Onko Pekka Haavistolla luottamusta ministerinä toimimiseen?
IS:en mukaan ulkoministeri Haavisto on sanonut mm. näin antamassaan selvityksessä tapahtumien kulusta;
”Kun mahdollisesti hengenvaarassa olevien suomalaisten lasten tilanne on minun ja johtamani ministeriön vastuulla, ministeriössä ei siinä tilanteessa kyetty valmistelemaan tarpeellisia toimenpiteitä eikä johtamaan tehokkaasti tarvittavaa viranomaisyhteistyötä asiassa. Koin vastuuni erittäin raskaana, Haavisto kertoi omassa vastauksessaan.”
Vaikka PeV ei tutkinnassaan havainnut perustuslain 116 §:ssä mainittua syytä ministerisyytteen nostamiselle korotettuna syyksiluettavuusvaatimuksena (tahallisuus tai törkeä huolimattomuus) ja siten ei katsonut ministerin virkavelvollisuuksien rikkomisen olennaisuusvaatimuksen kuitenkaan täyttyneen asiassa, niin näin maallikon mielestä otettuna huomioon al-Hol tapahtumien ympärillä koko esiin tulleet selvittelyt ulkoministeri Haaviston ja ulkoministeriön virkamiesten välillä, ei voi välttyä ajatukselta etteikö kyseessä ole Haaviston tekojen kohdalla ainakin ulkoministeriön toiminnan vastuuhenkilönä, ylin johtaja, tahallinen menettely. Hyväksyttävänä selityksenä ei pidä tulla kyseeseen se, ettei Haavisto ole tiennyt toimintapansa rikkovan hallintolain ja ulkoasiainhallintolain säädöksiä. Onhan Haavisto ministerinä lainsäätäjän asemassa, joten hänen olisi aainakin tullut varmistaa toimintansa lainmukaisuus ja kun tätä lainmukaisuutta ei ilmeisesti ole tehty, on teko tehty vakaasta omasta harkinnasta. Siis tietoisen tahallisesti.
Huomattava on myös se miten kesällä 2019 pääministeri Rinne ei alussa hyväksynyt konsulilain perusteista tapaa al-Holin leirillä olevien tuomisesta Suomeen. Näin ollen Haavisto toimi itsenäisesti ilman poliittista valtioneuvoston antamaa hyväksyntää. Tämän lisäksi on eduskunnalle annettu väärää kuvaa IS:n (linkki edelläi) kirjoituksen mukaan, kun ”27.6. Pääministeri Rinne ottaa kantaa eduskunnan täysistunnossa al-Holin Isis-leirin suomalaisten auttamisesta.
Meillä ei ole mitään tarkoitusta sellaista toimintaa lähteä tekemään, jossa näitä ihmisiä lähdettäisiin esimerkiksi konsulipalvelulain perusteella tuomaan Suomeen. Konsulipalvelulaki ei sovellu näihin tapauksiin, ei laisinkaan, Rinne totesi.” (sitaatissa oleva lihavointi on kirjoittajan)
Tuota Rinteen lausumaa aiemmin oli jo tapahtunut useita tapaamisia Haaviston järjestäminä (kts PeV.n lausunto, linkki edellä). Näin voitanee katsoa ulkoministeri Haaviston toimineen ilman poliittista mandaattia asiassa. Voidaanko Haaviston menettelyä ylipäänsä pitää vähäisenä ja vain moitittavana siten ettei syyllisyysolettama edellytä syytteen nostamista valtakunnanoikeudessa? Jollain tapaa hiipii mieleen näin maallikolle se, etteikö PeV:n tutkinnan lopullinen lausuma ole saanut osin poliittisia piirteitä. Onhan PeV:n jäsenistö hallitusenemmistöinen. Tässä ainakin itse painottaisin enemmän ex-oikeuskansleri Jonkan antamaa lausuntoa, jossa hän katsoo olevan edellytykset syytteen nostamiseksi valtakunnanoikeudessa. Niiden asiantuntijoiden, jotka eivät näe mitään syytä nostaa syytettä, lausunnoille ei pidä antaa suurinta painoarvoa kuten Vihreiden koko eduskuntaryhmä Haavisto mukaanluettuna näyttää pitävän ainoana oikeana ratkaisun pohja-aineistona.
Joka tapauksessa suuri kysymys jää vellomaan avoimeksi koko eduskuntaa koskien, onko Marinin hallituspuolueilla eduskunnassa edelleen luottamus ulkoministeri Haavistoon PeV:n antaman tutkinnan tuloksen jälkeen? Tätä luottamusta ei pitäisi olla, sillä paljon vähäisemmistä syistä on ministeri menettänyt luottamuksen ja eronnut jopa oma-alotteisesti.
Tekstin aiheet:
Linkki ex-oikeuskansleri Jaako Jonkan antamaan lausuntoon;
https://www.eduskunta.fi/FI/valiokunnat/perustuslakivaliokunta/Documents/OTT_Jonkka_Jaakko.pdf?csf=1&e=DmckhH
Tuo kannattaa jokaisen lukea läpi, sillä siinä on omaan mielipiteeseesi perustuen sanottu kaikki ja perusteellisesti. Tuota lausuntoa olisi PeV käsittääkseni voinut käyttää yksinomaan tutkinnan perusteena ja antamassaan loppupäätöksessä.
Sulje
Ilmoita asiaton kommentti
Vihreät vetoavat taas siihen, että HE voivat rikkoa lakia, koska HE tarkoittavat vain hyvää. Niinistö autoverot maksamatta. Harmaan talouden Hautala työnantajamaksut maksamatta. Vihreät terroristit työkoneissa kahlittuna. Vihreät vetosivat lapsiin, mutta jättivät kertomatta, että auttoivat myös ISIS-naisia Suomeen. Vihreät katsovat olevansa muita parempina lakien yläpuolella. Jos kaikki ajattelisivat noin, niin yhteiskunta olisi kaaoksessa.
Sulje
Ilmoita asiaton kommentti
Mitä todisteita on, että lapset ovat ”suomalaisia”?
Jos ovat syntyneet siellä, ovatko ilmoitetut Suomessa maistraatiin?
Osa näistä ”äideistä” on somalitaustaisia? Isistä tuskin tietoa?
Sulje
Ilmoita asiaton kommentti
Ainakin osalla näistä lapsista ei ole ollut Suomen kansalaisuutta, saati onko varmistettu, että lapsi edes on ISIS-äidin biologinen lapsi (USA meksikolaiset ottovanhemmat) Onko edes näiden kaikkien ISIS-naisten henkilöllisyys varmasti kyetty tunnistamaan?
Sulje
Ilmoita asiaton kommentti
Miksi Haaviston peräänantamaton halu tuoda al-Holin leiriltä suomalaisia lapsia ei herätä enemmän epäilyjä hänen sitoutumisestaan hoitamaan vaikka lainvastaisesti ääri-islamisteja Suomeen? Turvallisuusuhasta huolimatta Haavisto halusi vastoin pääministeri Rinteen kantaa tuoda heidät Suomeen, vihreille Suomen muslimiyhteisö on ilmeisesti niin tärkeä, että sitä palvellaan näinkin.
Sulje
Ilmoita asiaton kommentti
Miksei silloista pääministeriä Rinnettä ei kertaakaan haastettu?
Rinne istuu Eduskunnassa jakamassa muille puheenvuoroja, vaikka oli itse mukana kaikissa kuvioissa, kun tämä soppa alkoi.
Sulje
Ilmoita asiaton kommentti
Jos olisi tavallinen työsuhde, niin työnantajalla on oikeus erottaa työntekijä joka ei noudata työnantajan antaamaa määräystä. Tähän Haaviston tapaukseen sitä ei kait sitten voi verrata. Onko ministeri ministeriön päälikkö?, sitä en tiedä. Jos on niin pomolla on valta siirtää henkilö toisiin tehtäviin.
Tulevaisuus näyttää miten Pekan käy?.
Meneekö äänestys perustuslain määräenemistöllä vai yksinketaisella enemistö päätöksellä läpi?.
Sulje
Ilmoita asiaton kommentti
”Tavallisessakaan” työsuhteessa työnantajalla tai esimiehellä ei ole oikeutta erottaa työntekijää, joka on kieltäytynyt noudattamasta työnantajan tai esimiehen antamaa tehtävää, jolla rikotaan lakia eli syyllistyisi rikokseen. Pomolla ei ole ole valtaa siirtää tämän vuoksi henkilöä eri tehtäviin.
Sulje
Ilmoita asiaton kommentti
Jos on lain rikkomisesta kysymys niin silloin voi kieltäytyä annetusta tehtävästä. Mutta oliko tässä kysymys virkamiehelle laittomasta tehtävästä?. Sitä ei ole missään ainakaa tuotu näkyvästi esille.
Sulje
Ilmoita asiaton kommentti
Siltä näyttäisi Sirpa , ettei olisi enään luottamusta Pekalla , ministerinä toimimiseen !! Mutta kuinka ne asiantuntijat , tulkitseevat ?!
Sulje
Ilmoita asiaton kommentti
Ei oo Haavistolla enää luottoa.
Ei kyllä ole tainnut olla kovin paljoa ennenkään.
Haavisto on hyvin naiivi globalisti, samoin kuin useimmat vihreät.
Matut nauraa partaansa, kun vihreitä on niin helppo vedättää ja naruttaa.
Sulje
Ilmoita asiaton kommentti