Turvallinen lapsuus ja nuoruus
Lapsen asema yhteiskunnassamme on heikentynyt useiden vuosien aikana, vaikka useat lait (esim. perustuslaki, YK:n lapsen oikeuksien julistus, lastensuojelulaki, varhaiskasvatuslaki) turvaavat lapsen ihmisoikeudet ja aseman. Lapsiperheiden toimeentuloa on kurjistettu, joka heijastuu suoraan lapsen hyvinvointiin, kasvuun ja kehitykseen.
Huostaanotot ovat lisääntyneet, perhe- ja kasvatusneuvoloista on säästetty, ryhmäkoot ovat suurentuneet tarhoissa ja kouluissa. On some- ja koulukiusaamista. Lapset ja nuoret joutuvat jonottamaan mielenterveyspalveluihin, vaikka henkinen hätä ja ahdistus on suuri.
Lisäksi monikulttuurisuuden tuomat lieveilmiöt ovat ikävimillään kohdistuneet lapsiin ja alaikäisiin tyttöihin. Lasten avutonta asemaa on julmasti hyväksikäytetty. Useita törkeitä raiskaustapausepäilyjä on ilmennyt viime aikoina Oulussa ja ne ovat kohdistunut alaikäisiin tyttöihin. Tekijöinä ovat olleet ulkomaalaistaustaisia poikia ja miehiä. Osalla oli jopa Suomen kansalaisuus. Äitinä, mummina ja perussuomalaisena tunnen häpeän tunnetta, että maassamme voi tapahtua tällaista seksuaalista väkivaltaa. Maamme johtajat ovat vain ummistaneet silmänsä ja korvansa, jottei Perussuomalaisten järjen ääni kuuluisi. He ovat eläneet ihan omassa kuplassaan ja nyt se kupla on rikki.
Oulu herättää Suomen!- mielenosoitus (PS)10. 12 Kaupungintalon edessä, herätti päättäjät kerta heitolla todellisuuteen ja toivottavasti myös kriittisempään maahanmuuttopolitiikkaan. Jos täällä haluaa asua ja rakentaa tulevaisuutensa, on pystyttävä noudattamaan maan tapoja ja lakeja. Kansa odottaa hallitukselta nyt tekoja ja selviä rajoja.
On aika nostaa lasten ja perheiden asiat keskiöön. Hyvän perhepolitiikan hoitaminen vaatii hyvää yhteistyötä koulujen, vanhempien ja muiden yhteiskunnan viranomaistahojen kanssa. Lisäksi se vaatii lisää resursseja esimerkiksi päiväkoteihin, kouluihin sekä lapsiperheiden taloudellista tukemista.
Tekstin aiheet:
Osallistu keskusteluun!
0 kommenttia