Olenko minä "muunsukupuolinen" ?
Törmäsin tänään nettikeskusteluissa tällaiseen määritelmään: ” Tyttö kuka valitsee ns poikienlelut, hakeutuu miesvaltaisille aloille ja käyttäytyy muutenkin kuin poika tai tyttö kuka luulee olevansa kuin poika edustaa ”kolmattasukupuolta” ”
Peilataanpa henkilökohtaista historiaani tähän määritelmään: Junnuna olin futisjoukkueeni ainoa tyttö. Joululahjaksi sain parkkitalon ja Zorro-naamiaisasun. Parhaita kavereitani olivat Santeri, Petri ja Esa. Kysyin äidiltä menenkö sitten isona poikaleikkaukseen. Äiti järkyttyi pikkasen.
Hieman vanhempana lempparivaatteeni olivat Seppälän miestenosastolta ostetut löysät maastohousut, joista roikkuivat raskaat metalliketjut. Opiskelin rakennusalaa. Leikkasin pitkät hiukseni lyhyemmäksi kuin poikakaverillani. Junassa meitä luultiin homopariksi.
Ja sama meno jatkuu vieläkin: lempparivaatteeni on miesten Vans-merkkinen kauluspaita ja hiukset ovat edelleen lyhyet. Katsokaa nyt tuota profiilikuvaanikin, en tosiaan edusta sitä perinteistä naiskuvaa.
Lapsuuden oivaltavista letkautuksista huolimatta olen kuitenkin ollut tyytyväinen itseeni ja naissukupuoleeni. Itse määrittelen itseni tarkemmin ”tytöksi, joka tykkää poikien tavaroista”. Normaalissa arjessa sana ”tyttö” tai ”nainen” on kuitenkin kattanut kaiken oleellisen. Sukupuolirooleista ja niiden ennakko-oletuksista en ole koskaan välittänyt. Teini-iässä tosin oli kiva, että sukupuolirooleja oli olemassa, jotta niitä pystyi kapinahenkisesti rikkomaan.
SETA, Rasmus ja opetushallitus kuitenkin nyt vaativat, että ”muunsukupuoliset” on tunnustettava (btw. MS Word ei vielä kuitenkaan tottele vaan väittää sanaa väärin kirjoitetuksi). Henkilökohtaisen historian ja mieltymyksieni perusteella tässä ei kai sitten jää muuta vaihtoehtoa kuin luopua omasta identiteetistään ja hyväksyä olevansa luokittelematon ”joku muu”.
Nyt kun muunsukupuolisuuteni on tunnustettu on aika määritellä tarvittavat tasa-arvo-ogelmat.
Aivan ensiksi vaadin, että jokaiseen valtion virastoon, poliittisiin luottamustehtäviin ja pörssiyhtiöiden hallituksiin perustetaan muunsukupuolisten kiintiöpaikat. Olen käytettävissä näihin kaikkiin. Lisäksi odotan uimahalleihin omia pukuhuonetiloja ja passiin sukupuoltani paremmin erittelevää kirjainta. Ja vähintään haluan julkisiin tiloihin oman vessan, ettei tarvitse niiden naisten kanssa jonotella aina tuntikausia.
Tekstin aiheet:
Pari vuotta sitten kuulin radiosta tätä sukupuolisensitiivis-neutraalihömppää.
Ilmeisesti blogistilla hyrräävät naishormonit vaikka lapsena olikin poikien puuleluja. Vanhempasi ja itsesi toissukupuoliset valinnat eivät radion sukupuolisensitiivi-asiantuntijan harmiksi tehneet sinusta ”muunsukupuolista”.
Meidänkin tytöt leikkivät poikien leluilla, pitivät sinisiä vaatteita jne ja ovat nyt murrosiän jälkeen täysiä naisia myös henkisesti.
Sulje
Ilmoita asiaton kommentti
Kyllä näin! Sukupuoli ja seksuaalisuus on tärkeä osa lapsen henkistä kehitystä, ikään kuin pohja jolta ponnistaa. Lapsia tulisi ennemmin kannustaa olemaan ylpeä sukupuolestaan eikä sekoittaa turhilla monimutkaisuuksilla. Sukupuolestaan kun voi olla ylpeä vaikkei mahdukaan niihin perinteisiin muotteihin.
Sulje
Ilmoita asiaton kommentti
Hyvin piruiltu!
Nykyään täytyy toki järjestää poliitikoille, virkamiehille ja kaikenmaailman järjestöille puuhaa ja rahoitusta.
Tärkeää ei ole päämäärä vaan liike – näin ovat sanoneet jotkut viisaat(?)
Sulje
Ilmoita asiaton kommentti
Kaikenlaisia ”vammaisia ” on….
Sulje
Ilmoita asiaton kommentti
Et ole muunsukupuolinen. Olet nainen. Kukaan ei ole tarjoamassa ”ainoaksi vaihtoehdoksesi” (tai vaihtoehdoksi ollenkaan) oman identiteettisi hylkäämistä ja itsellesi vieraan identiteetin omaksumista sen tilalle. Tämä kirjoitus on typerä. Sinun sukupuoli-identiteettisi ei tee muita identiteettejä olemattomiksi.
Sulje
Ilmoita asiaton kommentti
Mitä muita sukupuoli-identiteettejä oikein sitten onkaan olemassa kuin NAINEN ja MIES ?
Mikä se kolmas muoto olisi?
Onko muotoja useampiakin?
Homotkin ovat jompaa kumpaa joko nainen tai mies.
Sukupuolensa vaihtaneetkin ovat jompaa kumpaa.
Jos miehellä on naisen rinnat ja aito pippeli on kyseessä jokin hormoneilla aikaansaatu tila. Keinotekoisesti siis omasta ja omasta tahdosta.
Syntyy sellaisiakin joilla sukupuolta on fyysisesti heti alkuun paha määrittää mutta aika tuo jomman kumman sukupuolen esiin.
Tuo sukupuolinen tila on fyysinen mutta silti henkilö saattaa tuntea olevansa se toinen sukupuoli. Tällöin asia voidaan korjata leikkauksella ulkoisesti joko naiseksi tai mieheksi. Välimuotoa ei ole.
Onko sekään tilanne leikkauksen jälkeen niin auvoinen?
Sulje
Ilmoita asiaton kommentti
Kyllä täytyisi olla faktat kunnossa, jos asiaan haluaa ottaa kantaa. Sukupuolen moninaisuus on monille kovin vieras asia, josta ei ole tarpeeksi tietoa. Jokainen yksilö on oikeutettu määrittelemään tai olemaan määrittelemättä omaa sukupuoltaan, mistä johtuen on otettu käyttöön neutraali muunsukupuolinen termi. Kyllä, sukupuolensa korjanneet ihmiset yleensä kuuluvat määritelmien mies tai nainen piiriin, mutta eivät aina. Täytyy ottaa myös huomioon intersukupuolisuus eli henkilöä ei syntyessä voida määritellä mieheksi tai naiseksi. Jokainen ihminen on yksilö ja kokemuksia sukupuolisuudesta on yhtä monta. Esimerkiksi nainen voi käyttäytyä ja ilmentää omaa identiteettiään miehekkäästi, mutta se ei tarkoita että hänen täytyisi määritellä itsensä muunsukupuoliseksi. Yksilön omat kokemukset ovat aina etusijalla ja täytyy muistaa, että sukupuoli-identiteetti ei myöskään ole sidoksissa seksuaaliseen suuntautumiseen. Rauhaa ja rakkautta kaikille <3
Sulje
Ilmoita asiaton kommentti
Kuten jo joku kertoikin, et ole muunsukupuolinen, vaan olet nainen. Jos sukupuoleen liittyvä problematiikka kiinnostaa enemmänkin, useissa yliopistoissa on tarjolla ”sukupuolentutkimus” niminen tieteenala, jota suosittelen lämpimästi kaikille aiheesta kiinnostuneille! 🙂
Sulje
Ilmoita asiaton kommentti