Olisimmeko joskus vielä itsenäisiä?
Suomenkielinen kansa asuinalueineen on ollut tunnetun historiansa ajan idän ja lännen etupiirien taistelukenttänä. Ruotsin vallan aikana olimme käytännössä läntisen valta-alueen siirtomaa, josta luonnonvarat ja sotilaat vietiin suurvallan omaan käyttöön ja omiin tarpeisiimme jäi verotuloista noin puolet. Olimme sotatanner ja puskuri itää vastaan ja kansakuntamme kärsi toistuvista sodista eikä meitä suomenkielisiä kansakuntana juurikaan arvostettu. Autonomiaan Venäjän vallan alle siirtyminen oli askel kohti vapautta ja alkuaika oli siihen asti Suomen onnellisinta aikaa, kunnes viimeiset Venäjän tsaarit pyrkivät viemään meille heidän lupaamansa vapauden.
Suomenkielinen kansa ei ollut vielä vapaa. Suomen eteläinen osa oli torppariorjien ja työläisten aluetta. Koko Suomen kansa halusi itsenäisyyden ja alistettu kansanosa vapauden ja ajauduttiin sisällissotaan, jossa oli jo tuolloin hybridisodan elementtejä. Sisällissotaan sotkeutuivat niin Saksa, Venäjä kuin Ruotsikin. Olimme hukkua 1. maailmansodan häviäjän Saksan mukana, mutta hyvillä kansainvälisillä suhteilla ja diplomatialla pelastuimme itsenäiseksi kansakunnaksi.
Kansakuntamme oli jakautunut sisällissodan jälkeiset pari vuosikymmentä. Globaalien itä-länsivoimien aloittaessaan jälleen taistelun ja Suomen joutuessa jälleen kerran näiden voimien väliseksi taistelukentäksi, Suomen kansa lähti yhteisrintamana taisteluun itsenäisyytensä turvaamiseksi. Nerokkaalla ja taitavalla diplomatialla ja urhoollisen armeijamme yhteistyöllä sekä sopivalla määrällä onnea, onnistuimme ainoana sodan hävinneenä osapuolena säilymään ilman raskasta miehitystä. Vaikka jäimmekin puskurivaltioksi tällä kertaa idän suojaksi länttä vastaan, onnistuimme hyötymään kylmän sodan vuosista ja rakensimme vahvan kansallisomaisuuden ja rakensimme tasa-arvoisen yhteiskunnan, jossa kenellä tahansa oli mahdollisuus nousta omilla ansioillaan elämässä merkittäviin ammatteihin ja yhteiskunnalliseen asemaan.
Neuvostoliiton romahdus vuonna 1991 oli Suomen yhteiskunnalle taloudellinen katastrofi. Ajauduimme syvään lamaan, josta yhteiskuntamme ei ole vieläkään kaikilla mittareilla, kuten työttömyyden osalta, toipunut. Sosiaaliturvasta on tullut yhä suurenevalle kansanosalle käytännössä elinkeino. Neuvostoliiton kaatuminen vapautti ulkopolitiikkamme ja nopeasti otimme askeleet kohti NATO:a ja Euroopan unionia. Luovuimme omasta valuutasta ja luovuimme osittain sisäisestä päätösvallastamme Euroopan unionin hyväksi.
Euroopan Unionin jäsenyydellä meille luvattiin vapautta ja parantuvaa elintasoa. Meille luvattiin sotilaallista turvaa. Viimeiset vuodet ovat osoittaneet, että samoin kuin autonomisen Suomen aikana, meille alkuun luvatut edut vähitellen häviävät ja kansakuntamme alkaa jälleen painua siirtomaavaltion tasolle. Meillä on vaarana jälleen kerran joutua idän ja lännen välisen valtapolitiikan pelinappulaksi, jossa kansakuntamme toimii toisten etujen puolustajana omilla sotilaillamme. Meidän luonnonvarojamme halutaan käyttää muiden hyväksi. Meidän vapauksiamme ollaan rajoittamassa mielivaltaisilla perustuslaillisiin oikeuksiin puuttumalla. Meidän omavaraisuuttamme vaarannetaan EU:n sopimuksilla niin energian kuin ruoantuotannon saralla.
Elämme uudelleen vaaran vuosia. Me emme ole sen enempää EU:n, Venäjän tai minkään muunkaan valtayhteisön pelinappula. Olemme vapaa ja itsenäinen kansakunta. Meidän on jälleen taisteltava oikeuksiemme puolesta. Meidän on taisteltava vapautemme puolesta.
Pidetään huolta toisistamme ja rakennetaan ja puolustetaan vapaata Suomea.
Tekstin aiheet:
Nyt on TODELLA tultu perimmäisten kysymysten äärelle, tai oltu jo niissä jonkin aikaa. Se Euroopan Yhteisö, nykynimeltään Euroopan Unioni on lipumassa vauhdilla kohti sosialismia, missä pienet piirit määräävät mikä on itsekullekin hyväksi. Eli tehdyt sopimukset ja periaatteet rikotaan tai soveltamisia muutetaan.
Tästä asiasta sattui, Kepun Meppi Mauri Pekkarinen kirjoittamaan juuri tänään artikkelin. Sen ”sokerina pohjalla” oli Kokoomuksen Orpon suureen ääneen mainostaman ”tarkkarajaisen ja ainutkertaisen” versio II, hiljainen suunnittelu?
Sama johon Tytti Tuppuraisemme sanoi, eilen YLE:n Ykkösaamussa, että Hallitus ei kannata asiaa???? Niinpä!
Buumerille tulee väistämättä mieleen silloin ministerinä heiluneen Stubbin sanat, ”vain pölhöpopulisti puhuu Kreikka II:sta”! Toteutuminen, ”takuuksineen” taisi maksaa meille miljardin verran?
Taas kylmää!!
Sulje
Ilmoita asiaton kommentti
EU on mennyt jo pitkän aikaa kolonialismin suuntaan jossa isäntämaana toimii Saksa ja Ranska. Suomi kuuluu siirtomaiden joukkoon.
Sulje
Ilmoita asiaton kommentti
EU on ollut alusta asti Saksan ja Ranskan projekti omien maidensa tulevaisuuden turvaamiseksi. Muita jäsenmaita vaan käytetään hyväksi miten parhaaksi nähdään.
Sulje
Ilmoita asiaton kommentti
Vaikka asutankin läntistä Suomea niin en voi olla ihmettelemättä sitä asiaa, ettei EU korvaansa lotkauta ja kukkaronsa nyörejä löysää itäisen ulkorajansa turvallisuuden takeeksi. Ei Suomen pidä yksin aitoja ja monitoreja maksaa, kun kerran ollaan EU:ssa. Vai onko kyse, ettei ymmärretä pyytää!!!
Sulje
Ilmoita asiaton kommentti
Kumpa olisimmekin vielä joskus itsenäisiä ?! Kaiken maailman , kansainväsisetsopimukset on osaltaan nakertanut / nakertaa Suomen itsenäisyyttä !?! Sitä ei aina tule ajatelleeksi , kun niitä sopimuksia allekirjoitellaan !?
Sulje
Ilmoita asiaton kommentti
Kyllä on mukawa lukea pitkästä aikaa Ville-Veikon aivoituksia, kunpa Ukonkutsumakin vielä ennen vaaleja hyppäisi blogi-lauteille!
Sulje
Ilmoita asiaton kommentti
Voimme olla tyytyväisiä , kun persuilla / Suomen kansalla on Ville – Veikon tyylistä ajattelua , mahdollisimman paljon ! Se kaikki on rikkautta !?!
Sulje
Ilmoita asiaton kommentti
Kyllähän tämä Suomen EU-aika on ollut karvas pettymys useilla osa-alueilla. Suvereniteetin romuttumista kertoo karu mittari – valtion velka. Ennen EU:ta Suomi oli lähes velaton oikea hyvinvointivaltio. Nyt velkaa on 150 mrd, eikä mikään pysy pystyssä ilman uutta velkaa. Elintaso rapautuu uuden velan tahdissa. Kansallisomaisuus ja luonnolliset monopolit on lahjoitettu tai myyty pilkkahintaan. Siitä karmeana osoituksena sähkön markkinahinnat.
Sulje
Ilmoita asiaton kommentti
Jostain syystä ei ole muodikasta ajaa oman kansakunnan asiaa…
Sulje
Ilmoita asiaton kommentti
Olisiko kyse häpeän tunteesta,aliarvostamisesta,mitätyömyyden tunteesta,tms.
VAI eikö yksinkertaisesti KANTTI kestä,kun ollaan isoissa piireissä,kuten pm Marin,sekä Tuppurainen kuuluisine kommentteineen
HIENO kirjoitus Ville- Veikko,sydämen asialla🇫🇮🇫🇮
Sulje
Ilmoita asiaton kommentti