Perhepalvelut säilytettävä joka kunnassa.
Perhe. Se ihana, lämmin sana, joka on meille kaikille tuttu. Käytännössä jokaisella meistä on sellainen, joko hyvä, tai huono.
Onnekkaita ovat ne, jotka voivat sanoa elävänsä perheessä, joka ei tarvitse mitään apua. Sellaisessa perheessä, jossa aina päivä paistaa ja vanhemmilla on aina voimia arjessa. Nämä perheet ovat kuitenkin yhä harvinaisempia, erityisesti näin koronan jäljiltä.
Koko ajan yleisempää on se, että perhe, erityisesti sellainen, jossa on pieniä lapsia, tarvitsee apua. Se voi olla ihan vain arkista kotipalvelua, vertaistukea tai muuta, koko perheen hyvinvointia tukevaa palvelua. Kuitenkin yhteiskuntamme on vielä perheiden kohdalla asenteellinen, heidän on hankala pyytää apua varhaisessa vaiheessa, ilman häpeää. Tiedän sen itsekin, pienen lapsen äitinä. Neuvolapalveluista huolimatta perhe on monesti todella yksin huoliensa kanssa. Perheiden on saatava tukea ennaltaehkäisevästi, niin, että esimerkiksi arjen väsymykseen tai valvottaviin kysymyksiin on apua tarjolla välittömästi, ilman pelkoa tuomitsemisesta.
Perhepalvelut, mistä muun muassa tällaista apua voi saada, siirtyy hyvinvointialueen hoidettavaksi tammikuussa 2023. Suuri huolenaiheeni on se, miten turvataan näiden, ennaltaehkäisevien ja arkea tukevien palvelujen saatavuus koko Pirkanmaalla, kun jo siitä neuvotellaan, voidaanko edes neuvoloita pitää kaikkialla. Perhepalvelut tulee säilyttää joka kunnassa.
Niin kuntien elinvoimaisuuden kuin koko maakunnan tulevaisuuden kannalta on äärimmäisen tärkeää, että lapsiperheiden apu on saavutettavissa laaja-alaisesti. Kyseessä kuitenkin on koko yhteiskuntamme tulevaisuus, lapset. Ja kun pystymme tarjoamaan apua riittävän varhain, vähennämme riskiä perheen kriisiytymiselle, mikä on sekä kallista meille kaikille, että epäinhimillistä perheelle.
Hyvät äänestäjät ja tulevat aluevaltuutetut. Pidetäänhän yhdessä huolta siitä, että suuressa uudistuksessa ne kaikista pienimmät eivät jää huomiotta. Pidetään lapsiperheistä huolta.
Tekstin aiheet:
Pahoin pelkään että pyrokratia vaan lisääntyy,ja palvelut sekä huononee,että kallistuu.Vieläkö Auri!Muuten ensikoteja on olemassa yksinäisille synnyttäjille,jotka kärsivät synnytyksen jälkeisestä masennuksesta?Ja joidenka lapsen isästä ei ole tietoa,tai sitten isä ei halua olla missään tekemisissä äidin ja lapsen kanssa.1970 luvulla Tampereella oli ainakin Petsamon kaupungin osassa. Koljontiellä,mikäli osoitteen oikein muistan tällainen ensikoti.Tiedän sen siksi että kuljetin sinne ruokatarvikkeita,lastenruokia,ja vaippoja läheisestä Market-myymälästä jossa olin silloin töissä.
Sulje
Ilmoita asiaton kommentti
Muistin tuon osoitteen väärin.Mielessä pyöri myös toinen osoite,joka osoittautuikin oikeaksi.Mutta jätän sen nyt turvallisuussyistä kertomatta.
Sulje
Ilmoita asiaton kommentti
HEI. KIITOS AURIKIN: HYVÄ TAVOITE: TAIVAANISÄN SIUNAUSTA TEILLE: KIITOS, SIUNATEN, LASSE HIETANEN.
Sulje
Ilmoita asiaton kommentti
Pahaa pelkään Auri, että tässä on käymässä niin että juurikin ne pienimmät jäävät huomiotta ja ns sotehimmelin kirkkaimmat ”päälliköt” paistattelevat median valossa ja jakavat rajattua huomiota hyötymisen tarkoituksessa!
Sulje
Ilmoita asiaton kommentti
Perhepalvelut.
Perheet voivat olla koostumuksiltaan hyvin erilaisia. Palveluiden pitää on monipuolisia. Kaikille on löydyttävä jotain sopivaa.
Sulje
Ilmoita asiaton kommentti