Perussuomalaiset

Calle Viteli

Rasismi & ilmastopropaganda

54 kommenttia

Muutama päivä sitten vietettiin valtiopäivien virallisia avajaisia, joissa puhuivat niin piispa, presidentti kuin puhemies vuorollaan. Hämmentävää oli huomata, millaisia teemoja nostettiin esiin. Ekumeenisessa avajaisjumalanpalveluksessa piispa piti saarnan, joka sisälsi poliittisia kannanottoja. Sen jälkeen vielä presidentti nosti esiin rasismin sekä antisemitismin, unohtamatta ilmastonmuutosta, jota myös puhemies puheessaan komppasi. Minua huolettaa tässä keskustelussa muutamakin asia.

Ensiksikin se, että kirkko on alkanut ottaa yhä enemmän osaa politiikkaan. On huolestuttavaa, että yhteisö, jonka kuuluisi olla moniääninen ja salliva alkaakin vetämään jotain poliittista linjaa. Varsinkin, kun seurakuntalaiset tai työntekijät, eivätkä piispatkaan ole samaa mieltä asioista. On varsin perusteltua, että kirkko osallistuu arvopohjakeskusteluihin ja tuo näkemyksiä päätöksentekoon omalla näkökulmallaan mutta heikoilla jäillä ollaan, jos valitaan avoimesti poliittinen näkökulma. Tällaisen ratkaisun oli piispa Kalliala tehnyt. Tiedän, että on seurakuntia, jossa on alettu ohjeistaa rukoilemaan ilmastonmuutoksen puolesta. Mikä on täysin käsittämätöntä, sillä ilmastonmuutos on asia, josta voidaan olla niin montaa mieltä. Suutari pysyköön lestissään, joten kirkon tehtävä olkoon kuitenkin sana ja sakramentit.

Tämä talvi etelässä on ollut hyvin vähäluminen ja syyksi on kaivettu yllätys, yllätys – ilmastonmuutos. Vähälumisuus ei ole mikään uusi juttu, vaan esimerkiksi vuosien 1964–65 ja 1974–75 talvet ovat olleet vähälumisia. Todellisuudessa keskustelu ilmastonmuutoksesta on aivan absurdia. Aletaan kasvisyöjiksi mutta tiedättekö, että se soija kasvaa sillä pellolla, joka raivattiin sademetsästä? Matkustan osoittamaan mieltäni, jotta maailma pelastuisi mutta teen sen yksityisautolla ja otan siitä kuvan älykännykällä, joka on tehty Kiinassa tehtaalla? Rikkaalla länsimaisella on varaa olla valikoiva mutta entä Intian slummissa, jossa asuu satoja tuhansia ihmisiä. Kiinnostaako heitä yhtään se, että Ganges-joki saastuu? Kun samaan aikaan pitää miettiä, mistä leipä pöytään. Ei kiinnosta. Eikä kiinnosta sitä tehtaanomistajaa, joka käärii rahaa niistä älykännyköistä, joilla me otamme kuvan siitä vegeannoksesta lautaselta. Siinä pinossa ei paljon muovipillit paina.

En ymmärrä, miksi nykyisin jokaisessa merkittävässä puheessa nostetaan esiin rasismi ja vihapuhe. Tai oikeastaan ymmärrän, sillä meillä on muutamia ”taikasanoja”, joilla keskustelu asioiden oikeilla nimillä voidaan lopettaa alkuunsa. Ilmastonmuutos on yksi näistä taikasanoista, rasismi ja vihapuhe kaksi muuta. Usein nostetaan esiin, että rasismilla ja vihapuheella nostetaan esiin häpeää, joka johtaa vihaan. Onko kukaan koskaan sanonut, että vastakkaisten mielipiteiden tukahduttaminen aiheuttaa turhautumista ja sitä kautta vihaa. Meillä kuitenkin selkeästi on vallalla sellainen kulttuuri, että on olemassa oikeita mielipiteitä ja sitten olemassa vääriä mielipiteitä. Tällä hetkellä ne ”oikeat” mielipiteet tulevat vihervasemmistolaiselta hallitukselta.

Nyt, kun tämän vuoden valtiopäivä on virallisesti avattu ja puheet pidetty niin on aika nähdä, mihin se sitten johtaa. Tällä hetkellä kaikkien huulilla näyttää olevan vain case Mäenpää. Tässä oiva esimerkki siitä, kuinka hyvin kestämme toistemme mielipiteitä ja varsinkin sitä, että toisilla on niihin sama oikeus ja yhtä arvokas mielipide kuin meilläkin. Toivon todella, että tämä ei vie huomiota niistä oikeista asioista ja niiden edistämisestä.

Tekstin aiheet:

Osallistu keskusteluun!


54 kommenttia
Nimetön
#1

Niin, Intian 16 000 000 pyhää märehtivää eivät tuota samaa metaania, kuin suomalaisen navetan noin 800 tuhatta. Intialainen metaani on kaiketi kaikessa pyhyydessään ilmaston kannalta täysin turvallista. Vai onko oikeasti kyse ollenkaan itse metaanista, onko kyse intialaisen kaltaisesta uskonnosta Suomessa, jossa kaiken eläväisen oikeudesta elää? Oikeus elämään on tietenkin totta, mutta miten se liittyy ilmastoon, eipä juuri.

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

Nimetön
#20

Metaanissa on yksi hiiliatomi, jossa maksimi vetymäärä on neljä ja esim. kolmesta hiilestä ketjussa, eli propaani sitoo kahdeksan vetyä. Näin pelkän vedyn säilyttäminen vaatii paljon järjestelyjä. Näin esim. litran polttoöljyä polttamalla saadaan 560 grammaa vettä. Se on juuri se vesi, joka näkyy piipuista, ei hiilidioksidi. Vesi maapallolla on aineen yhtymistä happeen. Rikkikään ei ole haitaksi, jos palolämpötila nousee yli 100 C asteen. Metaanin polttaminen, oli se maasta tai mädättämisestä ym. biomassasta peräisin, ei vähennä hiilidioksidin määrää, koska tilavuuteen mahtuu enemmän näin molekyylejä, kuin kolmihiiliseen propaaniin. Rikin osuus polttoöljyssä on luokkaa 0,1%. 100 C astetta alempi palolämpötila muodostaisi rikkihapoketta. Käytännössä rikki hajoaa metsien elämän ylläpitoon ilmakehän kautta. Yksi ainoa koivu saattaa niellä kasvuunsa jopa satoja kiloja hiilidioksidia kasvukaudellaan, ja puita on paljon. Valtaosa hiilestä katoaa maan sisään sienirihmaston ylläpitoon.

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

#2

> Ekumeenisessa avajaisjumalanpalveluksessa
> piispa piti saarnan, joka sisälsi
> poliittisia kannanottoja.

Ilmastonmuutos on uskonto.
– Eikö uskonto sitten kuulu kirkkoon?

Sosiaalisen järjestyksen mukaisesti piispat ja presidentit julkisesti tunnustavat tuota uskontoa. Jos he eivät näin tekisi, tämän globaalin uskonnon korkeammalta taholta tulisi eteen nopea erottaminen virasta, toimesta tai kutsumuksesta vääräoppisuuden, kerettiläisyyden, vuoksi.

Eivät nämä piispat ja presidentit vahvemmilleen mahda mitään!

Kun valtio alkaa harjoittaa uskontoa, on seurauksena vääräuskoisten hävittäminen maan päältä, vaikka sitten pitäisi ulkomaille mennä sotimaan, kotimaasta nyt puhumattakaan. Näin käy aina.

Tämänpä takia perustuslain laatija erottivat valtion ja kirkon. Mutta historia toistaa itseään. Uskonto pyrkii ottamaan valtion hallintaansa. Ei sille mitään voi.

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

Nimetön
#32

Ilmastonmuutoksen kieltäminen perustuu uskoon ja persu uskoo mitä haluaa, oli faktaa tai ei. Yleensä persu uskoo muuta kuin faktaa.

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

Nimetön
#38

Ja alarmisti se vaan uskoo, että ilmasto muuttuu ihmisen toimesta; ei muutu! Ihmisen osuus lämpenemisestä oletetaan olevan luokkaa 1 watti/neliömetri, mutta sekään tuskin pitää paikkaansa. Maapallon magneettikenttä päästää entistä enemmän aurinkotuulta kentän heikkenemisen vuoksi. Lämpö ei ole pysyvää, se kokee lämpökuoleman (lämpövärähtely tarvitsee jatkuvaa lisäenergiaa), kun lakkaa saamasta energiaa, ja näin sen minkä säteily päivällä lämmittää, se yö purkaa. Hiilidioksidin määrä ilmakehässä kasvaa lämpenemisen myötä, ja lisäksi satelliitit mittailevat koko ilmakehän hiilen keskiarvoja jne., eli ei vertailukelpoista entisaikojen mittauksiin verrattuna. Toiseksi maapallon asento muuttuu jatkuvasti, jossain kylmenee, kun toisaalla lämpenee.

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

Nimetön
#39

Juuri näin, ihmisen toimilla ei ole ilmastolle mitään merkitystä. Jotta ihmiskunta ymmärtäisi, miten suurien asioiden kanssa ollaan tekemistä, on muistettava, että maapallolla tunnetaan kohtuullisella varmuudella ainakin kuusi superpluumia, ei ns. kuumaa pistettä. Nämä ovat kooltaan noin 1500-3000 km halkaisijaltaan, ja ulottuvat jopa 2900 kilometrin syvyydelle. Toisin sanoen nämä alueet ovat kuin jättimäisiä patoja tulet alla, eli on täysin selvää, kuka tai mikä maapallon sisäisiä ja ulkoisia lämpöjä hallitsee. Ihminen on kyytiläinen planeetalla, joka määrää, miten meidän tulevaisuudessa käy. Olisi todella hyvä, jos ilmasto oikeasti hieman lämpenisi, Suomi on säästänyt fossiilisia eniten luonnon itsensä aiheuttaman lämmön avulla. Parasta fossiilisten säästöä saadaan asteen tai parinkin lämmönnousuilla, ja etenkin suurilla energiankulutusalueilla, kuten eteläisessä Suomessa. Onneksi olkoon Suomi?

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

Nimetön
#40

Otsonikadolle on useita syitä, mutta se mikä ei saa tarpeeksi huomiota, on metyylibromidi, jota käytetään lämpimissä maissa hyönteismyrkkynä. Merivesi sisältää runsaasti bromia. Kyse ei siis ole hiilidioksidin aiheuttamasta otsonikadosta.

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

Nimetön
#50

Näitä kait enää moni lue, mutta laitan tänne muistiin ajatuksia. Tällä hetkellä pohjoinen Tyynenmeren pohjukka nousee maapallon ytimen asennon muutoksen johdosta, eli Berengia palaa. Vastaavasti Euroopan pohjoinen osa on laskeutumassa, johtuen maapallon napojen liikkeen vaikutuksesta, jossa tärkein asia on päiväntasaajan halkaisijan suhden napa-alueiden etäisyys maapallon keskipisteeseen. Tärkeimpiä indikaattoreita asian havainnoinnissa on magneettisen navan nopea liike, ja mannerlaattojen liikkeestä johtuvat maanjäristykset, josta viimeisin Venäjällä noin 65 astetta N, 145 astetta E. (liki Usta Nera). Magneettinen pohjoisnapa liikkuu tällä hetkellä noin kilometrin viikossa, eikä tuo olisi mahdollista ilman ytimen asennon rajua muutosta, nestevirtausmuutos-teorioiden ollessa heikko. Magneettinen pohjoinen on hakenut paikkaansa vuosisatoja, ja se sulkee nestevirtausteorian ulos. Lopputulos tulee varmasti yllättämään asiassa mm. ilmastoteorioiden osalta, ja kaataa CO2 teorian.

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

Nimetön
#51

Lisään viellä, valtamerien osuus maapallon pinta-alasta on noin 2/3 osaa. Merien albedo on keskimäärin 10%, eli maahan (mereenkin) saapuvan säteilyn teho on luokkaa 240 W/neliömetri, jossa merestä palaa säteilyä ilmakehään noin 24 wattia neliömetriä kohden päiväaikaan. 24 watin lämpölähteen vaikutus ulottuu vain metrien korkeuteen. Tuolla ei ole merkitystä vähäisen hiilidioksidin vaikutuksellakaan ilmaston suhteen, koska lämpö vastaa lähes ihmisen heijastamaa lämpöä, ja eikä kukaan ole keksinyt väittää, että ihmisen lämpö lämmittää ilmastoa. Ilmaston voidaan siis väittää lämpenevän noin 24 watin lämmönlähteellä neliömetriä kohden, kun yön aikana tuo lämmönlähde lakkaa toimimasta. Tuo on kuitenkin lähinnä satukirjoista. Luonnollisesti lämpöä varautuu meriin, kuten mantereisiinkin, mutta se on aina suoran säteilyn aiheuttamaa, ilman tuotahan eläisimme jääkaudessa. Ilmakehän on äärimmäisen heikko lämpövarasto, verrattuna esim. vesisäiliöön, jossa eriste ratkaisee lämpövuodon.

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

Nimetön
#52

jatkan, noin vajaan kymmenen tuhannen vuoden kuluttua Etelämanner elää yöttömiä öitä ja jäätiköt sulavat. Merenpinta nousee sulavien mannerjäätiköiden vuoksi, kun samaan aikaan pohjoisen pallonpuoliskon jääkausi kasvattaa vastaavasti mannerjäätiköitä, joka kompensoi edellistä. Ilmastolliset muutokset ovat kahden kauppa ja keskiarvo, prekessio ja perihelikiertymän jatkuva ja päällekkäinen epätahtinen muutos. Eteläisellä osalla pelkästään jäätiköiden sulaminen ei nosta merenpintaa, vaan huomattavasti nykyistä laajempi merialue saa suoraa säteilyä, josta lämpölaajeneminen. Systeemissä ihmisen aiheuttama ilmastonmuutos on luokkaa kaarnalaivan suhde valtamerilaivaan, eli ei mitään.

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

Nimetön
#53

Juuri näin, Uudesta Suomesta luin juuri blogia, jossa mainittiin Saharan metsityksestä, vain vesi puuttuu ajatuksella. Vain osittain totta. Kasvualusta tarvitsee ennen kaikkea toimivan ravitsevan sienirihmastolle kelvollisen systeemin, jota vesi yllä pitää. Puusto on sienijuurisia, ja ilman sienirihmastoa ei ole puustoa. Pelkästään liikkuvilla hiekkadyyneille istutettu puusto edes riittävällä vedellä ei toimi.

Australian eukalyptuspuita kehutaan hiili-imureiksi, mutta syväjuurisena ja varsin suurella haihdutuksella tuo hörppii pohjavedet varsin syvälle, ja aiheuttaa pintakuivuutta, jota toisella puulajilla ei syntyisi. Tässäkin kyse on puuntuotannon maksimoinnista, ei järjellisestä pohjavesien käytöstä.

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

Nimetön
#54

Saharan tilanteeseen vaikuttaa suurimmaksi osaksi prekessio, eli maapallon hyrräliikkeen aiheuttama päiväntasaajan sijainnin muutos. Tuossa esim. Suomi sijaitsee lähimpänä päiväntasaajaa noin hieman alle 3000 vuoden kuluttua, kuten Grönlannin eteläinen kärkki, ja parin kymmenen tuhannen vuoden kuluttua Suomi sijaitsee nykyiselle kartalle sijoitettuna hieman Huippuvuorten pohjoispuolella. Jääkausi ei ole siis vain yksi saman aikainen ja yhdellä alueella sijaitseva jäätikkö, vaan paljon monimutkaisempi systeemi. Noihin aikoihin Sahara vastaavasti sijaitsee nykykartalle sijoitettuna Euroopan alueella ja ilmastossa. Sahara on luokkaa Euroopan kokoinen alue. Saharan alue on luokkaa 9 miljoonaa neliökilometriä, ja hiekkaa riittää

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

Abiturientti
Hämmentynyt
#3

Ei kirkko politikoi, eikä Pressan tarvitse. Kummatkin tahot näkevät aivan saman, kuin me muutkin. Rasismi on Suomessa lisääntynyt aivan kuten muuallakin euroopassa. Tähän on vaikuttanut monet seikat, niitä nyt erittelemään, mutta vihapuhe on kuitenkin arkipäivästynyt. Eduskunnassa, somessa, lehdissä ja kaduilla tämän huomaa, jopa hakaristit liehuvat Helsingin keskustassa. Ei hyvä ja kuten Sauli sanoi puheesta on lyhyt harppaus tekoihin. Tällaista Suomea minä en halua, eikä kukaan muukaan tarvitse. Kyllä meidän on osattava asiat kertoa ilman vihaa, haukkumista ja alentamista. Ollaanhan me kuitenkin ihmisiä, ollaanhan?

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

Nimetön
#4

Sikälikin väärin, puheita pitävät erottuvat niistä, jotka vain ajattelevat ja tekevät. Puheista jää kiinni, mutta ajatuksista ei. Näin ajatuksista on lyhyin matka tekoihin. Suurimpiin terroritekoihin syyllistyneet eivät varmasti ilmoita lehdissä aikeistaan. Kaikissa meissä on osansa vihaa, ja purkautumista olisi hallittava, ei padottava. Kasvatus ja ympäristö, kuten maahanmuuttajien aikaisemmat kokemus ja kulttuurinen tausta voivat poiketa räikeästi esim. suomalaisesta kulttuurista, ja sekös saa sapen kiehumaan, ja toritapot tai tutuksi tulleet raiskaukset kasvattaa vihaa, ja sille ei voi mitään. Pientä on se pulputus, jos joku ei kaipaa ulkomaalaisia Suomeen elätettäväksi, vaikka olemmekin kaikki ihmisiä.

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

Nimetön
#5

Itsekseni ajattelen, että TP:n puhe rasismista ja antisemitismista liittyy enemmänkin juutalaissia koskettavan kiinteistön tuhrimisesta. Mihin ideologiseen suuntaan tuo tuhriminen liittyy? Jokseenkin varmaa, että vasemmistoideologiasta ja Israelia vihaavista tahoista. Meille tuo antisemitismi on lisääntynyt maahanmuuton seurauksena.

Rasismista käyttäytymista kuten myös vihapuhetta löytyy itseasiassa sieltä sun täältä, mutta syyttely kohdstuu vain yhteensuuntaan tunnistamatta omaa vihapuhetta sieltä toisaalta tulevasta.

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

Kalifaatin vastustaja
#47

Valkoihoinen voi olla rasistinen ja niin tummaihoinenkin.
Etnisesti suomalainen voi olla rasisti mutta maahanmuuttajakin voi rasisti esim. kantaväestöä kohtaan.

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

Enska
#6

Rasismia syntyy siksi että liian erilaiset kulttuurit tungetaan samojen rajojen sisään.
Jos maailmasta poistettaisi kaikki rajat seuraisi sadan vuoden kaaos, järjestyneiden yhteiskuntien ja talouden kaatuminen.
Pikkuhiljaa alkaisi muodostumaan uudestaan kansallisvaltioita ja yhtenäiskulttuurin tai tietyn uskonnon omaavia alueita joille tehtäisiin rajat.
Kaikki kehitys alkaisi taas alusta.

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

Nimetön
Hämmentynyt
#7

Miksikähän rasismi on lisääntynyt? Onko sitä pohdittu? Onko ihmiset muuttuneet yht’äkkiä, vai onko olosuhteet?
Mikä sitten on rasismia? Jos olen sitä mieltä, että en näe järkevänä elättää tänne salakuljettajien markkinoinin tuloksen saapuneiden nuorten miesten laumaa, hamaan tulevaisuuteen asti, niin olenko rasisti?
Varsinkin jos rohkenen sanoa asian ääneen? Jos sanon asian ääneen, lietsonko vihapuhetta?
Vai mikä on näiden näkökantojen lähtökohta ja tarkempi määritelmä? Vai eikö tuota mieltä saa olla?
Jos olen sitämieltä, että kantasuomalaisten, varsinkin nuorten, tulee osallistua työn tekemiseen, elantonsa eteen. Nuhjaamiselle Kelan tukien varassa tulee asettaa tiukat kriteerit. Olenko syyllistynyt hyökkäykseen ”kansanryhmää” kohtaan?
Näitä pohdiskelen.

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

Nimetön
#8

Suomen talous ei kestä eumelamiini-ihoisten maahanmuuttoa. Tuo johtuu siitä, että tummaihoisten D-vitamiinin saanti esim. kasvinkunnasta ei riitä, ja punaisen lihan syönti pilaa kuulemma ilmaston. Silloin kun aloitettiin maanviljely, ja siirryttiin enemmän kasvisten syöjiksi, edes vaalea iho riittänyt D-vitamiinin saantiin, puhumattakaan läpi eumelamiini-ihoisten, eli tummaihoisen ihmisen tarpeisiin. Kasvisyönnin lisäksi ihmisen ravintoon on saatava liharuokia, kuten maksaa jne., jotka sisältävät runsaasti D-vitamiinia. Missään tapauksessa tummaihoinen ei saa sitä tapeeksi etenkään kasvipitoisista ruuista, ja tulee kuormittamaan voimakkaasti etenkin suomalaista terveydenhuoltoa, jossa lääkäriajat ovat venyneet jo jopa kuukauteen, ja erikoishoidoissa menee kevyesti jopa yli puoli vuotta. Vertailun vuoksi Kanadassa lääkäriin pääsee jo puolesta tunnista tunnin sisällä. Kaikki nuo ongelmat syntyvät siitä, että lääkärit työskentelevät mieluummin yksityisellä puolella; raha ratkaisee.

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

Nimetön
#10

ai jaa… elikkä siis Antifa on sitten sitä parempaa rasismia ja vihaa… vai?

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

Nimetön
Tyytyväinen
#17

Adi- #3 Juu emme tarvitse vihaa !?! Mutta melkein juuri tämä porukka on lähtenyt samaan laulukuoroon , vihaa lietsomaan mitä Galle alussa luetteli ja vieläpä etunenässä !?? Abikin saisi olla tarkkana , mitä valtamediastatulee ulos !? Monesti asiat on juuri toisinpäin !?!

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

Nimetön
#9

Sen verran pitää kertoa siitä ilmastopropagandasta, että ilmasto muuttuu totta kai koko ajan, ja muutokseen liittyy myös runsaasti paikallisia muutoksia, kun toisaalla lämpenee, niin toisaalla usein kylmenee. Kylmintä Suomessa tulee olemaan noin 100 000-120 000 vuoden kuluttua, kokien seuraavaan lämpöhuippuun mennessä kolme interglasiaalia. Lämpöhuippunsa Suomi tulee kokemaan noin 3000 vuoden kuluttua, josta matka jatkuu useamman glasiaalien ja interglasiaalien kautta aikanaan nykyisiin lämpöihinsä. Pohjolassa tapahtuu kuitenkin runsaasti muutoksia, ja jäätiköitä muodostuu toisaalla samaan aikaan, kun suomalaisia hellitään aikansa hieman lämpimämmällä ilmastolla. Suomen lauha ilmasto ei siis kerro maapallon ilmastosta kokonaisuutena mitään, eikä varsinkaan hallitse ilmastoa miltään osin. Systeemiä pohjoisella pallonpuoliskolla pitää yllä maapallon prekessioliike, kuten myös perihelikiertymä. Maapallon sisäiset muutokset, nestemäinen ydin muovautuu asennon muutoksen, ja aiheuttaa..

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

Nimetön
Vihainen
#11

Suomi on nykyään täynnä mielensäpahoittajia.Ja varsinkin valtaapitävissä niitä on paljon.Mikäli olet erimieltä valtapolitiikasta/päätöksistä,olet vihapuhuja,maalittaja,rasisti!

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

Charlie Black
Iloinen
#12

Presidentti tosiaankin otti puheeksi rasismin ja antiseminismin, hän puhui siitä yleisesti, mainitsematta mitään nimiä tai puolueita. Sen sijaan Sebastian Tynkkynen otti herneen nenään ja väitti puheen kohdistuneen perussuomalaisten puolueohjelmaa vastaan. Samalla hän siis myönsi, että rasismi ja antiseminismi todellakin kuuluvat persujen perusarvoihin! Asia on nyt siis puolueen edustajan puolelta myönnetty, eikä sitä tarvitse enää naamioida miksikään muuksi.

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

Nimetön
Hämmentynyt
#13

Iloinen löydöstäsi?
Itse en asiaa noin selkeästi näe, mutta sitä mietin, onko Sauli Jennin puhuva pää? Suusta lipsahtelee mielipiteitä, joita ei olettaisi analyyttiseltä juristita lähtevän. Jotenkin pistää epäilemään, että ne on sinne syötetty vällyjen alla, herkkinä hetkinä?

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

Keijo
#25

Kas, Lii Anderssonin sanoin, PASKAPUHETTA.

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

Nimetön
#14

Pääosa poliittisista päätöksistä tehdään vällyjen alla, se on sitä tasa-arvoa. Kasvatus lähtee sieltä vällyjen alta, eli suomeksi, mitä häijympi puoliso, sen häijympää politiikkaa.

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

Nimetön
#15

Lapsellinen, tyhjänpäiväinen ja köyhä kirjoitelma. Taattua persutasoa.

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

Nimetön
#16

Miten arvioisit omaa kirjoitustasi?

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

Nimetön
#33

Mahdoton arvoida, koska en julkaise kirjoituksia blogeissa tai muualla.

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

Kalifaatin vastustaja
#48

Siis analysoit ansiokkaasti toisten blogeja. Oliko tuo yläpuolinen kommenttisi (#15) taattua tasoasi?

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

Kuuluu kirkon toimiin
#18

Ilmastonmuutos on totta. Siitä voi kiistellä tiedemiesten kanssa onko ihmisillä osuutta sen syntymiseen, ainakin muutoksen nopeutumiseen on ollut. Miksi siis ei saisi rukoilla elinkelpoinen ilmaston säilymisen puolesta samoin kuin vaikka sairaiden ihmisten puolesta? Se on sitten uskon asia onko rukouksesta apua mutta kuuluu selkeästi toimintana kirkon ydinalueeseen.

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

Nimetön
#19

Sen muutoksen nopeudelle voi olla monta selitystä, joista yksi on ratkaiseva. Aurinko, maapallon asennon muutoksen johdosta irtaantunut ulompi nestemäinen ydin, jossa pinnasta todettu nopea magneettisen navan liike kertoo paljon; aiheuttaa multipolista m-kenttää, eli suojaus heikenee jossain ja toisaalla se vahvistuu. Maapallon ulompi ydin on siis kuumaa nestemäistä materiaa, jossa myös ytimen säde on päiväntasaajalla napaseutua suurempi (keskipakovoima). Sisempi rauta-nikkeli ydin yrittää säilyttää asentonsa auringon magneettikentässä. Prekessiossa, jossa jääkauden jälkeisenä aikana alkuperäinen akselinpää, joka sijaitsee Siperiassa, tekee ympyräistä liikettä, hyrräliike. Kierroksen tekemiseen kuluu aikaa noin 26 000 vuotta, ja samaan tahtiin muotoutuu uudelleen myös ulompi ydin, josta on seurauksena syvyysmuutoksia pinnalla; Beringinsalmi nousee, Australin ja Uuden-Seelannin alueet vajoavat nykyisten napasäteiden muuttuessa, aina itäiseen Afrikkaan saakka, kuten Malediivit.

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

Nuori
Hämmentynyt
#21

Rasismista vielä. Sillä on syvät juuret ihmiskunnan historiassa. Natsien hirmuteot, Apartheid , orjuus ja mustien kohtelu USA:ssa, vain muutamia kamaluuksia mainitakseni. Nämä ovat vahvasti juurtuneet ihmiskuntaan ja aika ajoin sama trendi on nousemassa, meilläkin. Se, että Tynkkyset, Jussit ja Mäenpää heittelevät mauttomuuksia ja sammakkoja on huolestuttavaa. Ne helposti arkipäivästyvät ja luovat uuden normaalin. Tähän on puututtava ja varjeltava, ettei entiset pahat nosta enää koskaan päätään. Vihapuheet pitää nujertaa aivan kuten muukin rikollinen toiminta. Todella ikävää, että tästä aiheesta näin upeassa maassa pitää edes kirjoittaa. Kaasukammioistakin on aikaa yli 70 vuotta!

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

Tane
#22

Kaasukammioissa desinfioitiin vaatteita. Ihmisten kaasutuksista ei ole todisteita.

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

Nuori
Hämmentynyt
#28

Eli kiellät Holocaustin täysin???

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

Tane
#31

Ei ole todisteita.

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

Nimetön
#34

Tane asuu tynnyrissä, eikä pääse pois.

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

Nimetön
#23

Vihapuheet ovat venyvä käsite, mutta jos saataisiin edes vihateot loppumaan, oltaisiin pidemmällä hyvänteossa. Vihakuolemia ovat mm. miljoonat syyttömänä päänsä menettäneet tai roviolla poltetut jne. Viha purkautuu turvallisimmin vain puhumalla, ei patoamalla se väkivallaksi. Vihapuheet osoittavat yleensä huonoa kasvatusta tai kasvuympäristöä.

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

Aatu
#24

Orjien ja mustien kohtelu USAssa…..
Miksi vain USA mainittu? Orjia ollut ympäri maailman ja mustillakin ollut orjansa.

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

Rasisti
#49

Se on sitä parempaa rasismia.

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

Yrittäjä
#26

Antisuomalaisuus on kyllä sallittua!
Sitä vastustaa vain PS?

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

Nimetön
#27

Suomi on rakentanut hyvinvointinsa, eli koulutus ja terveyshoitojärjestelmänsä omien verotulojensa voimin. Se on aivan sama, minkä värisiä ulkolaisia siihen pyrkii, jokaisella on oikeus turvata omaa hyvinvointijärjestelmäänsä, ja sitähän jokainen ajatteleva ihminen Suomessa tekee. Onko itsesuojelu rasismia?

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

Lasse Hietanen
Iloinen
#29

Hei. Kiitos Calle ja Ystävät. Tykkäsin kirjoituksestasi. Kyllä meidän elämä on pahasti pielessä; kun piispalla ei ole mielessä; että Jeesus Kristus on aina; Korottamisen arvoinen ja Hänen; Isämeidän rukouksessa on jo otettu huomioon; ilmastokin, koska me ihmisethän sitä ainoastaan huonommaksi teemme ja siksi, koska emme elä; Isämeidän rukouksen mukaisesti. Perkele siitä on meille ongelman tehnyt; koska Jeesus tahtoisi meidät; takaisin ”ruotuun”, eli toteuttamaan kaikessa; Hänen Hyvää tahtoansa. Kiitos. Siunaten, Lasse.

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

Hävetkää
Vihainen
#30

Mitä PS oikein haluaa? Apartheid käyttöön ja väärän väriset bussin takaosaan häpeämään? Rasismi on juuri sitä.
Ihmisen ihonvärillä ei ole mitään tekemistä kansalaisuuden kanssa. ”Neekeri” voi olla Suomen kansalainen ja armeijan käynyt veronmaksaja.

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

Lare
#35

Onpa sekopäinen mielikuvitus kun tuollaista Apartheidia yrität väittää jonkun tavoittelevan.

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

Nimetön
#36

Tokaisu voidaan luokitella aivopieruksi, ja jo muutamaa kappaletta pidemmät kirjoitukset tai puheet aivoripuliksi, viittaan tässä myös opetusministerin tokaisuihin.

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

Nimetön
#37

Vieläkö joku muistaa, kun meillä oli muutama pakkastalvi, niin ilmastovouhkaajat peräjälkeen todistelivat, että ne johtuvat ilmastonlämpiämisestä. Ilmastonmuutos kuulemma muuttaa napapyörrettä niin ettei meille pääse talvella koskaan enää matalapaineita tuomaan lauhaa ilmaa. Vaan korkeapaineet tuovat meille aina ilmastonmuutoksesta johtuen Siperiasta kylmät pakkastalvet. Noh. Tänä talvena on matalapaineet tuoneet lauhaa. Eihän tässä näin pitänyt käydä. Eipä ole ilmastovouhkaajat puhuneet mitään muuttuneesta napapyörteestä?

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

Nimetön
#41

Tein tuossa muutamia mielenkiintoisia havaintoja napapyörteen toiminasta. Kun päiväntasaajalla planetaarinen ilmakehänkierto on myötäpäivään 137 km/h, 10 hPa korkeudella, vastaavasti pohjoisella pallonpuoliskolla levetsasteella 60 astetta Pola Vortex:n kierto oli vastakkainen, ja kaksinkertaisella nopeudella 276 km/h. Näiden kahden välissä oli noin 11 pienempää ja suurempaa myötäpäivään pyörivää pyörrettä, joka pyörittää napapyörrettä. Eli tuo tarkoittaisi sitä, että napapyörre saa voimansa ja nopeutensa nimen omaan päiväntasaajan ilmakehän kierrosta, mutta 60 leveysasteella kehänopeus kasvaisi kaksinkertaiseksi (matkan lyhentyessä kehällä). Tilannne muistuttaa monirattaista hammaspyöräsysteemiä. (tämä vain ihmeteltäväksi asiasta kiinnostuneille). Lämpötiloista ei ole selittäjäksi napapyörteen synnyssä, selviää kun katsoo eri korkeuksien lämpötiloja.

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

Nimetön
#42

Juuri näin, eteläisellä pallonpuoliskolla vastaavaa ilmiötä ei esiinnyt, joka johtuu mantereiden (vuoristot) ilmavirtauksen ohjailusta pohjolassa, sekoittaa kiertoa. Etelämantereeella napapyörre toimii huomattavasti matalammalla, mutta matalapaineita on jokseenkin sama määrä, kuin pohjoisella pallonpuoliskolla. Pohjolan napapyörre saa voimaa myös aurinkotuulen vaikutuksesta, napapyörteen sisään jäävä pinta-ala on jokseenkin napaonkalon laajuinen (R noin 1500 km), toimii eräänlaisena ”laakerina”, ja sidoksissa magneettiseen napaan, joka on liikkeessä. Auringosta saapuvat varautuneet hiukkasparvet (95% protoneja)muodostavat n-onkalosta eräänlaisen matalapainekattilan suhteessa ympäröivään talveen, ja näinhän se käytännössä toimiikin. M-navan nopeasta liikkeestä johtuen koko kenttä on multipolinen, ja napapyörteitä voi olla jopa useampi, ne ohjailevat saapuvia hiukkasparvia, jotka reagoivat rajusti ilmakehän happeen ja typpeen, hapesta mm. punainen ja vihreä revontuliin.

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

Nimetön
#43

Nyt kinastellaan, lisääkö ihminen hiilidioksidia ilmakehään; lisää, täysin luonnollista, täytyyhän ihmisen hengittää. Se jää huomiotta, kuinka paljon ihmisen tarvitsemaan ravintoon kuluu hiilidioksidia, lähes puolet ihmisperäisestä tai ihmisen liikkeelle laittamasta hiilestä. Merilevälle tuo ihmisen hiili riittäisi kolmeksi tunniksi vuositasolla, mutta merenelävät ja mantereiden kasvuun tarvitaan moninkertainen määrä lisähiiltä. Ilman tuota, hiiltä, maaperä kuihtuu, hapentaso laskee alle kriittisen tason, noin 15%, joka aiheutti toteutuessaan permikauden lopun joukkotuhon. Ilman lisähiiltä, maapallon kyky elättää nykyistä elonmäärää, loppuu. Satelliittien mittaama hiilidioksidi on täysin virheellinen, siksi, että se mittaa paksun ilmakehän hiilidioksidin kokonaispitoisuuden, eikä ole verrattavissa mitenkään 1800-luvun hiiliarvoihin. Lisäksi hiilidioksidi lisääntyy lämpötilojen noustua, koska mikrobitoiminta lisääntyy. Näin lämpö nostaa hiilidioksiarvoja, ei päin vastoin.

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

Nimetön
#44

Juuri näin, mysö inastellaan siitä, kuinka lämpötilan noustessa meristä vapautuu hiilidioksidia, hiilenveihtoa. Mutta meri kun ei ole vain pintalämpöä, keskisyvyydet ovat kilometreissä, ja noin 400 metriä syvemmälle mentäessä paine ja lämpötilat ratkaisevat hiilidioksidin kohtalon, eli pääasiassa hiilihydraatteina pohjaan vaipuvat hiilet myös jäävät sinne. Hiilidioksidi muodostuu mikrobitoiminnan tuloksena, mutta paineesta johtuen muodostuu hiilidioksidia sitovaa metaanihydraatteja, joita esiintyy varsin matalissakin pohjoisen merialueen pohjissa ”järvinä”. Viellä noin 6000 vuotta sitten metaaneja purkautui Norjan edustalla, aiheuttaen jopa tsunameja rannikoille. Merenpinnan korkeuden kasvaessa nämä ovat loppuneet paineen kasvun vuoksi. Ihmisen tuottamat hiilihydraatit sekoittuvat hyvin myös syvän meren alueeseen, joka on ihmisperäisen hiilen suurin yksittäinen hiilinielu; jokivalumat.

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

Nimetön
#45

Merten happamoitumisesta kuuluu myös omituisia väitteitä (US), että sekin olisi ihmisen aiheuttamaa. Veden hiilidioksidi kylläisyys on luokkaa 1,4 kg/1000 litraa, ja se on siinä, kun puhutaan syvämeren paineisesta tilasta. Tyynenmeren tulirenkaan tomivat merenalaiset tulivuoret puskevat rikkiä ja hiilidioksidia ym. miljoonia tonneja joka sekunti valtameren kiertoon, ja happamoittaa veden, sen sekoittuessa myös korkeampiin kerroksiin merivirtojen seurauksena. Ihmisen pintahiilet tai vaatimaton rikki on hyvä, jos siitä riittäisi puiden ja muun kasvillisuuden käyttöön; sienijuuriset kasvit, puusto ei tule toimeen ilman rikkiä.

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

Nimetön
#46

Nyt Usarissa kinastellaan jo antropogeenisista hiilivirroista, ja juuri sen kerääntymisestä ilmakehään. Mitä enemmän puroja jokeen, se kovempi virtaus. Rikkiä on vaikea kierrättää valtamerien pohjista, mutta esim. tulivuorisaarten tai ilmavirtaustern vaikutuksessa olevat viidakot, Amatzonin vuorovesivirtaukset nostavat merialueen rikin syvemmälle viidakoihin, rikin avulla metsät voivat hyvin, ja ilman rikkiä maapallolla ei ole ollenkaan puita! Ihminen on tulivuorten lisäksi ainoat, jotka voivat tuottaa metsille sen tarvittavan rikin. Antropogeeninen toiminta on osa maapallon ekosysteemistä, siinä kuin linnut tai jyrsijät levittävät puuston siemeniä ympäristöön jne..

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

Ota kantaa

Heräsikö ajatuksia? Ota kantaa. Muista kuitenkin, että lyhyet ja napakat kommentit menevät paremmin perille kuin polveileva tajunnanvirta. Pitäydy asiassa ja salli muille keskustelijoille mielipiteenvapaus. Tutustuthan pelisääntöihin.

Haluatko mielipiteellesi kasvot? Rekisteröityminen mahdollistaa keskustelun oikealla nimellä ja oikeilla kasvoilla. Rekisteröityneenä käyttäjänä saat myös automaattisen ilmoituksen aina, kun kirjoittamaasi kommenttiin vastataan. Rekisteröidy tai kirjaudu sisään.

Kommenttisi

1000 / 1000