Perussuomalaiset

Janne Koskela

Avoin data

Avoin data

Venäjän hyökättyä Ukrainaan on Suomessakin herätty turvallisuusuhkiin, joilla perustellaan liittymistä puolustusliitto Natoon. Suomea koettelee erinäköiset tietojenkalastelupyrkimykset, joista saamme lukea lehdistä. Suomessa on saatavilla runsaasti avointa dataa, jota voidaan hyödyntää Suomea vastaan. Yksi esimerkki näistä on Valtion liikenteenohjauskonserni Finntrafficin hallinnoima mittausdata, joka on julkista ja avointa kaikille. Dataa kertyy jatkuvasti mm. tien sisään upotetuista liikenteen automaattisista mittauspisteistä eli LAM-pisteistä. Ne ovat tiepinnan sisään asennettuja silmukoita, jotka reagoivat ajoneuvojen aiheuttamaan muutokseen silmukan magneettikentässä. Näin voidaan mitata ajoneuvojen tarkka määrä, nopeus, suunta ja monia muita ominaisuuksia! Moottoripyöriä mittauspisteet eivät vielä tunnista. Suomen teillä LAM mittauspisteitä on yli 450 kappaletta.

Oululainen ohjelmoitsija teki ohjelman, joka hakee Finntrafficin sivuilta automattisesti tiedon, kuinka paljon ajetaan ylinopeutta Oulun halkovalla Pohjantiellä ja tämä tieto löytyy Twitteristä. Finntraffic tarjoaa myös ajantasaisen tiedon meri- ja raideliikenteestä. Suomi siis antaa suurvalloille ilmaiseksi tietoja siitä kuinka paljon pääteillä on liikennettä, milloin sitä on ja millainen sää on. Miksi tämä tieto on kaikkien saatavilla? Koska laki velvoittaa tämänkaltaisen tiedon olevan avointa.

Kun puolustusvoimat käyttävät tieverkostoa tiedetään kuorma-autojen kolonnan lähtöaika, josta pystytään näillä mittauspisteillä arvioimaan matkan reitti ja päätepiste. ja terroritekoon tämä data on kullan arvoista. Tämän kaltaisen datan ei tulisi olla täysin avointa.

Osallistu keskusteluun!


4 kommenttia
Nimetön
#1

Just näin. Just näin hölmöjä täällä Suomessa ollaan. Täällä liberaalissa, sateenkaarien alla naamarikulkueissa tanssivassa, kyberuhkia tunnistamattomassa avoimessa ja pelkästään hyvää tarkoittavassa halaamismaassa, maailman parhaassa ovimatoksi heittäytyvässä maassa, jänöjussimaisessa säikkymaassa joka ryntää heti isompien selän taakse kun muualla paukahtaa, täällä muka niiiiin edistyksellisessä maassa, täällä ollaan niin h******n tyhmiä!!

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

Nimetön
#2

Suomalaiset on tunnetusti sinisilmäisiä.
Ultra sinisilmäisiä, super sinisilmäisiä.
Suomalaisten sinisilmäisyyttä matut on käyttäneet hyväkseen päästäkseen loisimaan kelakorvausten avulla. Terroristitkin taitaa pysähtyä oleilemaan, kun huomaavat, kuinka helposti rahaa saa seinästä.

Venäläisten jutuista ei sitten tiedä. Nehän voi innostua varastelemaan vaikka mitä.

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

Nimetön
Hämmentynyt
#3

Jos ei tämmöistä , asiaa ole otettu huomioon , niin ihmetellä täytyy ?!?

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

Nimetön
#4

”Kun puolustusvoimat käyttävät tieverkostoa tiedetään kuorma-autojen kolonnan lähtöaika”: miten tämä tiedetään?

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

Ota kantaa

Heräsikö ajatuksia? Ota kantaa. Muista kuitenkin, että lyhyet ja napakat kommentit menevät paremmin perille kuin polveileva tajunnanvirta. Pitäydy asiassa ja salli muille keskustelijoille mielipiteenvapaus. Tutustuthan pelisääntöihin.

Haluatko mielipiteellesi kasvot? Rekisteröityminen mahdollistaa keskustelun oikealla nimellä ja oikeilla kasvoilla. Rekisteröityneenä käyttäjänä saat myös automaattisen ilmoituksen aina, kun kirjoittamaasi kommenttiin vastataan. Rekisteröidy tai kirjaudu sisään.

Kommenttisi

1000 / 1000