Perussuomalaiset

Harri Väänänen

Valkoposkihanhet aiheuttavat miljoonien eurojen vahingot

Sallimalla metsästysaika, kuten naapurimaissamme – alkaa se muuttamaan valkoposkihanhien käyttäytymistä ja muistuttamaan niitä luonnollisesta uhasta.

Valkoposkihanhien aiheuttamat tuhot ovat kevään myötä jälleen esillä erityisesti Pohjois-Karjalassa, jossa monet viljelijät ovat ajautuneet pahaan ahdinkoon tilanteen vuoksi. Hanhien aiheuttamien tuhot viljelijöille ja tuotannolle ovat huomattava ja niistä maksettavat korvaussummat lasketaan jo miljoonissa euroissa. Valkoposkihanhien kanta on riistäytynyt käsistä ja nykyinen tilanne on kestämätön, niin viljelijöille kuin kaupunkien puistoissa aikaansa viettäville kansalaisille.

Ympäristöministeriö tiedotti: kesäkuun 2022 alkuun mennessä vahinkoilmoituksia oli tullut Pohjois-Karjalasta 232 ja Kaakkois-Suomesta 112. Kevään 2022 vahingot yltävät laajuudeltaa ja määrältään vuoden 2020 vahinkoihin. Tuolloin hanhien viljelysvahinkoja korvattiin noin 3,4 miljoonalla eurolla. Laskennoissa havaittiin noin 500 000 valkoposkihanhea samaan aikaan Suomessa. Todellinen määrä lienee huomattavasti suurempi.

Mitä keinoksi?

Sallimalla metsästysaika, kuten naapurimaissamme – alkaa se muuttamaan valkoposkihanhien käyttäytymistä ja muistuttamaan niitä luonnollisesta uhasta. Virossa, Ruotsissa ja Tanskassa ammutaan merkittäviä määriä valkoposkihanhia, jolloin viljelysvahinkoja saadaan vähennettyä. Lajin rauhoitukseen Suomessa ei enää tällä kantamäärällä ole mitään aihetta. Nykyään valkoposkihanhen uhanalaisuusluokitus on Elinvoimainen!

Sallimalla Suomessa valkoposkihanhien metsästys, vähennetään viljelysvahinkoja ja veronmaksajien rahaa säästyy tärkeämpiin kohteisiin.

Tekstin aiheet:

Osallistu keskusteluun!


4 kommenttia
Nimetön
Utelias
#1

Metsästyksellähän , niitä tasataan riistatuhoja , mikäs siinä mättää , ettei valkoposkihanhien kohalla toimi sama , menetelmä ?! Ei kai tässä ole mitään , niin sanottua ” pyhälehmä ” systeemiä ?!?

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

Nimetön
#2

Hölmöläisten hommaa, ettei valkoposkihankia metsästetä ja kantaa vähennetä!

Hirveän suuri haitta maanviljelijöille.
Hirveän suuri haitta myös kaupunkien ja taajamien asukkaille, kun puistot ja rannat, uimapaikat on pilattu valkoposkihanhien ulosteilla.
Järkyttävää!!! Ei ole enää paikkaa, minne voisi istahtaa ja vilttinsä levittää.

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

Nimetön
#3

Metsästäjille on alettava maksaa ”hygieniako rvausta” valkohäntähanhiongelman lopullisesta helpottamisesta.

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

Nimetön
#4

Luonnon ennallistamista on edistettävä myös asettamalla tuullimyllyjen rakentajille hiilinielujen säilytysvelvollusuus. Sen voisi täyttää uudistamalla hakkuuaukkoja Suomessa maanomistajan pyynnöstä. Metsänhoitoyhdistykset voisivat varmaankin kohtaantaa istutusvelvolliset ja metsänomistajat.

Hiilinielut ovat ilmastoväen ja metsänomistajien yhteinen asia.

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

Ota kantaa

Heräsikö ajatuksia? Ota kantaa. Muista kuitenkin, että lyhyet ja napakat kommentit menevät paremmin perille kuin polveileva tajunnanvirta. Pitäydy asiassa ja salli muille keskustelijoille mielipiteenvapaus. Tutustuthan pelisääntöihin.

Haluatko mielipiteellesi kasvot? Rekisteröityminen mahdollistaa keskustelun oikealla nimellä ja oikeilla kasvoilla. Rekisteröityneenä käyttäjänä saat myös automaattisen ilmoituksen aina, kun kirjoittamaasi kommenttiin vastataan. Rekisteröidy tai kirjaudu sisään.

Kommenttisi

1000 / 1000