Perussuomalaiset

Jani Mäkelä

Kansallisen edun ympäristöpolitiikkaa

5 kommenttia

Ympäristön tila on tänä päivänä monille suuri huolenaihe. Erityisesti keskustelua ovat herättäneet muovisaasteet maailman merissä. Varmasti ketä tahansa järkyttävät kokonaisten valtioiden kokoiset muovilautat, mutta ongelmaa kannattaa lähestyä järkiperäisestä näkökulmasta. On tunnustettava tosiseikat ja ymmärrettävä oma osuutemme oikeassa mittasuhteessa.

Maailman jäteongelmat eivät ratkea, jos Suomessa käytäisiin tunteenomaisesti kieltämään muovipusseja tai muita yksittäisiä tuotteita. Meillä on hyvä jätteenkäsittely ja kierrätys; muovia päätyy luontoon enemmänkin ihmisten piittaamattomuuden takia. Tässä on siis asenteisiin vaikuttamisen paikka ja kierrätyspisteitä olisi saatava entistä useampien ulottuville.

Jätettä on mahdollista hyödyntää ympäristöteknologian keinoin. Lisäksi energiaa tarvitaan aina ja Suomessakin pitäisi käydä rohkeammin polttamaan energiaksi jätettä, jonka kierrättäminen ei enää kannata. Se on mahdollista tehdä nykytekniikalla puhtaasti ja turvallisesti. Ylipäänsäkin suomalaista osaamista näissä asioissa kannattaa myydä maailmalle.

Täällä Kaakkois-Suomessa paikallista huolta ovat aiheuttaneet aikeet Heinävedelle perustettavasta grafiittikaivoksesta. Ulkomaalaisen kaivosyhtiön hankkeen pelätään saastuttavan Saimaata laajaltikin. Siihen riskiin ei missään tapauksessa ole varaa, Saimaa on kansallisomaisuuttamme. Taas kerran todistettiin tarve kiristää maamme kaivoslainsäädäntöä pikaisesti.

Tarvitaan kansallisen edun mukaista ympäristöpolitiikkaa. Suomi elää luonnonvaroistaan ja niitä tulee hyödyntää – työpaikkoja sekä vientiteollisuuden tuloja tarvitaan. Tämä tulee toteuttaa oikein mitoitettujen suojelutoimien rajoittamana, sillä kukaan ei halua elää saasteiden keskellä. Ympäristö on kaikkien asia, sitä ei voi jättää ekointoilijoiden vastuulle.

Tekstin aiheet:

Osallistu keskusteluun!


5 kommenttia
anti
#1

Ympäristötietoisuus on yksilön valintoja.

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

Nimetön
#2

Täyttä asiaa Mäkelältä, tässä on todellista luonnonsuojelua eikä Vihreiden peppuläpsyttelijöiden liberaalipuuhissa. Kannattaa tarttua kaivosyhtiötä ”sarvista kiinni” ja osoittaa ettei heidän kaivostaan tarvita ja että opiskelkoot uusimpia tekniikoita.
”Keksintö perustuu akun anodina eli negatiivisena napana käytetyn grafiitin korvaamiseen geelimäisellä titaanioksidilla. Kun titaanioksidi muunnetaan pieniksi nanoputkiksi, kemialliset reaktiot nopeutuvat ja akku latautuu nopeasti. Titaanioksidia on helposti saatavilla, se on halpaa ja turvallista käsitellä, tutkijat listaavat. Nykyisin titaanioksidia käytetään esimerkiksi ruoan lisäaineena ja aurinkorasvoissa. —- Uudesta keksinnöstä voi olla hyötyä esimerkiksi mobiililaitteille, joiden akkutekniikassa ei ole tapahtunut kummoisia kehitysaskeleita viime vuosina. Toinen merkittävä käyttökohde ovat sähköautot, joiden akkujen latausnopeus ja kestävyys ovat merkittävä tekijä niiden yleistymisen kannalta.”

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

Nimetön
#5

Tuon edellisen sitaatin lähde: Tivi, Akkutekniikka, Teemu Laitila, 15.10.2014

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

Tyytyväinen
#3

Kiitos hyvästä kirjoituksesta Jani. Etenkin kaivoslain kiristys ajatus ok. Asia on vaan tehtävä siten ettei ulkomaalaiset kaivosyhtiöt pääse mellastamaan Suomen maaperällä. Suomesta löytyy varmasti asiantuntevaa taitoa kaivosalalle, jos ei niin koulutetaan. Maamme rikkauksia on riittävästi jaettu ulkomaisille yhtiöille. Vaarana on tulevaisuudessa mm. pohjavesibisnes, pidetään omat luonnonvaramme edes itsellä. Eu:n suuntaan ei tarvitse aina kumarrella.

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

Nimetön
#4

Ns.muovimeri saasteet ovat suurimmilta osin suurmaista että sieltä suunnilta lähtömaistaan nämä ongelmat tehokäsittelyyn/-uusiokäyttöön.

Suomea ”kurittamalla” ei maailman saasteet häviä !

T. Seppo

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

Ota kantaa

Heräsikö ajatuksia? Ota kantaa. Muista kuitenkin, että lyhyet ja napakat kommentit menevät paremmin perille kuin polveileva tajunnanvirta. Pitäydy asiassa ja salli muille keskustelijoille mielipiteenvapaus. Tutustuthan pelisääntöihin.

Haluatko mielipiteellesi kasvot? Rekisteröityminen mahdollistaa keskustelun oikealla nimellä ja oikeilla kasvoilla. Rekisteröityneenä käyttäjänä saat myös automaattisen ilmoituksen aina, kun kirjoittamaasi kommenttiin vastataan. Rekisteröidy tai kirjaudu sisään.

Kommenttisi

1000 / 1000