Perussuomalaiset

Aleksi Saunamäki

Kevyen liikenteen väylien turvallisuus

Turussa on huomioitu kävelijöiden ja pyöräilijöiden turvallisuus kevyen liikenteen väylillä pääosin hyvin. Väylät ovat suoria ja kulkevat kätevästi eri asuinalueiden läpi. Osa kevyen liikenteen kulkureiteistä mielletään jopa niin sujuviksi, että jotkut autoilijat kokevat niitä voitavan käyttää myös autolla ajamiseen.

Myöhään illalla 13.6. ulkoiluttaessani koiraani Nättinummessa kevyen liikenteen väylällä, koirani oli jäädä auton alle. Auto tuli takaani sen enempää hidastamatta ja lähti ohittamaan minua nurmikon kautta. Koirani oli vähän minua edempänä ja ehti vaivoin pois auton alta. Auton tuntomerkkejä en kyennyt havaitsemaan, sillä huomioni kiinnittyi koirani turvallisuuteen. Olin myös täysin hämmentynyt tapahtuneesta, sillä olisin voinut myös itse loukkaantua äkillisessä ohitustilanteessa. Miksi autoilija aiheuttaa tällaisen vaaran koiranulkoiluttajalle rauhallisen asuinalueen kevyen liikenteen väylällä?

Turussa on eri puolilla kaupunkia ahkerasti käytettyjä kevyen liikenteen kulkureittejä ja kaupungin olisi hyvä miettiä ratkaisuja siihen, miten estetään autoja käyttämästä näitä väyliä. Uskon, että tähän löytyisi toimivia ratkaisuja ilman, että väylien kunnossapito kärsii.

Tekstin aiheet:

Osallistu keskusteluun!


0 kommenttia

Ota kantaa

Heräsikö ajatuksia? Ota kantaa. Muista kuitenkin, että lyhyet ja napakat kommentit menevät paremmin perille kuin polveileva tajunnanvirta. Pitäydy asiassa ja salli muille keskustelijoille mielipiteenvapaus. Tutustuthan pelisääntöihin.

Haluatko mielipiteellesi kasvot? Rekisteröityminen mahdollistaa keskustelun oikealla nimellä ja oikeilla kasvoilla. Rekisteröityneenä käyttäjänä saat myös automaattisen ilmoituksen aina, kun kirjoittamaasi kommenttiin vastataan. Rekisteröidy tai kirjaudu sisään.

Kommenttisi

1000 / 1000