun levittäytyy ympäri maailmaa. Ja on toki paikalliset puskaradiot, mutta saako niissä ääntä kuuluviin riittävästi? Ja jos ei puolue miellytä, niin sinut vaiennetaan varmasti keskusteluryhmissä. Täytyy siis olla pitkän linjan suunnitelmat kampanjaan jo vuosien ajalta, jotta saa parhaan hyödyn. Paikallislehtien sivuille mielipiteitä voi toki kirjoittaa mutta miten kauan julkaisevat juttuja? Lehtimainos taas on kallista ja siihen ei ole pienituloisella varaa saatikka tv-mainokseen. Oman mainoksen teko netissä on kohtuu halpaa, mutta painattaminen ja jakelufirman kautta jakelu tuo hintaa mainoksille.
Itse jakamalla mainoksiaan ja olemalla oikein tunnettu pienessä kylässä on helppo päästä läpi mutta isoissa kaupungeissa ei onnistu niin vaan. Ollaanko Suomessa menossa suuntaan, jossa vain hyvä- ja keskituloiset voivat kilpailla valtuustopaikoista koska heillä on varaa sijoittaa itsensä mainostamiseen ja näin mennä läpi. Aiheuttaako tämä ilmiön, jolloin ei kuulu pienituloisen ääni valtuustoissa ja unohtuuko heikompi osaisten asema päätöksen teossa? Järjestöt ja yritykset toki jakavat vaalitukea ehdokkaille, mutta tuskin vähävarainen tai työtön ehdokas on heille kovinkaan tärkeä ja bisneksiä hyödyttävä. Käykö leikkuri aina pienituloisen kukkarolla vain siksi, koska ei ole varaa markkinoida itseään valtuustoon tai lautakuntiin, jotka näistä asioista päättävät, eikä niihin pääse kuin osallistumalla vaaleihin.

Osallistu keskusteluun!


9 kommenttia
Nimetön
#1

Ainakin PS:n vaaliehdokasgalleriassa kannattaa olla. Itsekin seuraan ko. galleriaa, koska aikaisemmin äänestämäni hlö ei ilmeisesti enää asetu ehdolle, saattaa olla muuta tekemistä tai ikä alkaa painaa eli joudun valitsemaan uuden ehdokkaan. Sieltä galleriasta minä aion sopivan valita, mutta onhan se vaikeaa, kun on niin monta valtavan hyvää tyyppiä, jota voisi äänestää. No, eihän se galleria tietysti kaikkea ratkaise, mutta kyllä kai jokainen ainakin puolueen tietää mitä kannattaa, joten sen sivuilta sitten vaan valitsemaan.

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

Lasse Hietanen
Iloinen
#2

Hei. Kiitos Jannekin. Vai,,, on se tuollaista 💰 raharötkötköjen touhua. Minä en lähde tuohon touhuun ollenkaan, vaikka ilmoittauduin. Ennestään tietämättömänä: Olen pitänyt, että Sinne valitaan ihminen: Sydämen viisauden perusteella, ei ollenkaan rahan ja vaurauden mukaan. Ei ole mikään ihme, että siellä on niin paljon ihmisiä, ketkä ovat kumartaneet saatanalle. Mikäli vielä saan runsaasti elopäiviä, ja tuo tuollainen hulluus loppuu, saatan tulla, kuntavaaliehdokkaaksi. Iankaikkista Elämäähän me tavoitellaan.Eihän me haluta jäädä: ”Väliasemalle”: Iankaikkiseksi ajaksi. Kiitos. Siunaten, Lasse.

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

Nimetön
#3

Raha puhuu, ei siitä pääse mihinkään.

Mutta on tapauksia, joissa isoillakaan rahoilla ei ole päästy valtuustoon eikä eduskuntaan.

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

Lasse Hietanen.
Iloinen
#6

Hei. Kiitos nimetönkin. Voikin ajatella, että Jumala ottaakin ”hullulla” tavalla meidän ”haalimamme” rahat pois meiltä ja, vieläpä: lasten lapsiltakin: ”Hullun hallituksen” kautta, ja näyttää: ”Mitä teille jäi, arvokasta käteen”. No, ei yhtikäs’ mitään, kun tarpeellisia asioita, on vähän, tahi, yksi ainoa. Toinenkin asia tulee tässäyhteydessä mieleen: Mikäli valtiovalta kirjoittaa, jotakin muistelmateosta, niin voisivat ottaa siihen valokuvan; Kuinka Suomessa on ”edistynyt”, se asia; Miksi Jeesus Kristus tuli tänne, ja näki suuren vaivan tähtemme: Olisi hyvä; Komentaa Oikeustalosta koko henkilökunta ulos; Seipäät ja miekat käsissä, ja Päivi Räsänen, myös kuvaan, kuin Jeesus ikään. Tämä; Oikeustalon joukko, ei tarvitsisi olla: Pitkinpituuttaan maassa nurin. Siinä olisi historiikkin kuva: Onko pienintäkään edistystä tapahtunut: Jeesuksen Kristuksen ajasta. Kiitos. Siunaten, Lasse.

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

Lasse Hietanen
Iloinen
#7

Hei. Kiitos nimetönkin. Voikin ajatella, että Jumala ottaakin ”hullulla” tavalla meidän ❤️ ”haalimamme” 💰 rahat pois meiltä, ja vieläpä: Lasten lapsiltakin: ”Hullun hallituksen” kautta ja näyttää: ”Mitä teille jäi, arvokasta käteen”? No, ei Yhtikäs’ mitään, kun tarpeellisia asioita, on vähän, tahi, yksi ainoa. Toinenkin asia tulee tässä mieleen: Mikäli valtiovalta kirjoittaa, jotakin muistelmateosta,niin voisivat ottaa siihen valokuvan: Kuinka Suomessa on ”edistynyt”, se Asia; Miksi Jeesus Kristus tuli tänne, ja näki suuren vaivan tähtemme: Olisi hyvä: Komentaa Oikeustalosta koko henkilökunta ulos; Seipäät ja miekat ✋ ✋ käsissä, ja Päivi Räsänen, myös kuvaan, kuin Jeesus ikään. Tämä oikeustalon joukko, ei tarvitsisi olla: Pitkin piruuttaan maassa nurin. Siinä olisi historiikkiin kuva: Onko pienintäkään edistystä tapahtunut: Jeesuksen Kristuksen ajasta. Kiitos. Siunaten, Lasse.

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

Nimetön
#4

Sanoisin, että perussuomalaisten rivissä voi.

Tämä Suomen Uutisten blogi-alusta sekä Uuden Suomen Puheenvuoro (ainakin aikoinaan, ennen Almamedialle siirtymistään) ovat olleet paikkoja, joissa on voinut tehdä ajatuksensa tunnetuksi koko Suomelle, ja näin kerätä itselleen kannattajakuntaa.

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

näin on, juuri näin
#5

Näin on, Euroopan narsistit koettavat matkia Amerikkaa, USA:ta tähtilipun tähtiä mahdollisimman paljon, vaan ei riitä tähdet vieläkään, Eurorikka ei ota syntyäkseen, vaikka lakeja ja verotusta hilataan liittovaltion suuntaan.

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

Ota kantaa

Heräsikö ajatuksia? Ota kantaa. Muista kuitenkin, että lyhyet ja napakat kommentit menevät paremmin perille kuin polveileva tajunnanvirta. Pitäydy asiassa ja salli muille keskustelijoille mielipiteenvapaus. Tutustuthan pelisääntöihin.

Haluatko mielipiteellesi kasvot? Rekisteröityminen mahdollistaa keskustelun oikealla nimellä ja oikeilla kasvoilla. Rekisteröityneenä käyttäjänä saat myös automaattisen ilmoituksen aina, kun kirjoittamaasi kommenttiin vastataan. Rekisteröidy tai kirjaudu sisään.

Kommenttisi

1000 / 1000