Epätasa-arvo koulutuksessa -miesten koulutus laahaa jäljessä
Suomalaisista naisista 50,8% on suorittanut korkean asteen koulutuksen. Luku on kolmanneksi korkein OECD maista. Edellä on vain Kanada ja Israel.
Miesten vastaava luku on 36,5%. Tämä on huolestuttavaa. Pojat ja miehet eivät pärjää suomalaisissa kouluissa. Suosiiko koulut tyttöjä ja naisia?
Tällä on syvä yhteiskunnallinen vaikutus, sillä jo ensi vuosikymmenellä on nähtävissä naisten nousu miesten ohi vaikuttavimpiin tehtäviin työelämässä. Naisten keskimääräinen palkkataso tulee nousemaan myös miehiä paremmaksi. Miehet ovat enemmän suorittavassa portaassa ja naiset johto- ja asiantuntijatehtävissä.
Ennen tilanteen vääristymistä suuremmaksi olisi miesten jatkamista korkean asteen koulutukseen lisättävä, mutta sitä ei saa tehdä koulutuksen vaatimuksia laskemalla. Koulutuspoliittisten toimien pitää jatkossa olla enemmän miehiä suosiva.
Tekstin aiheet:
Yksi askel voisi olla pakollisen ruotsin muuttaminen valinnaiseksi. Se on pojilla usein keskiarvoa laskeva oppiaine lukioon pyrittäessä ja sen merkitys nykypäivänä on muutenkin kyseenalainen. Olisiko tämä kuitenkin sitten ”laadun” laskemista?
Sulje
Ilmoita asiaton kommentti
Oletko siis ollut samalla lailla huolissasi kun miehiä on ja on ollut naisia enemmän johtotehtävissä kautta aikojen ? Vai pelkäätkö siis että naiset ovat miehiä huonompia johtajia ? Ja onko paremmin ansaitseva nainen uhka miehelle ? Mistä sinä oikein olet huolissasi ?
Se että pojat alkavat kiinnostua tyttöjä myöhemmin koulutuksesta ja urasta ei ole ennenkään haitannut uran tekemistä hieman vanhempana. Tuskin tulee haittaamaankaan. Se että naisilla on tasapuolisempi mahdollisuus nousta huippupaikoille antaa puolestaan Suomelle mahdollisuuden saada enemmän lahjakkuuksia johtoonsa, kuin pelkästään mieskiintiöstä valitsemalla.
Sulje
Ilmoita asiaton kommentti