Perussuomalaiset

Harri Vuorenpää

Piirin syyskokouksen henkilövalinnoista

1 kommenttia

Perussuomalaisten Pirkanmaan piiri pitää syyskokouksensa 11.12.2021 ja tässä kokouksessa piirin jäsenyhdistysten edustajat valitsevat mm. piirinhallituksen puheenjohtajan seuraavalle vuodelle.

Olen tämä vuosi mukaan lukien nyt toiminut Pirkanmaan piirin puheenjohtajana neljä vuotta ja haluan nyt hyvissä ajoin ennen syyskokousta ilmoittaa, että en hae enää jatkokautta tulevassa syyskokouksessa. Ilmoitan tämän nyt pari kuukautta ennen kokousta, jotta mahdollisesti pestiin pyrkivät piirin toimijat saavat aikaa tehdä omia päätöksiään asian suhteen.

Päätöksessäni ei ole mitään dramaattista taustalla. Itse asiassa taisin piirin väkeä varoitella jo v. 2020 syyskokouksessa, että v. 2021 jää todennäköisesti viimeiseksi. Siinä vaiheessa luultiin, että v. 2022 on vaaliton vuosi. Mutta kuten nyt ollaan huomattu, toisin kävi.

Lyhyesti avaan päätökseni perusteluita:

1. Koen antaneeni viimeisen neljän vuoden aikana koko lailla kaiken mitä itsestäni löytyy ko. pestissä. On ollut onnistumisia ja varmasti myös epäonnistumisia, arvioinnin tästä jätän muiden tehtäväksi. Joka tapauksessa koen, että tälle luottamustehtävälle olen ns. kaikkeni antanut ja nyt on aika siirtyä.

2. Mille tahansa organisaatiolle tekee hyvää, että vetäjä vaihtuu säännöllisin väliajoin. Tämä on mielestäni erityisen totta poliittisissa organisaatioissa. Jos samat kasvot on liian pitkään tietyssä tehtävässä tulee väistämättä eteen ”urautumista” ja toiminnan liiallista rutinoitumista. Kun vetäjä vaihtuu, toimintatavat punnitaan uudelleen, niitä kehitetään uusilla silmillä ja tarvittaessa muutetaan. Tämä on hyvä asia.

Yleisellä tasolla pidän myös kannatettavana kehityksenä sitä, että millä tahansa puolueen organisaation tasolla toiminta ei liikaa henkilöidy yhteen tai muutamaan ihmiseen. Vastuuta ja toimintaa on hyvä saada jaettua ”leveimmille hartioille” eli useammalle ihmiselle. Tämä on positiivista kehitystä sekä organisaation että sen ihmisten kannalta.

3. Kuten edellä mainitsin, aikaisemmin ajattelin että vaaleista vapaa v. 2022 on hyvä kohta ajaa sisään uusi puheenjohtaja. No, näinhän siinä ei käynyt. Toisaalta nyt näyttäisi olevan sellainen tilanne, että jos haluaisi odottaa vaalitonta vuotta saisi sitä melko kauan odottaa. Tämä ajankohta on kuitenkin mielestäni parempi kuin esim. vuoden päästä, kun ollaan jo todella lähellä seuraavia eduskuntavaaleja.

Tähän tietysti joku toteaa, että aluevaalit ovat heti tammikuussa. Niin ovat ja voin todeta, että tämän ilmoituksen myötä ei ole todellakaan tarkoitus tiputtaa hanskoja. Puheenjohtajan hommat tehdään 110 % loppuun saakka ja aluevaalit hoidetaan kunnialla maalin. Tämä on täysin selvä asia. On myös yhtä selvää, että tulen jatkossakin olemaan uuden piirin johdon käytettävissä neuvoja antamaan tai mitä tahansa muuta, mikäli he sille tarpeen kokevat. Itseäni en aio ”takapiruksi” kuitenkaan tyrkyttää, on myös tärkeätä antaa uudelle johdolle työrauha.

Lopuksi haluan kiittää luottamuksesta ja yhteisistä hetkistä kaikkia niitä ihmisiä, joiden kanssa tätä hommaa on saanut tehdä ja jakaa viimeisen neljän vuoden ajan. Käsittämättömän paljon on tapahtunut. Joskus negatiivistakin, mutta pääasiassa positiivista. Erityisen ylpeä olen siitä, että Pirkanmaan piirissä on saatu tiimihenki vietyä sellaiselle tasolle, että homma toimii ja tulokset puhuvat sen puolesta. Tästä on kiittäminen kaikkia toiminnassa mukana olevia henkilöitä. Ilman jokaista aktiivia ja talkoolaista harva asia olisi toiminut niin hyvin kun nyt on toiminut.

Aina on tietenkin varaa parantaa, ja aina ei kaikki mene niin hyvin kuin olisi halunnut. Mutta uskoisin että seuraavalla piirin puheenjohtajalla on kuitenkin kohtuulliset avaimet käsissään luotsatessaan piiriä uusiin haasteisiin ja tuleviin vaaleihin. Ja yhdessä tekemällä niistäkin se paras mahdollinen tulos jälleen kerran otetaan!

Tekstin aiheet:

Osallistu keskusteluun!


1 kommenttia
Nimetön
Tyytyväinen
#1

Hyvin peräänkuuluttaa Harri tärkeästä asiasta, nimittäin puheenjohtajalle annettavasta työrauhasta, on todella ikävää niiden taholta toiminta joiden pj ehdokas ei tule valituksi, alkaa välittömästi ”epämieluisan” pj:n kampittaminen ? Kyllä silloin kun pj:n valinta on suoritettu demograattisesti ja menettely on lain mukainen, silloin pitää hyväksyä seuraava motto ” valinnat on tehty, ja pulinat pois ” !

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

Ota kantaa

Heräsikö ajatuksia? Ota kantaa. Muista kuitenkin, että lyhyet ja napakat kommentit menevät paremmin perille kuin polveileva tajunnanvirta. Pitäydy asiassa ja salli muille keskustelijoille mielipiteenvapaus. Tutustuthan pelisääntöihin.

Haluatko mielipiteellesi kasvot? Rekisteröityminen mahdollistaa keskustelun oikealla nimellä ja oikeilla kasvoilla. Rekisteröityneenä käyttäjänä saat myös automaattisen ilmoituksen aina, kun kirjoittamaasi kommenttiin vastataan. Rekisteröidy tai kirjaudu sisään.

Kommenttisi

1000 / 1000