Lehmät ulkoilevat, vanhukset eivät!
Pykälät ovat sellaiset, että lehmien on voitava ulkoilla vuosittain 60 päivänä. Aluehallintovirasto seuraa silmä tarkkana, että määräystä noudatetaan. Ellei, niin kaikenlaisia sanktioita rapsahtaa.
Juureni ovat maaseudulla ja lypsykarjatilalla. Oma kokemukseni niin meiltä kuin muiltakin tiloilta on sellainen, että lehmistä pidetään mahdollisimman hyvää huolta. Jos niin ei tehdä, niin tilipussi jää laihemmaksi.
Aiheeseen liittyen sosiaalisen median puolella eräs henkilö oli tehnyt hyvän vertailun. Maassamme on satojatuhansia vanhuksia, joista monelle 60 päivää ulkoilua on enemmän teoriaa kuin käytäntöä. Ja tuskinpa viranomaiset seuraavat asiaa yhtä tarkkaan kuin lehmien osalta.
Nykysuuntaus vanhusten osalta on sellainen, että yhä useammat saavat sinnitellä kotonaan mahdollisimman pitkään. Koti on toki parempi paikka kuin laitos. Mutta jos kotiin tarjottavat palvelut ovat lähes nollan tasolla, niin silloin voidaan puhua jo melkein heitteillejätöstä.
Aiempina aikoina nuoremmat sukupolvet katsoivat velvollisuudekseen huolehtia vanhemmistaan. Tänä päivänä itsekäs omaan napaan tuijottaminen on liian yleistä.
Tekstin aiheet:
Älä huoli kohta vanhukset saa ulkoilla ihan tarpeeksi kun joutuvat asunnostaa pois kun ei ole varaa maksaa vuokraa. Eläkeläisen asumistuki leikkaus takaa varman ulkoilun.
Sulje
Ilmoita asiaton kommentti
Vanhaksi tulo pelottaa, Suomi on sellainen maa että täällä kaikki vain kurjistuu, älä sairastu äläkä tule vanhaksi koska apua et saa kun tarvitset. Kuole saappaat jalassa kun sen aika koittaa koska vanhustenhoitolaitokset ovat kauhistuttavia paikkoja, kuin entisaikojen vaivaistalot, jotka jo silloinkin pelottivat ihmisiä.
Sulje
Ilmoita asiaton kommentti