Perussuomalaiset

Niilo Kärki

Kotoutuminen vai segregaatio

Sain valtuutettuna (yhtenä ryhmälähetyksessä) palautetta kuntalaiselta.

”Hyvät valtuutetut,

Koulun alkaessa laskin lapseni koulun opettajat:

– 84 opettajaa yhteensä

– 16 sellaista äidinkielen opettajaa, jotka opettavat jotain muuta kuin Suomen virallista kieltä, suomea, ruotsia tai saamea. (mm. somali, arabia, turkki, hindi…)

– 9 uskonnon opettajaa, joista 5 islamin opettajaa (listan ainoa ev.lut uskonnonopettaja ei ole tässä mukana, koska hän on myös historianopettaja)

Liki kolmannes koulun opettajista opettaa kieliä joille Suomessa ei ole juurikaan käyttöä sekä uskontoja, jotka tuskin edistävät maahanmuuttajaoppilaiden integroitumista Suomeen. Tämä liki kolmannes (25 opettajaa) ei opeta muita aineita. Mihin tarvitaan 5 islamin opettajaa!

Jos ajatellaan näiden 25 opettajan (maahanmuuttaja)oppilaiden parasta, opettajat irtisanotaan ja säästyneet rahat käytetään integroitumista edistäviin aineisiin, suomen kieleen ja esimerkiksi elämänkatsomustietoon.

Jos taas ajatellaan koko Vantaan parasta nämä 25 opettajaa irtisanotaan ja säästetyillä rahoilla koitetaan saada kaikille lähiöiden lapsille edes lain mukainen opetus järjestetyksi.

Vieraiden äidinkielten opetus on kunnille vapaaehtoista ja siksi sen pitäisi olla ensimmäinen säästökohde. Viime vuonna säästettiin kyllä kieltenopetuksesta: voisiko joku selittää, miksi on hyödyllisempää opettaa somalialaistaustalle somalia ja samaan aikaan suurentaa ranskan tai venäjän kielen valinnaisaineiden minimiryhmäkokoja ja näin estää lasten ja koko Suomen etua palvelevien kielten opiskelu kaikilta lapsilta?

Järki käteen ja hyvää kouluvuotta kaikille lapsille,

V

ps. Jos perheeni muuttaisi nyt Ranskaan (olemme harkinneet sitä) ei tulisi mieleenikään vaatia tai järjestää lapsilleni suomen kielen tai ev.lut. uskonnon opetusta. Ajattelisimme lapsiamme ja satsaisimme kaiken ranskan kielen taitoon.”

Kuntalaisen viesti saa kyllä miettimään, onko meillä Suomessa (ja Vantaalla) tässä asiassa MITÄÄN JÄRKEÄ!

Voiko olla yhteiskunnan tehtävä opettaa kuntalaisille mitä eksoottisimpia äidinkieliä? Pitäisikö äidinkielissä pitäytyä valtion virallisissa kielissä? Niiden lisäksi tarjottaisiin vieraita kieliä – kunnan harkittujen vaihtoehtojen puitteissa. Perheet luonnollisesti opettavat harkintansa mukaan kotikieltä. Yhteiskunnan tehtävä on edesauttaa kotoutumaan – luoda valmiuksia suomalaisen yhteiskunnan jäsenyyteen.

Voiko olla yhteiskunnan tehtävä opettaa kuntalaisille mitä erilaisimpia uskontoja? Pitäisikö opetus järjestää esim. elämänkatsomustiedon ja etiikan nimellä – kaikille yhdessä ? Painopiste olisi valtakunnan valtauskonnoissa ja niiden vaikutuksessa tapoihin ja yhteiskuntajärjestykseen. Muut maailman yleisimmät uskonnot esiteltäisiin pääpiirtein ja valtakunnan valtauskontoihin, tapoihin ja lainsäädäntöön peilaten. Yhteiskunnan tehtävä on edesauttaa kotoutumaan – luoda valmiuksia suomalaisen yhteiskunnan jäsenyyteen.

Vaikka valtamediat eivät kovin laajasti ole muiden Euroopan maiden kokemuksia uutisoineet, on syytä perehtyä muiden länsimaiden kokemuksiin eri kieliryhmiin ja uskontokuntiin kuuluvien kotoutumisesta. Suomessa tavoittena tulee olla segregaation sijaan kotoutuminen. Siis välttää Chinatown, LittleItaly tai vastaavien suomalaisesta yhteiskunnasta monikultturismin keinoin eristäytyvien kaupunginosien kehittyminen.

Monikultturismi ei ole sitä, että kotikaupungissa löytyy ravintoloita, joista saa halutessaan sushia tai pizzaa. Ei myöskään sitä, että parturissa saa halutessaan vaikka rastat tai irokeesin. Segregaation seurauksena kehittyvä monikultturismi on sitä, ettei valtakunnan demokraattisesti säädettyä lainsäädäntöä ja yhteiskuntajärjestystä pystytä ylläpitämään oikeudenmukaisesti ja tasapuolisesti maan kaikissa kaupungeissa, kylissä ja kaupunginosissa. Tällaisesta monikultturismista uutisoidaan jo eri puolilta Eurooppaa.

En tiedä missään Euroopassa uutisoidun nopeasti tapahtuneiden suurten väestösiirtymien onnistuneista kotouttamisista.

Mallia siis ei ole. On vain varoittavia esimerkkejä.

14 kommenttia
Nimetön
Vihainen
#1

Jos haluaa puhua arabiaa, ei voi hyväksyä kuin islamin ja sharian eikä siedä Suomen kieltä, lakia, kulttuuria ja kantaväestöä vaan valittaa huonosta ruuasta, tukien ja kunnioituksen puutteesta, ei olisi pitänyt pyrkiä Suomeen loisimaan vaan pysyä synnyinmaassaan kaltaistensa seurassa!
Suomella ei ole varaa rahoittaa ulkomaalaisten kielen, uskonnon ja kulttuurin opiskelua ja vastikkeetonta elämistä kantaväestölle turvattomissa kaupunkien ”no go” matu- ja muslimipesäkkeissä kun kantaväestön opetus- ja tutkimuslaitokset, ammattikoulutus, opiskelupaikkojen ja koulujen määrä, eurooppalaisten kielten opetus, opintotuet, palvelut ja työpaikat ajetaan alas!

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

pentti
#2

Mitään uskontoa EI TULE OPETTAA VEROVAROIN.
Kehitysmaalaisten lapset KOTOUTUVAT VAIN suomea opetellen ja ILMAN USKONTOAAN.
Käsittämätöntä PELLEILYÄ tämä maahanmuuttajien hyysäys, hölynpölyn opetusta, avustajia, tulkkeja ym sakkia. Oppikoot Suomenkielen ja maan tavat, omaa kieltään oppivat kotona tarpeeksi. Ensisijassa pakolaisia pitäisi ottaa VAIN VÄLIAIKAISESTI tänne. Mitä nopeammin palaavat kotimaihinsa sen parempi. Suurin osa EI tykkää täällä olla eikä meistä ja elämäntavoistamme. Emmekä me heidän PRIMITIIVISISTÄ TAVOISTAAN. Mars matut maastamme muualle!

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

Nimetön
#3

Käytännön kokemukset todistavat että kiintiöturvapaikat pitäisi myöntää vain naisille ja tyttölapsille, he ovat saalistajien pääkohde ja käytännössä puolustuskyvyttömiä.
Tytöt ja naiset myös arvostavat pohjoismaista vapautta ja mahdollisuuksia ellei lähtömaiden kulttuuria pakkosyötetä suvakkien ja mokutusmamujen toimesta, eivätkä ole uhka ja rasite kuten suurin osa miespuolisista ”pakolaisista”.

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

Nimetön
#4

Sosiologit ovat jo kauan saaneet tuloksen, että erilaisesta kulttuurista tuleva ihmiset haluavat tai joutuvat sopeutumaan, kun heitä on vähän, mutta kun heitä on enemmän, alkavat he vaatia omia tapojaan noudatettaviksi, ja syntyy konflikteja. Maasta häviää luottamus, eikä ihmisillä ole yhteisiä tapoja. Tällainen on huono tilanne kaupankäynnin, työnteon, yhteiselämän ja turvallisuuden kannalta. Xenofobiaa myös esiintynee aina vähintään jonkin verran, ja tämä on omiaan aiheuttamaan lisää konflikteja.

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

Nimetön
#6

Muslimimäärän kasvaessa alkaa heidän voimansa tulla esiin kaikessa.
Siksi länsimaat ovat kaaoksessa liiallisen määrän vuoksi.

Suomessa muslimien oli oltava hiljaa ja kiltisti mutta nyt on alettu vaatimaan. Ainoat joustajat ovat ME kaikessa. Muslimi ei eikä tule koskaan joustamaan. Koraani jonka kirjoituksia yksikään muslimi ei kyseenalaista, on heidän ohjekirjansa käyttäytymiseen, tapakulttuuriin ja lakeihin. Koraania muslimi noudattaa tarkasti tai vähemmän tarkasti. Koraanin opit eivät sovi länsimaihin mutta koraaniaan he kuitenkin noudattavat.
Ei pidä ihmetellä muslimimaiden sekamelskaa uskonsotiensa johdosta eikä pidä ihmetellä miksi muslimit eivät maailman kaikista uskonnoista tule kotoutumaan. Ainoastaan muslimit islamin ideologineen eivät kotoudu minnekään.

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

Nimetön
Hämmentynyt
#5

Nerg tarvitseekin matusille ja muslimilakifirmoille semmoisen vajaat 100 000 000 euroa lisärahaa, kyllä sillä jo saadaan matuille gourmetruokaa ja kunnon osingot lakifirmoille.
Matubisnes, nam nam, me tienataan tällä…
Leikattaisiinko perunat päiväkodeista ja vanhuksilta?

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

Keskustelu tästä kirjoituksesta on päättynyt.