Perussuomalaiset

Mikael Miikkola

Miksi yritykset eivät investoi ja työllistä?

Harjoitin työpaikkaturismia kiinalaisen pyöräilyjoukkueen kanssa turkulaisessa televisiotehtaassa. Tuolloin yrityksen johtaja esitteli meille vinhasti hyörivää härveliä ja totesi hämmästelijöille:”Tämä keksintö tekee yhdeksäntoista ihmisen työt.”

”Maksaako se myös heidän tuloveronsa?”- kysäisin.

Hyväpalkkainen suorittava työ tehdashalleissa on haihtunut kuin ilmavaiva Saharaan. Enää vain lapsissa ja koirissa ei lue ”made in China.”

Lupaavia kasvuyrityksiämmekin on sutjakasti myyty ulkomaille. Nykyään tulos tehdään tuotantoketjujen alku- sekä loppupäissä. Usein se on immateriaalista, kansainvälistä sekä vaikeasti verotettavaa ja helposti siirrettävää.

Yrityksen tuottavuuden kasvu tarkoittaa ”vähemmällä enemmän”. Kun ilmoitetaan, että putiikin tulos on kohentunut, niin se usein on tehty vähemmällä väellä. Kun palkkoja ei voi laskea ovat varsinkin kansainvälisten yritysten ahne visio ja käytäntö: ”sijaintimaan ihmistyövoiman korvaaminen automaatiolla.”

Koneet väijyvät myös korkean taitotason tekemistä. Investointienkohteina ovatkin usein keksinnöt , joilla pyritään korvaamaan työntekijät sekä vähentämään aivotyötä. Jatkossa yhä harvempi tulee saamaan paksun tilipussin myöskään luovasta ja innovatiivisesta työstä. Mutta ilman aivainhenkilöstöä ei mikään firma menesty!

Ruukinpatruunoitten aikaan hyvässä talossa renkikin vaurastui. Nyt robotit ja tekoäly vaurastuttavat sijoittajia sekä yritysten omistajia.Työllisyysluvut ovat kohentuneet, mutta duunarin reaaliansiot huonontuneet.

Yritykset investoivat ja työllistävät jos se tuottaa niille lisäarvoa. Tai kun on pakko. Kannustin uuden luomiseen tulee vain (paikallisilta) kuluttajamarkkinoilta. En tiedä ainuttakaan teollisesti tuottavaa yritystä jonka toimiala on vain työllistää!

Jotta investoinnit voisivat maksaa itsensä takaisin, tarvitaan kulutusta. Ihmiset luovat tuotteiden ja palveluiden loppukysynnän. Massakulutusyhteiskunta edellyttää massojen vaurastumista. Useimmille työpaikka on ainoa tulonlähde. Se takaa kuluttajien ostovoiman. Robotit eivät toreilla ja turuilla vinguttele visaa.

Kalevalassa on liian vähän sijoitusvarallisuutta. Pääoma on pullon henki. Se on ottanut niskalenkin politiikasta. Rahalla spekulointi tuottaa paremmin kuin ahkera työ. Yritykset kilpailuttavat infrastruktuuriaan ja valitsevat itselleen suotuisan verotusilmaston.Yrityksen on voitoillaan kannattavampaa ostaa kilpailijoitaan, omia osakkeitaan tai jakaa osinkoja kuin investoida työtekijöihin.

Ahneus on kapitalismin kukkanen. Se tuoksuu erityisen väkevänä osakkeenomistajille. ”Jäätelö on hyvää kun sitä saa yksin nauttia” !

Kun varallisuus ja kulutus kasautuvat suppealle eliitille muu yhteiskunta voi pahoin. Jos epätyypilliset työsuhteet yleistyvät ja leipä on muruina maakunnassa tai sitä tehdään automaatiolla ulkomailta, niin Kalevalan taloudellinen ilmasto vie monelta uskon tulevaisuuteen. Kun ihminen menettää hyvän ammattitaitonsa suojan, niin huoli toimeentulosta kourii. Keskiluokkamme on liian heikossa hapessa tukeakseen kulutusta.

Robottien ansiosta osa teollista valmistusta palannee Suomeen. Se ei kuitenkaan palauta työpaikkoja. Silti meidän on saalistettava investoineja. Tulee laatia investointistrategia siitä mitä tuotannontekijöitä verokilpailun oloissa myymme muita edullisemmin ja miten kompensoimme logistisen sijaintimme. Suostutellakin pitää, sillä verojen ja kulujen kasvu vähentää yritysten investointihaluja.

Maailmantaloutta on mahdotonta ennustaa. Silti taloudellisista ongelmista on aina selvitty ja selvitään.

Opiskelu on Suomessa erittäin kannattava investointi. Vaikka esim. toisen asteen tutkinto ei kohottaisi palkkaa, niin usein työpaikan saa varmemmin.

Vasemmistopuolueidenkin on hyvä pitää mielessä Xi Jingping’in lausahdus: ”Jotta voimme rikastua, joidenkin on annettava rikastua ensimmäisinä”.

Meidän on silti keskityttävä tuloerojen kasvun ehkäisyyn ja jaettava hyvinvointia laajemmin.

Onhan se ihan hanurista, että vauraassa Kalevalassa on jo useita, jotka joutuvat pohtimaan käyttääkö varansa ruoan vai kodin lämmittämiseen?

Tekstin aiheet:

Osallistu keskusteluun!


16 kommenttia
Äänestäjä
#1

Asian vierestä; Eilen oli HSssä artikkeli hyväksikäytöstä. Lasten kohdalla hyväksikäytöksi katsottiin heidän hoitonsa laiminlyönti. Samana päivänä kerrottiin kuinka Helsinki jättää tuhansia suomenkielisiä 6-8 v lapsia heitteille sulkemalla paikat, jossa lapset voivat olla koulun jälkeen.
Lisää rahaa tuli ruotsinkielisten päiväkotilasten opettajien hankintaan ja ongelma-alueiden kouluille, sekä inkluusion laajentamiseen.
Helsinki priorisoi jälleen, tilanteessa jossa osa lapsista jätettiin heitteille. Ensin ruotsinkieliset, sitten ongelmakoulut. Tavallisille suomenkielisille lapsille niukkuutta ja kaaosta, oppia siitä, kuinka he ovat piilorasisteja ja pahan ydin, pienimmät kadulle. Kannattaisiko muuttaa ja jättää ruotsinkieliset ja maahanmuuttajat keskenään?

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

Nimetön
Vihainen
#6

Helsingin kasvatuksen ja koulutuksen apulaispormestari on afganistanilainen Nasima Razmyar, SDP.
Mitä voit odottaa ”pakolaistaustaiselta” maahanmuuttajalta?

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

Nimetön
#12

Nasima on naimisissa hurrin kanssa, joten onhan se siitä taustasta ymmärrettävää, että 1) ensin hurrikieliset, 2) sitten mamut ja matut, 3) ja lopuksi suomenkieliselle enemmistölle vähän muruja, jos jotain sattuu jäämään jäljelle.

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

Nimetön
#2

Viron veromalli niin alkaa yritykset työllistään ja investoimaan ja tulee ulkomailta investointeja Suomeen.

Alv pitää myös saada Viron 20 % ja Saksan 19 % tasolle ei muuten Suomi voi kilpailla kun täällä on muutenkin kaikki kustannukset kalliimpia.
Noilla kahdella muutoksella saadaan kustannustaso laskusuuntaan.

On järjetöntä että Hallitus on velkaannuttanut maata Koronan ja Ukrainan sodan varjolla ja jakanut rahat turhuuksiin !

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

Nimetön
#7

Kiinnostaako tähän maahan työllistää ? Kun rosvot (Politikot) vie kaikki ja jakaa loput Sosiaalipummi pakolaisille,Huumehörhöille ja ja tukee kansankunnan homostamista .
Siis käytännössä tuhoaa koko maan velkaannuttamalla ja Moraalin tuhoamalla !
Ei ole oikein että tässä maassa voi rikastua ainostaan alkamalla Politikoksi tuhoamaan oman maan etuja jotta saisi entistä enemmän rahaa.
Ei oile oikein että nuorten uran saa vauhtia parhaiten sillä että menee televisiioon pyörittään homona persettä.

JOTAKIN TÄLLE HOMMALLE PITÄÄ HYVÄLLÄ TEHDÄ ENNEN KUN SOTA TULEE JA TAKOO JÄRKEÄ PÄÄHÄN PAHALLA !
Siinäkin on se huono puoli että Järkevimmät moraalin säilyttäneet kunnolliset kansalaiset tuhotaan ensimmäisenä laittamalla eturintamaan…
Poltikot ja muu paska porukka joita ne suojelee ja ihannoi pakenee bunkkereihin piiloon !!

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

Järkipersu
#3

PERSUJEN ON VAADITTAVA ETTÄ LINTILÄN HOMMA VIHELLETÄÄN POIKKI ! (Välikysymyksellä aluksi)

Se on tehnyt kymmenien Miljardien vahingot jo Suomelle ja nyt kun lumipallo lähtee pyörimään lopullisia vahinkoja ei voi kukaan ennnustaa…. Tässä menee nyt firmat ja yksityiset konkurssiin…Sähkön hinnalla rahojen ryöstön takia !!!!

Tajutkaa nyt että siinä menee koko Suomen kilpailukyky samalla !!!!

Lintilän on annettu tuhota tämän maan etuja tässä ja edellisessä Hallituksessa !!!!

On myyty sähköverkot Fortumilta ostettu Uniperiä ja ryssien voimalaitoksia siis jaettu rahat Saksaan ja Venäjälle myös,on keskeytetty fennovoiman ydinvoimala työmaa ,on purettu hyväkuntoisia Hiilivoimaloita Yhden ison Ydinvoimalan verran ,on tuhottu Turvetuontato. on rakenettu hallitsemattomasti tuulivoimaa joka tarvitsee juuri sitä säätö voimaa mitkä hiilivoimalat on purettu, On lopettettu pakotteilla sähkön osto Venäjältä jonka osuus on ollut 30 % !!!

jne…. Taystuho !

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

Järkipersu
#8

Persujen on vaadittava että tuhottujen Hiilivoimaloiden tilalle rakennetaan väliaikaisesti toimivia Hiilivoimaloita siksi aikaa että uudet ydinvoimalat valmistuu….
Uusien ydinvoimalaoiden rakentaminen pitää saada käyntiin heti ! 4-5 kpl aluksi !

Lisäksi pitää ratkaista tuulivoima ongelma sitä on rakennettu liikaa ja sille ei ole säätövoimaa…Ydinvoimaa ja vesi voimaa ei voi niiden säätövoimana käyttää,koska niitä ei voi kaasuttaa sen mukaan tuuleeko vai ei.
Siis pitää rakentaa lisää hiili tai turve voimaa säätövoimaksi tai purkaa tuulivoimaloita pois !!!!

Me tarvitsisimme myös Venäjän Sähköä ylimeno kaudeksi että uudet ydinvoimalat valmistuu,mutta ne ei myy kun suuta soitamme ja pakotteitta laitamme siihen pitäs saada myös ratkaisu jamiettiä onko politiikka väärää ????

Mistä Ydinvoima rakentajia ???? Kun Ranskalaisilla ei tee hevon vittuakaan ja Venäläiset ei meille myy !!!!
Ei kait Japanilaisetkaan pysty 5 voimalaa yhtäaikaa rakentaan Suomeen. ?

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

Järkipersu
#10

Sitten vasta kun tämä asia on ratkaistu ,voidaan kysyä työllistääkö muut alat..
Ei tässä pelkällä politikoinnilla ja Brysselissä loisimalla ja Ryssien kanssa sotimalla koko kansa voi elää…

Kyllä pitää talouskasvua ja rauhaa rakentaa !
Muuten tulee sota !

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

Nimetön
#13

Mitähän Kepun päässä liikkuu ?????????????????

sehän on 5 % puolue seuraavissa mittauksissa !

Ei näin tyhmää puoluetta voi ollakkaan !

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

Repikää tosta insinöörit ja Lintilä
Hämmentynyt
#11

On se kummallista kun sen ajan työttömät ja alkoholistit rakensivat OL 1 Ja OL 2:n ja kumpikin on käynyt ja kukkunut niistä päivistä lähtien!!!??

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

Nimetön
#14

Ilmanaikuiset jouto ukot oli valvomassa turvallisuutta joiden omistakaan hommista ei tule mitään !tunnen yhden ,nyt jo eläkkeellä

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

Nimetön
Tyytyväinen
#15

Ja tämä tarina on tosi!

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

CENTRUM MANIFEST
Tyytyväinen
#4

Kaikkien maakuntien keskustalaiset liittykää yhteen ja äänestäkää Perussuomalaisia!!!!!

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

Nimetön
#9

Mutta ei Kärnä ! Sitä ja sen ääntä Persut ei tarvi !
Jääkööt se sinne romahtavaan Kepuun kommunisteja nuoleen.

Yhdessä asiassa sille voi pisteet antaa.
Se haistatti Itsenäisyyspäivän juhlilla minkin perseen Presitentillä ja sen elätti Kettutytöllä !
Hyvä temppu Kärnältä ! Täydet pisteet ! Muut temput sen ei pisteitä ansaitse se oli mm. Espanjan sisällissotaa provosoimassa yhdessä Putinin ja Mv lehden kanssa Kataloniassa !
Semmoinen mies meilläkin on Eduskunnassa !
Sitten se kehtaa haukkua Suomen puolueettominta ja isänmaallisinta ja kokeneinta politikkoa Putinin Trolliksi !!
Katsos peiliin itse ennen kun suunsa aukaisee.

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

WestFinn
Hämmentynyt
#5

Tätäkin blogia lukiessani tulee väkisinkin mieleen taas mikä noita turkulaisia vaivaa, kun eivät valinneet tämän kirjoittajaa ”miksikään” pormestariksi!
Tutkiessani äänisaalistaan, havaitsin ”silverfoxin” lyöneen kuitenkin monta kansanedustajaakin noissa vaaleissa!!!

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

Ota kantaa

Heräsikö ajatuksia? Ota kantaa. Muista kuitenkin, että lyhyet ja napakat kommentit menevät paremmin perille kuin polveileva tajunnanvirta. Pitäydy asiassa ja salli muille keskustelijoille mielipiteenvapaus. Tutustuthan pelisääntöihin.

Haluatko mielipiteellesi kasvot? Rekisteröityminen mahdollistaa keskustelun oikealla nimellä ja oikeilla kasvoilla. Rekisteröityneenä käyttäjänä saat myös automaattisen ilmoituksen aina, kun kirjoittamaasi kommenttiin vastataan. Rekisteröidy tai kirjaudu sisään.

Kommenttisi

1000 / 1000