Tuhat ja yksi yötä.
On 27 Oct, 2020 0 Comments
Neljä vuotta sitten tähän aikaan kirjoitin Fb päivitykseen näin:
Cluster art ja sen manifesti valmistui runsas vuosikymmen takaperin ja levisi maailmalle markkinoiden samalla suomalaista design osaamista ja käsitettä Crystal art. Tänään Yhdysvaltain arvostetuin matkailua esittelevä magasiini esitteli vuoden 2017 tärkeimmät matkailumaat. Suomi mahtui kymmenen joukkoon kiitos 100-vuotisjuhliemme yhdessä Kanadan kanssa, joka täyttää 150 vuotta. Suomi selvisi tälle listalle AINOANA Euroopasta. Taiwan täyttää myös tasavuosia tänään. Onnea Taiwan. Joka päivälle mahtuu useita merkittäviä tapahtumia maailman historiasta mutta Nina, Amanda ja Ninni viettävät nimipäiviään vain tänään. Onnea heille.
Yhdysvaltoihin valittiin myös presidenttiä seuraavaksi neljäksi vuodeksi. Olin aiemmin jo vuosituhannen vaihtuessa esitellyn kuvan Donald Trumpista ja kehoittanut suomalaisia muistamaan nämä kasvot. Syytä nyt en silloin kertonut. Nyt ei kai enää ole tarviskaan?
Suomalainen kun ei oikein usko, että me osaamme myös nähdä tulevaan, ei vain menneeseen ja sinnekin kehnosti sitä kuvaten. Aika kun kulkee eteen- ja taaksepäin, hidastuu ja pysähtyykin. Se on ihmisen keskinnöistä kelloa käyttäen ja kuun kiertoa seuraten kehnoin. Emme tynne fysiikkaa nimeksikään ja höpötämme kuinka taloutemme tulisi hoitaa kvanttiloikkana. Tietämättä mitä se merkitsee fysiikassa liikuttaessa kvanttimekaniikassa valoakin nopeammin. Ei Trumpilta sellaista loikkaa pidä odottaa.
Joku epäilee jopa kuun ontoksi ja muukalaisten paikalleen tuomaksi oudoksi vieraaksemme, joka kääntää aina meitä kohti vain toisen kylkensä ja on täsmälleen täydellisen auringonpimennyksen etäisyydelläkin Telluksesta. Pinnalla on omituisia Obeliskeja ja kraatteritkin kovin matalia miljoonien vuosien tuotteina. Kumisee kuin rumpukalvo sen pinnalle laskeuduttaessa. Vettäkin siellä on enemmän kun olemme olettaneet.
Mehän emme tumme omasta planeetastammekaan meristä kuin muutaman kymmenen prosenttia välttävästi. Emme huomaa kuinka ympäri maapalloa syntyneet pyramidit ovat omituisella tavalla kuin saman arkkitehdin käden jälkiä. Hautapaikkoina niitä palvomme. Jotkut taas olettavat niiden olevan menneen maailman ydinvoimaloita kun niitä tarkemmin ovat tutkineet ja elohopeaakin löytäneet.
Kuusi vuotta takaperin tähän aikaan talviaikaan siirtyen kustantajani Saksasta otti yhteyttä. Sen jälkeen kirjoja on toki syntynyt tusinan verran lisää. Myös presidentimme on saanut omansa.
Kustantaja ilmoitti tulloin, kuinka kirjasarjani kymmenes julkaisu on painokoneella ja samalla se siirtyy myyntiin sähköisissä kirjakaupoissa. Sivuja kirjassa on 560 ja kuvasivuja nyt vahvemmalla paperilaadulla runsas 250. Saksalaista laatutyötä painokirjaimin ja lakkapinnalla, lankasidos varmasti kestävä suurenkin kirjan käsittelyyn. Nyt kyseessä on todella suuri ja värikäs kirja myös juhlakijanamme. Joka aukeamalla on taidetta neliväripainoksena.
Muut, aiemmin sarjaan kuuluvat kirjat, ovat kuvattuna yhdessä tässä Fb-sivullani ja erikseen ne löytyvät netistä. Google tarjoaa ne myös osin nähtäväksi ja myös kustantaja myy niitä suoraan. Julkaisuluettelossani kirja on monografioista järjestyksessä yhksäskymmeneskuudes (96). Näin sadan kirjan raja lähenee. Se täyttyi Suomenm täyttäessä sata vuotta.
Artikkeleita sieltä löytyy runsas 1600, joista yli puolet on populaareja lehtiartikkeleita ja kenen tahansa luettavissa. Olen pyrkinyt pitämään myös kotisivustoni www.clusterart.org niiden osalta joltisenkin ajantasaisena. Nykyisin se alkaa olla mahdotonta, kun julkaisualustoja on niin paljon ja niitä on liki mahdotonta seurata. Olen yrittänyt pitää myös kiinalaiset ajan tasalla. Heillä kun on oma alustansa heilläkin.
Lisäksi rikollisia parveilee mobiiliajan alustoilla ja digiajan painajaisina. Evoluution tuotteina myös rikollisia on kyettävä käyttämään osana omaa tuotantoaan ja se vaatii poikkeuksellista osaamistakin. Luonto kun toimii juuri näin muuttaen vihollisen osaksi toimivaa yhteiskuntaamme. Kilpajuoksu jatkuu ja ne voittavat, jotka sopeutuvat uuteen ympäristöönkin, koko ajan muuttuvaan.
Juuri tämän vuoksi kokoavat printtikirjat ovat keräilijöille nyt arvossaan. Nämä sähköiset tuotteet kun tahtovat myös kadota rikollisineen ja moni kaipaa kunnon kirjaa, dokumentteja, alkuperäisiä lähteitä ja etenkin taidekirjan tuomaa sisältöä lukuelämykseensä. Kirja on kirjojen kerääjälle samalla taiteos ja aarre.
Loikka taaksepäin helpotta ymmärtämään tätä päivää. Ikääntyvä kirjoittaja kykenee oikomaan mutkia ja yhdistämään ilmiöitä sekä avaa samalla kokonaan uutta latua edessään. Nuoremmalla siihen ei ole mitään mahdollisuuksia, tehden joka päivä loikkia menneeseen,samalla palaten ja itse niistä kirjoittaneenankin. Joka päivälle omat kertomukset, havainnot ja samalla vuosikymmneiä näin muistaenkin. Se ei ole noituutta vaan pelkkää ahkeruutta ja oman aikamme meille tarjoamaa tuotetta. Puuttuuko sinulta tämä tuote, jota käyttää tänään? Enkö minä siitä sinulle silloin kauan sitten kertonut?
Mediasota ja loppukiri demokraattien ja Trumpin kannattajien väillä kiihtyy. Elämme nyt vuotta 2020, sen kesäajan päättymistä ja päälle vielä yksi yökin. Trump ei edusta puhdasta puoluettaan siinä merkityksessä kuin hänen haastajansa. Kun 90 % värillisistä tahtoo äänestää demokraatteja, nyt tämä raja rakoilee Trumpin kohdalla.
Maltilliset demokraatit eivät nyt oikein tiedä, mitä heidän ääripää oikein tahtoo ja millaisia keinoja aikoo käyttää. Trumpin tapauksessa tämä on poikkeuksellisen hankalaa. Hän ei ole puhdas poliitikko ensinkään. Näin kirjoitta tänään paikallinen media:
Jared Kushner under fire for his remarks about Black Americans
Opinions | This final sprint explains why Trump is heading for defeat
The Hill logoFox’s Ingraham: ‘Biden-COVID ticket’ using ‘virus panic button’ to ‘scare old people into voting’
Laura Ingraham argued late Monday that Democratic presidential nominee Joe Biden’s campaign is “using the virus panic button,” with the Fox News host saying it is an attempt to “scare old people into voting for someone who seems more like an assisted living resident than future president.”
Mitä minä ehdin eilen sanoa? Vertailin ehdokkaiden esiintymistä Paavo Väyrysen valintaan Trumpin haastajaksi. Ei sellainen ole Suomessa uskottavaa. Biden on menneen maailman mies ja muistuttaa Paavo Väyrystä ehdokkaana.
Ja eikös Iltalehti ole sen lukenut ja tänään on Paavo mukana kuin nuori varsa keväisillä laitumilla moittimalla puolueensa keskustan liiasta liberalimista ja täydellisestä katastrofista kannatusluvuissa se mitaten. Vanhasta muistista sitä pidetään vielä hallituksessa ja syyt keskustan romahdukseen löytyvät hänen viime talvena julkaisemasta kirjastaankin.
Mitä minä sanoin Iltalehdestä, medioistamme ja omasta ajastamme, media-ajan hybridistämme, terveystalojen tietoja kaappaavista rikollisista ja heidän taidoistaan hakea yhteiskuntamme “heikoin lenkki”. .
Nykyiset Yhdysvaltain ehdokkaat presidentin vaaleissa ovat sama asia kuin Paavo Väyrynen Suomessa ehdokkaana keskustalla. Onnea matkaan ja taas olemme siinä missä 1970-luvulla aloitimme.
Mutta mitäs pahaa siinä on? Ei mitään. Nuorten on oltava edistysellisiä ja kyyninen nuori on surullinen ilmiö siinä missä idealistinen ikä ihminen koominen. Koominen presidentti Yhdysvalloissa ei voi olla mahdollista vuonna 2020. Surullinen ilmiö sen sijaan on mahdollistakin.
Obamania päättyi surullisesti. Yhdysvaltain presidentti ei voi olla idealisti muuten kuin juhlapuheissaan ja yliopistoissa professorina. Obamania syntyi idealismista, joka muuttui reaalipoliitikon elämäksi ja näin meni yksi hyvä tiedemies hukkaan. Näin kertoivat aikanaan myös hänen opettajansa yliopistolla ja surivat miehen valintaa. On minulla tallessa tämäkin kertomus. Onko sinulla?
Tekstin aiheet:
Tähän kirjoitukseen ei voi jättää kommentteja