Perussuomalaiset

Anne Vuori

Yksittäistapaus raiteella nolla

Kun iltapäivälehdet ja some tiedottaa henkilövahingosta pääradalla pahimpaan ruuhkaaikaan, tulee matkustajat miettineeksi vain omaa kiirettään ja aikataulunsa muuttumista, emmekä uhraa ajatustakaan kysymykselle miksi?

Kun tuon tiistain traaginen tapahtuma Tapanilan asemalla oli tullut tietoon, tunsin suurta vihaa kuunnellessani hallituksen vastauksia välikysymykseen koulutusleikkauksista. Nykyinen hallitus jatkaa edellisten hallitusten viitoittamalla tiellä ja leikkaa koulutuksesta ja nuorten hyvinvoinnista, tulevaisuudesta eikä oven takana kolkuttava sote tätä(kään) pelasta.

Mikäli meillä olisi resurssit kunnossa ja ne suunnattaisiin oikeille tahoille, huomaisimme, kuinka huonosti nuoremme voivat. Koulutus tai työ ei tuo turvaa, mikäli apua oman mielen selvittämiseksi ei ole saatavilla. Kun nuori itse pyytää apua eikä sitä saa, mieli muuttuu yhä mustemmaksi emmekä huomaa, että yhä useampi nuori päätyy itsetuhoiseen tekoon.

Nopean ja asiantuntevan avun saaminen on todella tärkeää. Kuntapäättäjien tulee varmistaa, että jokaisessa koulussa ja terveyskeskuksessa on asiantuntevaa apua saatavilla silloin, kun nuori sitä tarvitsee, eikä jonossa tarvitse odottaa kuukausia tai vuosia.

Nuoresta, elämänsä alussa olevasta tytöstä tuli tuona tiistai aamuna yksittäistapaus raiteella nolla, koska hän ei saanut apua.

Syvä osanottoni omaisille ja ystäville.

Tekstin aiheet:

Tähän kirjoitukseen ei voi jättää kommentteja